Android Tabet PC ICS 4.0.3 takılan hafıza kartına yazım izni sorunu ve giderme

Sponsorlu Bağlantılar

İşinize yaradı mı?

• Kullanılan toplam oy
    5
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

araziforum

Üye
    Konu Sahibi
Android Tabet PC ICS 4.0.3 takılan hafıza kartına yazım izni sorunu ve giderme
Kendi yaşadığım bir problemi zor da olsa çözüme kavuşturdum. Belki bir ihtiyacı olan olur diye buraya yazma ihtiyacı duydum. EKEN T02 Android tablet üzerinde denenmiştir. Hafıza kartına yazım izni ile ilgili sorunum ortadan kalktı. Dahili belleğe yazım oluyor ancak harici sd ( extsd ) karta yazım olmuyordu. klasör oluşturma silme iznim yoktu artık var. Neyse artık işleme geçelim. Yazının tamamını okumadan işleme başlamayın. Kullandığım programları önce tabletinize kurun. Program adları ve ne için kullanılacağı aşağıda var.

Başlıyoruz:

-Ana dizindeki şu klasöre ulaşın. /system/etc/permissions/platform.xml

-Alttaki metni bulun (File Explorer HD metin düzenleyicisini kullanın. Solid explorer editlediğimiz dosyaya zarar veriyor. KULLANMAYIN:

<permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" >
<group gid="sdcard_rw" />
</permission>

-Kırmızı ile yazdığım kodu ekleyin:

<group gid="media_rw" />
</permission>

-Kaydedin ve tableti baştan başlatın.

Uygulamaları Google Play den bulabilirsiniz. Ücretsizdir.
1- Ana dizinden değiştireceğimiz dosyaya ulaşmanız için "
platform.xml" Solid Explorer kullanın.
2- "
platform.xml" dosyasını düzenlemek için File Explorer HD programını kurun.

Tabletiniz açıldıktan sonra bir problem olursa fabrika ayarlarına geri dönerek eski haline çevirebilirsiniz.

Not: Bu işlem tabletinize zarar vermeyecektir ancak yaptığınız işlemler tamamen kendi sorumluluğunuzdadır.

badocan

Üye
Kendi yaşadığım bir problemi zor da olsa çözüme kavuşturdum. Belki bir ihtiyacı olan olur diye buraya yazma ihtiyacı duydum. EKEN T02 Android tablet üzerinde denenmiştir. Hafıza kartına yazım izni ile ilgili sorunum ortadan kalktı. Dahili belleğe yazım oluyor ancak harici sd ( extsd ) karta yazım olmuyordu. klasör oluşturma silme iznim yoktu artık var. Neyse artık işleme geçelim. Yazının tamamını okumadan işleme başlamayın. Kullandığım programları önce tabletinize kurun. Program adları ve ne için kullanılacağı aşağıda var.

Başlıyoruz:

-Ana dizindeki şu klasöre ulaşın. /system/etc/permissions/platform.xml

-Alttaki metni bulun (File Explorer HD metin düzenleyicisini kullanın. Solid explorer editlediğimiz dosyaya zarar veriyor. KULLANMAYIN:

</permission>

-Kırmızı ile yazdığım kodu ekleyin:

<group gid="media_rw" />
</permission>

-Kaydedin ve tableti baştan başlatın.

Uygulamaları Google Play den bulabilirsiniz. Ücretsizdir.
1- Ana dizinden değiştireceğimiz dosyaya ulaşmanız için "
platform.xml" Solid Explorer kullanın.
2- "
platform.xml" dosyasını düzenlemek için File Explorer HD programını kurun.

Tabletiniz açıldıktan sonra bir problem olursa fabrika ayarlarına geri dönerek eski haline çevirebilirsiniz.

Not: Bu işlem tabletinize zarar vermeyecektir ancak yaptığınız işlemler tamamen kendi sorumluluğunuzdadır.

File explorer hd diye bir uygulama hiç bir yerde yok ! Foruma koyarsanız seviniriz..

araziforum

Üye
    Konu Sahibi
google play'de var. Tablet uygulaması olarak. linkini de veriyorum.

dilbirin

dilbirin

Üye
EyvALLAH kardeş ben de oldu. x-micro 711 tablet pc

haplo_trm

Üye
Dostum dosyayı kaydederken hata veriyor, sadece rootlu cihazlarda mı işe yarıyor? benim tablet rootlu değil de..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt