ArMaGeDdOn_87
Üye
-
Konu Sahibi
-
diskavrim olsa onu bile kastırmazdımBirazcık olsa da var ancak Android'le doğrudan alakalı değil . Çok fazla program yükle kaldır bazen sistemi yavaşlatıyor. Telefon kasıyor diyenlerin %90 'ı Battery Docktor - Clean Master - DU Battery Saver gibi saçma sapan programlar kuruyor .Bunları da geçtim az önce kardeşimin tabletine baktım acayip kasıyordu bi baktım 6 tane hava durumu uygulaması yüklemiş bunlar arka planda çalışıyor hemde hepsi durum çubuğunda çalışıyor. Anlayacağın kullanmayı bilen birinin telefonu rahat rahat kasmaz. (Eğer donanımı iyi ise ). Donanımdan kastım illa en iyisi ya da son çıkan model olmak zorunda değil eğer iPhone ile kıyaslıyacaksan 1300TL üzeri telefonlar dengidir.Bunun altında kalan telefonlar da iyidir ancak çok az yavaşlama görülür. Kalkıp ta 700-800 liraya general mobile alıp sonra kasınca android kasıyor demek mantıksız olur sonuça kıyaslıyacaksan bunun bir de fiyatı var ...
diskavrim olsa onu bile kastırmazdımkullanıcıya bakıyor
benim yavaşlama olmuyorda bazen dalvik cache wipe yapıyorun6ayda bayağı yavaşlıyor, 2aya yakın oldu format atalı sorun yok şu an
iphone4 de denk gelmedim ama arkadaş iphone5 te elinde şarj cihazı ile dolaşıyordu,Kesinlikle öyle , şarj konusu da öyle ben 6-7 saat ekran süresi alıyorum adamlar 3 saat alıyor bana inanmıyorlar yalan söylüyorsun diyorlar. Greenify var o var bu var adamın haberi yok ki . Androidi bu şekilde kullanmayacak olan bence Windows Phone veya iOS'a yönelmeli.
ben işin yazılımsal boyutundan pek anlamam ama sizin dediğiniz sorunlar çözüldü mantığına katılmıyorum. bir tanıdık anlatmıştı, o zaman için pahalı sayılacak bir pc almışlar 10.000.tl tl dolaylarında (rakamı atıyorum belkide 5000tldir) sonra geri iade ediyorlar ve 2-3kat pahalı bir model alıyorlar sebebi ise kullanmak istedikleri bir proğram var (mimar dı sanırım) 60-70bin tl dolaylarında fiyatı. ilk aldıkları pcde çalışmıyor, sebebi ise donanım uyuşmazlığı. androidde hernekadar üreticiler marka olsada aslında bana toplama pc(telefon) imajı veriyor(casper,exper,vestel vb) buda android yazılımın toplanan cihazlarla yazılım uyuşmasında problem yaratıyor, oysa özellikle iphone da baştan aşağı donanım yazılıma göre seçiliyor, ve sonuç 8 çekirdek 1,4 saat hızı ve 1gb ramli cihaz bütün androidli amiral gemileri ezip geçiyor, ben bu durumdan google ında rahatsız olduğunu düşünüyorum açıkcası. ama sonuçta atacağı ters bir adımın pazarda ciddi bir kayba sebep vereceğinden işi yavaştan aldığını düşünüyorum.Android'te böyle bir sorun yoktur. Çünkü 4.3 sürümünden sonra trim özelliği sisteme eklendi. Android, gelişme aşamasında bazı sıkıntılarla karşılaştı ancak bunların hepsi çözüldü. 6 aydır galaxy tab 4 (smt230) modelli tableti kullanıyorum. Hiç bir yavaşlama yok. Ancak android biraz da bilgi gerektiriyor. Bunu bilmeyenler de android kasıyor diye atıp tutuyor. Yok öyle bişey. YOK. Aslında burda biraz da popüler kültürün etkisi var. İnsanlar en pahalısı en iyisi mantığıyla yaklaşıyor. Ama bilinçli kullanıcı bunun böyle olmadığını ve sebeplerini bilir. Kendi isteklerini karşılayabilecek, rahat kullanılabilecek ve o anki ekonomik durumuna uygun sistemi kullanır. Mesela ben tüm işlerimi Android üzerinde hallediyorum. Ve benim işlemlerimi Android kadar yapabilecek başka hiç bir sistem yok. Benim bu platformları seçme de dayanamadığım durum şu: Adam, yeni bir akıllı telefon almaya kalkıyor. Ne için alıyorsun diye sorduğumda WhatsApp Twitter Facebook biraz da müzik bazen kamera diyor. Ne alacaksın diye sorduğumda 2500 TL'lik bi cihaz söylüyor. Ben de alma diyorum. Alma parana yazık. Senin dediğin şeyleri 700-800 liralık bi cihaz o aldığın cihazdan daha iyi yapabilir. " Ama bu çok kaliteli bak herkes alıyor süper über ama senin dediklerin kasıyormuş" diyor. Olur mu böyle şey. İnsanlarımız bu konuda çok yanlış yönleniyor. Lütfen bu hataya düşmeyin.
iphone4 de denk gelmedim ama arkadaş iphone5 te elinde şarj cihazı ile dolaşıyordu,
ben işin yazılımsal boyutundan pek anlamam ama sizin dediğiniz sorunlar çözüldü mantığına katılmıyorum. bir tanıdık anlatmıştı, o zaman için pahalı sayılacak bir pc almışlar 10.000.tl tl dolaylarında (rakamı atıyorum belkide 5000tldir) sonra geri iade ediyorlar ve 2-3kat pahalı bir model alıyorlar sebebi ise kullanmak istedikleri bir proğram var (mimar dı sanırım) 60-70bin tl dolaylarında fiyatı. ilk aldıkları pcde çalışmıyor, sebebi ise donanım uyuşmazlığı. androidde hernekadar üreticiler marka olsada aslında bana toplama pc(telefon) imajı veriyor(casper,exper,vestel vb) buda android yazılımın toplanan cihazlarla yazılım uyuşmasında problem yaratıyor, oysa özellikle iphone da baştan aşağı donanım yazılıma göre seçiliyor, ve sonuç 8 çekirdek 1,4 saat hızı ve 1gb ramli cihaz bütün androidli amiral gemileri ezip geçiyor, ben bu durumdan google ında rahatsız olduğunu düşünüyorum açıkcası. ama sonuçta atacağı ters bir adımın pazarda ciddi bir kayba sebep vereceğinden işi yavaştan aldığını düşünüyorum.
Herkes yapamaz root rom cart curt 700-800luk telefonlar kullanıcıyı tatmin etmeyebilir 2500 fazla tabi deAndroid'te böyle bir sorun yoktur. Çünkü 4.3 sürümünden sonra trim özelliği sisteme eklendi. Android, gelişme aşamasında bazı sıkıntılarla karşılaştı ancak bunların hepsi çözüldü. 6 aydır galaxy tab 4 (smt230) modelli tableti kullanıyorum. Hiç bir yavaşlama yok. Ancak android biraz da bilgi gerektiriyor. Bunu bilmeyenler de android kasıyor diye atıp tutuyor. Yok öyle bişey. YOK. Aslında burda biraz da popüler kültürün etkisi var. İnsanlar en pahalısı en iyisi mantığıyla yaklaşıyor. Ama bilinçli kullanıcı bunun böyle olmadığını ve sebeplerini bilir. Kendi isteklerini karşılayabilecek, rahat kullanılabilecek ve o anki ekonomik durumuna uygun sistemi kullanır. Mesela ben tüm işlerimi Android üzerinde hallediyorum. Ve benim işlemlerimi Android kadar yapabilecek başka hiç bir sistem yok. Benim bu platformları seçmede dayanamadığım durum şu: Adam, yeni bir akıllı telefon almaya kalkıyor. Ne için alıyorsun diye sorduğumda WhatsApp, Twitter, Facebook biraz da müzik bazen kamera diyor. Ne alacaksın diye sorduğumda 2500 TL'lik bi cihaz söylüyor. Ben de alma diyorum. Alma parana yazık. Senin dediğin şeyleri 700-800 liralık bi cihaz o aldığın cihazdan daha iyi yapabilir. " Ama bu çok kaliteli bak herkes alıyor süper über ama senin dediklerin kasıyormuş" diyor. Olur mu böyle şey. İnsanlarımız bu konuda çok yanlış yönleniyor. Lütfen bu hataya düşmeyin.
Herkes yapamaz root rom cart curt 700-800luk telefonlar kullanıcıyı tatmin etmeyebilir 2500 fazla tabi de
yazılımcı yada donanımcımısınız? yada amatör olarak mı ilgileniyorsunuz meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın.Eğer işin yazılımsal boyutu ile ilgili bilginiz yoksa lütfen yeterli bilgiyi edinmeden yorum yapmayın. Bahsettiğiniz örnek konuyla alakasız; bu sistem windows değil android. Ayrıca fiyat yükseldikçe donanım uyuşmazlığı azalacak diye de bir şey yok. Android'de belli başlı bileşenlerin sürücüleri aynıdır. Hangi kart üzerinde olursa olsun, bileşen aynı android sürümünde aynı sürücü ile çalışır. Bu yüzden donanım uyuşmazlığı gibi bir şey olsaydı sistem asla çalışmazdı. Ayrıca her hangi bir apple ürününün bahsettiğiniz amiral gemilerinden çok daha üstün olduğunu düşünüyorsanız bu işin yazılımsal boyutuyla ilgili bilgi edindikten sonra yorum yapın.
Özel bir eğitim almadım ama yazılım ile uğraşıyorum.yazılımcı yada donanımcımısınız? yada amatör olarak mı ilgileniyorsunuz meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın.
ok o zaman bence biraz araştırın yazılım ve donanım uyuşumundan ne kast edildiğini. ben bahsederken konunun uzmanı sayılacak kişilerin verdiği bilgileri aktardım. yoksa 1gb ramli iphone un 3 gb ramli andorid telefondan aynı uygulamayı daha kaliteli çalıştırmasının nasıl bir mantığı olabilir? mercedes motor her araba kasasında aynı randımanı verebilir mi? illaki çalıştırır ve götürür istediğiniz yere ama aynı randıman, rahat, ve konforu taşımaz.Özel bir eğitim almadım ama yazılım ile uğraşıyorum.
ok o zaman bence biraz araştırın yazılım ve donanım uyuşumundan ne kast edildiğini. ben bahsederken konunun uzmanı sayılacak kişilerin verdiği bilgileri aktardım. yoksa 1gb ramli iphone un 3 gb ramli andorid telefondan aynı uygulamayı daha kaliteli çalıştırmasının nasıl bir mantığı olabilir? mercedes motor her araba kasasında aynı randımanı verebilir mi? illaki çalıştırır ve götürür istediğiniz yere ama aynı randıman, rahat, ve konforu taşımaz.
Burda neden ios ve androidi karşılaştırdınız ki ikisi de birbirinden farklı bir işletim sistemi,çalışma stilleri de farklıok o zaman bence biraz araştırın yazılım ve donanım uyuşumundan ne kast edildiğini. ben bahsederken konunun uzmanı sayılacak kişilerin verdiği bilgileri aktardım. yoksa 1gb ramli iphone un 3 gb ramli andorid telefondan aynı uygulamayı daha kaliteli çalıştırmasının nasıl bir mantığı olabilir? mercedes motor her araba kasasında aynı randımanı verebilir mi? illaki çalıştırır ve götürür istediğiniz yere ama aynı randıman, rahat, ve konforu taşımaz.
Android ile iOS karşılaştıran bir kere baştan hata yapar. iOS 'ta ram yiyen uygulama yok . Durum çubugu widgetleri , ana ekran widgetlerı , arka planda çalışan uygulamalar vs. bir çok şey yok . iOS yazılımdan ibaret farkındaysan bi facebook aç bi de oyunu aç kapat facebooka geri geldiğinde uygulamayı yeniden başlatıyor ama Android'de Ram yeterli ise ikisini de kaldığı yerden devam ettirir. iOS göz boyamaktan başka birşey değil ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?