Telefon Tavsiyesi Android Telefon Tavsiyesi ?

MaxiHan

Üye
5 i görür mu ciddi misin :eek:
Evet şuan netde 1050 ye falan sıfırı var . Bence tek eksik yani hani şu geri ana ekran dokunmatik tuşlarının ekrana gömülü olması :-) küçültyo ekranı az da olsa
5 degil 6 yi 7 yi dahi gorur, 3 sene boyunca guncellemeleri ilk sirada alacak.

meg1ddo

Üye
şu anda yapacağın en büyük hata nexus 4 ü , S3 veya Discovery ile kıyaslayıp ona göre düşünmek olur.

Konu Sahibi

Tahminen acaba ne kadar olur türkiye de :rolleyes:

MaxiHan

Üye
Ayrica sanal tuslari cok takma, root yapilinca ayni windowstaki gibi asagi saklanabiliyorlar, ekranin en altindan cekince cikiyor. Veya pie control kullanilabiliyor.

Tepkiler: gıwıliler

meg1ddo

Üye
Tahminen acaba ne kadar olur türkiye de :rolleyes:
Nexus cihazlar androiid için referans cihazlardır, yani ticari düşünceden çok yzılımın tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaç edinmiştir, o yuzden diğer markalar gibi yüksek fiyatlarla gelmez, benim tahminim 1600 tl olur fakat nexus 5 teki özellikler samsung veya sony htc de olsaydı 2000-2100 olurdu herhalde

Konu Sahibi

Fotoğraf çekerim ama video değil fazla büyük oyunlarda yüklersem 1 2 tane ancak. Video fazla olur film falan atarım ama izleyip silerim mp3 de en fazla 400 falan

meg1ddo

Üye
film izlemek için eğer izleyip silme düşüncesiyle hareket edersen bi sorun olmaz ama depolarım dersen sıkıntı olabilir, onun dışında bi kaç tane hd oyunla ve fotoyla hafıza sıkıntısı çekmezsin.

Konu Sahibi
Ayrica sanal tuslari cok takma, root yapilinca ayni windowstaki gibi asagi saklanabiliyorlar, ekranin en altindan cekince cikiyor. Veya pie control kullanilabiliyor.

Ow bak bu iyi haber alınca ilk sana sorarım ama nasıl yapıldığını

Konu Sahibi
film izlemek için eğer izleyip silme düşüncesiyle hareket edersen bi sorun olmaz ama depolarım dersen sıkıntı olabilir, onun dışında bi kaç tane hd oyunla ve fotoyla hafıza sıkıntısı çekmezsin.

Izler silerim boşa yer kaplamasin diye o . Tamamdir o zaman hafıza konusunuda aştık.

Invoke

Üye

Yalnız nexuslarda multimedya biraz geride kalıyor, tamam Z1 2200 Nexus 5 1500civarı bir şey olacak, ikisi de snapdragon 800 kullanıyor, ama birinden çıkan sese bakalım, bir de diğerinden çıkana. Birin de 20.7megapixel GLens var, diğerinde ? Birin de arkası önü cam, alüminyum çerçeve var, gayet dayanıklı, diğeri ?

Ama tabi, aynı donanım da olsa nexus 5 kadar stabil olamazlar o ayrı... Stock android farkı bu da Bir de güncelleme desteği var tabi, nexuslarında kendine göre artısı var.

meg1ddo

Üye
ayrıca şunu da vurgulayayım, şarjı her akıllı telefonda olduğu gibi 1 gün anca götürür, cihaz nadiren ısınır(bendeki öyle) ama bu ısınma telefonun kapanması veya sistemde herhangi bir yavaşlama yada dezavantaja yol açmaz kesinlikle, kamerası orta seviye yani günlük her türlü ihtiyacını karşılar ama çok ta üst seviye bişey beklememek gerek onun dışında eksisi yok.

meg1ddo

Üye
rom desteği konusunda en az sıkıntı yaşayanh cihazlardır nexuslar, stok dışında diğer romları da yükleyebilirsin istersen bu arada nexus 5 ois destekli kamerayla gelecek, megapixellere çok ta takılomamak gerek, z ve S4 13MP, S4 zoom 16MP ama en basitinden lumia 925 (8MP) eline su dökemiyorlar kendim test ettim.

Konu Sahibi

Zaten içim yanıyo Z1 i gördükçe sende tuz basma

Invoke

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Konu Sahibi
Nexus 5 in türkiye fiyatı belli olana kadar 4 almamayı da düşünmüyo değilim belki türkiyeye gelene kadar bütçe yükselir yükselmese de 4 un fiyatı daha da düşer gibime geliyo

Invoke

Üye

Tabi ki iş megapixelde bitmiyor, demek istediğim sonuç olarak Nexus 4'ün rakiplerine göre düşük kamera performansı verdiğiydi,nexus5'in de öyle olacağıydı.
Tabi fiyatıda ona göre oluyor...

meg1ddo

Üye
OTG hakkında şu anlık net bilgim yok ama 4.2.2 de vardı diye biliyorum 4.3 te her nedense kaldırmışlardı diye hatırlıyorum(yinede bi araştır) ama 4.4 te kesin olur tahminimce, yani donanımsal olarak desteklediğini biliyorum.