Karşılaştırma Android L vs WP 8.1

Sponsorlu Bağlantılar

fraps34

Üye
    Konu Sahibi
Android L vs WP 8.1
Evet arkadaşlar bu savaşı sizce kim alır. Bana göre android zaten oldukça gelişmişti şimdi ise dahada gelişmiş oldu. Yalnız google ın kişisel bilgilerimizi saklayıp bunu pazarlaması beni rahatsız ediyor. Konum bilgileri rehber bilgileri ajanda bilgileri gelen giden e mailleri hep google kendi çıkarları için kullanıyor. Gizli saklı hiçbirşeyimiz kalmıyor. Sonuçta adamlar bedava hizmeti sevap olsun diye vermiyorlar : )

Ama apple ve ms hem donanımdan hemde yazılımdan para kazandıkları için bizim kişisel bilgilerimiz onlar için birşey anlam ifade etmiyor. Yani apple veya ms ürünü kullanıyorsanız güvendesiniz.

Neyse konuya gelecek olursak işletim sistemi olarak android L mi yoksa Wp 8.1 mi bu savaşı kazanır..

JosephLion

JosephLion

Üye
Wp8.1

erko merko

erko merko

Üye
Bu saatten sonra Android'in tahtını hiçbiri yıkamaz, ha performans olarak birşey diyemem ama pazar payı olarak hiç şansı yok wp'nin

• Beğen
Tepkiler: .NeXuS., tapatalk, The Shadow ve 2 diğerleri
0MG90

0MG90

Üye
Android L daha her cihaza gelmedi, geliştiricilere sunmuşlar yani bir şey diyemeyiz ki zaten LG(Nexus) harici telefon üreticileri kendi arayüzlerini kullanmaya devam eder ( Sense, Touchwiz vs.)

selim 46

Üye
android hepsinden iyi fakat ios geniş ekranlı bir telde olup apk kurabildiğimiz rom root yapabildiğimiz daha fazla kişiselleştirebildiğimiz bir işletim sistemi olsa bir numara olur

fraps34

Üye
    Konu Sahibi
Yalnız dikkatimi çeken android L de hala sayfa sonu sekme animasyonu gelmemiş. Wp ios meego symbian bellede olan sayfayı hızlıca kaydırıp sayfa sonuna gelince oluşan esneme hareketi hala androidde yok. Küt diye duruyor bu durum göz zevkini bozuyor ve hala sanal tuşlardan kurtulamamışlar. Meego gibi tuşsuz tasarıma heralde anroid Z sürümünde anca geçecekler : )))

selim 46

Üye
Yalnız dikkatimi çeken android L de hala sayfa sonu sekme animasyonu gelmemiş. Wp ios meego symbian bellede olan sayfayı hızlıca kaydırıp sayfa sonuna gelince oluşan esneme hareketi hala androidde yok. Küt diye duruyor bu durum göz zevkini bozuyor ve hala sanal tuşlardan kurtulamamışlar. Meego gibi tuşsuz tasarıma heralde anroid Z sürümünde anca geçecekler : )))
sayacak olursak her ince ayrıntıyı android yer geçer hepsini:gun1:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Bu savaşın sonunda tabiki WP üzülür, Android artık kaç yıllık sistem Ios bile deviremedi kaldı ki WP'nun gücü yetemez onu devirmeye ki Android L sürümü de zaten fena geliyor. Performans olarak da Art daha iyi işler yapacak gibi görünüyor. Arayüz falan hoş daha Premium bir hava estirmişler. Firmalar arayüzü ne kadar değiştirirse değiştirsin gene Android L kullandığımızı hissederiz bence. Bir de oyunlarda ekranın kenarlarında çıkan sanal tuş zırvalığından kurtulması şart. Z1 Compact incelemesinde mi başka bir Sony telefon incelemesinde mi hatırlayamadım şimdi ama Asphalt 8 oyununda sanal tuşlar tamamen ortadan kalkmıştı ve sadece kenara ufak bir tıklama ile sanal tuşlar çağırılıyordu. Bunu artık her oyuna entegre etmeleri şart bence Android L ile. Bunun dışında eski Android sürümlerine kıyasla çok daha başarılı olduğu Benchmark skorlarından belli, gerçekten kayda değer bir artış söz konusu her anlamda. Ayrıca Android L şu Snapdragon 400 chipsetinin performansında hissedilir bir artış sağlarsa bilhassa oyunlarda, işte o zaman Android L olmuş derim.

fk555897

fk555897

Üye
Ben olsam WP 8.1 alırım ama iOS ya da Android'li bir telefonumun daha olması gerekiyor.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu sorunun cevabı muhtemelen önümüzdeki 6-8 aydan önce ortaya çıkmayacak.

Android L aslında bir bakıma Google'ın tasarımda Microsoft'a teslim olduğunu gösteriyor. Android tarihinde ilk defa Flat tasarıma geçti. İlk olarak İos sonra Android Flat tasarıma geçti ve şimdi üç sistem de aynı tasarım çizgisi üzerinde birleşti.

Diğer yandan Çin,Hindistan ve Afrika gibi akıllı telefon pazarının bakir alanları bu savaşın galibini belirlemede en önemli etken olacak. Bu pazarlarda da alt seviye düşük donanımla yüksek kullanıcı deneyimi sunan cihazlar öne çıkacak. Çünkü bu pazarlar gelir seviyesi düşük müşteri profilinden oluşuyor.

Sonuç olarak Android tabi ki yıkılmaz,liderliğini devam ettirir ama Microsoft'un yerel küçük üreticilerle yaptığı anlaşmalar, Nokia anlaşmasından sonra yaptığı atılımlar mücadelenin sert geçeceğini gösteriyor.

Kerim.

Kerim.

Üye
Android L gercekten cok saglam bu sefer wp'nin isi cok zor.

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Windows Phone'nun Şansı Çok Düşük

PriZm

PriZm

Üye
Bu olay GB de vardı sonradan kaldırıldı.Xposed tweakı ile yada romlarla bu özelliği tekrar getirebilirsin.

Ali Kurtaran

Ali Kurtaran

Üye
Henüz iki sistem içinde kararlı sürümler yayınlanmadı.Özellikle android l daha çok yeni.
Fakat gerçek şu ki android çok gelişmiş ve piyasayı elinde tutuyor.microsoft ise mobil platformda var olmak için savaşı iyiden iyiye kızdırmaya başladı.Eğer microsoft uygulama marketinde başarılı adımlar attırabilirse (8.1 'den sonra mağazanın çok hızlı gelişeceğini düşünüyorum) savaşı kazanan windows phone 8.1 olacaktır diye düşünüyorum

Peocawe

Peocawe

Üye
Şu saatten sonra Android'in önüne kolay kolay geçebileceklerini hiç zannetmiyorum. Gerek ART olsun, gerek yeni arayüz olsun, gerek stabiliteyi yavaş yavaş yakalaması olsun.

• Beğen
Tepkiler: The Shadow
kahraman333333

kahraman333333

Üye
Bu saatten sonra Android'in tahtını hiçbiri yıkamaz, ha performans olarak birşey diyemem ama pazar payı olarak hiç şansı yok wp'nin
3D,klasörler ve çoklu ekran bidaha düşünmen gerek bro

_JacKoLovsKi_

_JacKoLovsKi_

Üye
Iyi olan kazansın :)

tapatalk

tapatalk

Üye
Wp şuan androidin yanina yaklasamiyor ki dalvikten arınmış yeni androidle basa çıksın. Arayüz olarak da wp nin 10 adim önüne geçti.

Invoke

Invoke

Üye
Performans şuan bile gayet iyi bir kere bunu açıkça söylemek lazım. Touchwize bakarak karşılaştırma yapmasın kimse. ART ile daha da iyi olacak.
Arayüz her zaman kişiye göre değişir.

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Lölipöp alır.

Üst Alt