Android Cihazınızda Oyunlar, Programlar Kasmaya Başlamışsa | Etkin Yöntem

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Android Cihazınızda Oyunlar, Programlar Kasmaya Başlamışsa | Etkin Yöntem
Android cihazınızda ev ekranı geçişleri kasmaya başlamış, programlar geç tepki veriyor ve oyunlarda kasıyorsa muhtemelen telefonunuz ısınmış demektir. Bu ısı genellikle pilden olan normal bir ısı gibi görülebilir fakat değildir. Pilin de ısındığı olabilir ancak yüksek hızlı işlemciler soğutucusuz çalıştığından, pilden daha hızlı bir şekilde ısınırlar. Yani bu ısı aslında işlemciye aittir.

Mobil işlemcilerin ısıya dayanıklı olduğunu biliyoruz ancak yine de ısının çok kötü bir yan etkisi bulunmaktadır: İşlemcinin çalışmasını kısıtlar. Isı çok yükselince işlemci, çekirdeğine kaydedilen bir geri yükleme sistemi sayesinde hızını azaltır fakat bunu yazılıma yansıtmaz. Yani; işlemci çekirdeği hızını düşürmüştür, ancak biz yazılımlarla hızının düşmediğini görürüz.

İşlemci hızı düştüğü için telefon her yönüyle kasmaya başlar. En iyi tedavi: Telefonu soğutmaktır.

Benim önerdiğin soğutma yöntemi: Telefonunuz çok ısınmışsa, telefonun tüm özelliklerini kapatın (Wi-Fi, 3G vs). Ekran ışığını en düşüğe alın ve telefonu soğuk biz zemin üzerine bırakın. Pencere kenarı olabilir. Telefonun yapacağı işlem sayısı azaltıldığı için çalışması minimuma düşecek ve soğuk zeminin de sayesinde hızla soğuyacaktır.

Bu konuyu yaşadığım tecrübe sonucu açmak istedim. Tecrübem şu oldu: Telefonda Asphalt 6 oyunu çok kasıyordu. Bir anlam veremedim. Sonra telefon soğukken yine Asphalt 6'yı açtım ve bu sefer oldukça akıcıydı ve kasmalardan eser kalmamıştı.

• Beğen
Tepkiler: eren2934, uluenis3 ve Cihanî Sultan

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
güzel olmuş hatta ben kendim soğutmaya çalışırım

blacktalon

blacktalon

Üye
telefonlara uzun giden pil ve sogutma sistemi ne zaman gelecek acaba çalışmaları var mı o bile şüpheli

Dampierre

Dampierre

Üye
s2 bazen o kadar çok ısınıyorki, özellikle şarj olurken, küçük bir vantilatörü karnımın üzerine koyuyorum sırt üstü yatarken, tüm hava telefona gelecek şekilde. Telefon ciddi anlamda serin çalışıyor :D Türk olmak böyle birşey :D

• Beğen
Tepkiler: ka_za, rtaymus07, hasan0338 ve 2 diğerleri
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
İlerde çok daha az ısınan işlemciler çıkarsa bu sorun çözülür.

Sploidz

Sploidz

Üye
Teşekkürler gerçekten bu benim telefonumda bayağı oluyor.MC3'ü oynarken bir ara kasıyor bir ara çok akıcı olur nedenini anlamıyordum konu için teşekkürler. :)

PriZm

PriZm

Üye
benim bu iş için kendi yaptığım bir çözümüm var :D
x1 ayakkabı kutusu
x2 pc fanı (7 cm)
x1 çok girişli voltaj değişkenli adaptör.

fanları kutuya monte ettim telefonun arka kapağını çıkarıp o kutunun üstünde oynuyorum :D ısınma diye bir dert olmuyor resim koyabilirim merak edenlere :D

• Beğen
Tepkiler: dadaraz
Black

Black

Üye
benim bu iş için kendi yaptığım bir çözümüm var :D
x1 ayakkabı kutusu
x2 pc fanı (7 cm)
x1 çok girişli voltaj değişkenli adaptör.

fanları kutuya monte ettim telefonun arka kapağını çıkarıp o kutunun üstünde oynuyorum :D ısınma diye bir dert olmuyor resim koyabilirim merak edenlere :D
merak ettim resim koyuversene:D

PriZm

PriZm

Üye
şimdi bulamıyorum.annem biryerlere koymuş yine:dry::vur

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Değişik çözümler bulmuşuz desenize :) Türk zekası bir başkadır :)

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Sac kurutma makinesinin sadece fanini cikarip ufak pringles kutusunun icine koyup pc sarj adaptorune baglayinca da super sogutma yapiyor :)
Benim pc nin xp islemci driverlari oem klasorunde olmadigindan xp yuklerken fan hizli calismiyor..bu yuzden de yariya gelince isinmadan oturu kapatiyor pc yi.. bende boyle bir cozumle gayet rahat bir bicimde yukledim xp yi:)

PriZm

PriZm

Üye
Sac kurutma makinesinin sadece fanini cikarip ufak pringles kutusunun icine koyup pc sarj adaptorune baglayinca da super sogutma yapiyor :)
Benim pc nin xp islemci driverlari oem klasorunde olmadigindan xp yuklerken fan hizli calismiyor..bu yuzden de yariya gelince isinmadan oturu kapatiyor pc yi.. bende boyle bir cozumle gayet rahat bir bicimde yukledim xp yi:)
işlemcin amd ise(ve yeni ise) cool n' quiet özelliğini kapatırsan işlemci fanı tam hız döner :) veya underclock-undervolt yapabilirsin :)
benim pc de cool n' quieti kapattıktan sonra odada durulmuyor :D 7000-7500 rpm ile dönüyor fan:ehe

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
buz dolabında oynamayı deneyin

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
:tşk: Öneri için :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi