Android Cihazınızda Oyunlar, Programlar Kasmaya Başlamışsa | Etkin Yöntem

Sponsorlu Bağlantılar

Deleted.

Üye
deleted

Son düzenleme:

avcitalip

avcitalip

Üye
Android cihazınızda ev ekranı geçişleri kasmaya başlamış, programlar geç tepki veriyor ve oyunlarda kasıyorsa muhtemelen telefonunuz ısınmış demektir. Bu ısı genellikle pilden olan normal bir ısı gibi görülebilir fakat değildir. Pilin de ısındığı olabilir ancak yüksek hızlı işlemciler soğutucusuz çalıştığından, pilden daha hızlı bir şekilde ısınırlar. Yani bu ısı aslında işlemciye aittir.

Mobil işlemcilerin ısıya dayanıklı olduğunu biliyoruz ancak yine de ısının çok kötü bir yan etkisi bulunmaktadır: İşlemcinin çalışmasını kısıtlar. Isı çok yükselince işlemci, çekirdeğine kaydedilen bir geri yükleme sistemi sayesinde hızını azaltır fakat bunu yazılıma yansıtmaz. Yani; işlemci çekirdeği hızını düşürmüştür, ancak biz yazılımlarla hızının düşmediğini görürüz.

İşlemci hızı düştüğü için telefon her yönüyle kasmaya başlar. En iyi tedavi: Telefonu soğutmaktır.

Benim önerdiğin soğutma yöntemi: Telefonunuz çok ısınmışsa, telefonun tüm özelliklerini kapatın (Wi-Fi, 3G vs). Ekran ışığını en düşüğe alın ve telefonu soğuk biz zemin üzerine bırakın. Pencere kenarı olabilir. Telefonun yapacağı işlem sayısı azaltıldığı için çalışması minimuma düşecek ve soğuk zeminin de sayesinde hızla soğuyacaktır.

Bu konuyu yaşadığım tecrübe sonucu açmak istedim. Tecrübem şu oldu: Telefonda Asphalt 6 oyunu çok kasıyordu. Bir anlam veremedim. Sonra telefon soğukken yine Asphalt 6'yı açtım ve bu sefer oldukça akıcıydı ve kasmalardan eser kalmamıştı.

ben telefonumu derin dondurucu'da 30 DK beklettiğimi hatırlıyorum:naughty:

cukuleaks

Üye
%100 dogru bir bilgi. Bende sarjdayken telefon isiniyor. Modern combat kasmiyor ama akicilik kayboluyor. Telefonu sabah elime alinca oyun akici calisiyor. Ama rambo nunki kadar bi fark olmuyor bende. Sicakta olsa sogukta olsa arada cok minik fark oluyor. Ama oluyor yani :)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ben bir yöntem deneyeceğim: Bir ince bezi hafif nemli şekilde buzluğa koyacağım. İyice soğuyunca telefonun kılıfının içine arka kapağın üzerine gelecek şekilde yerleştireceğim. Bakalım ne kadar etki yapar. Bu yöntemi öneririm :)

%100 dogru bir bilgi. Bende sarjdayken telefon isiniyor. Modern combat kasmiyor ama akicilik kayboluyor. Telefonu sabah elime alinca oyun akici calisiyor. Ama rambo nunki kadar bi fark olmuyor bende. Sicakta olsa sogukta olsa arada cok minik fark oluyor. Ama oluyor yani :)

Haklısın, illa ki etki ediyor.

cukuleaks

Üye
Bu arada kardesimin s2 si isininca telefon cildiriyor. O islak mendille tutuyor telefonu sogusun diye. İsede yariyor. Benim tel cok isininca 3 kat buzdolabi posetine sariyorum. Sonra surahinin icine buzlu su dolduruyorum ve telefonu icine koyuorum. Tabi bu yontemi telefon cooooook isininca yapiorm. Su ana kadar 2 kere yaptim. Tlfon 30 dkda buz kesiyor. :D (h)

- - - Eklendi - - -

Mesela suan telefonum 62 derece. 68in ustune cikarsa (cok kucuk ihtimal) o yontemi yapacam yine :)

klongs

klongs

Üye
dereceyi nasıl ölçüyorsun

klongs

klongs

Üye
bumu

klongs

klongs

Üye
bir deneyim thermometerden ölçüyorum 45 i geçmiyor acaba yanlış mı ölçüyor diye şüpheleniyorum :D

cukuleaks

Üye
bir deneyim thermometerden ölçüyorum 45 i geçmiyor acaba yanlış mı ölçüyor diye şüpheleniyorum :D

Dogru olcuyor. Sabah kalkinca 27 derece gosterior cunku. Suan yaniyor 52 derece

avcitalip

avcitalip

Üye
Bu arada kardesimin s2 si isininca telefon cildiriyor. O islak mendille tutuyor telefonu sogusun diye. İsede yariyor. Benim tel cok isininca 3 kat buzdolabi posetine sariyorum. Sonra surahinin icine buzlu su dolduruyorum ve telefonu icine koyuorum. Tabi bu yontemi telefon cooooook isininca yapiorm. Su ana kadar 2 kere yaptim. Tlfon 30 dkda buz kesiyor. :D (h)

- - - Eklendi - - -

Mesela suan telefonum 62 derece. 68in ustune cikarsa (cok kucuk ihtimal) o yontemi yapacam yine :)

cihazlar ani ısı değişikliğinden çatlamaz inşallah,dün gittigidiyor'da gezerken gördüm galaxy s2 ye adam aliminyum kapak yapmış :naughty:

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
ben s2den hic memnun degilim.telefon oyun actiktan 30dk sonra kızarmış ekmek gibi oluyor

Üst Alt