Android cephesinde Marshmallow yükselişini sürdürüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android cephesinde Marshmallow yükselişini sürdürüyor
Google'ın Android adındaki mobil işletim sistemi son dönemde yükselişini sürdürürken, pazara baktığımızda hem akıllı telefon, hem de tablet segmentinde en çok kullanılan işletim sistemi olurken, oyun konsollarından akıllı TV'lere kadar farklı bir çok cihazda da Android işletim sistemi kullanılmakta.



Android'in açık kaynak kodlu geliştirilmesi ve Google Play Store gibi mağazalar üzerinden sayısız uygulama oyun desteği, bu mobil işletim sisteminin öne çıkmasında en büyük nedenlerin başında geliyor.

Google her sene yeni bir işletim sistemi sunarken, geçtiğimiz sene Ekim ayında Android 6.0 Marshmallow gelmişti ve bilgilere göre şu anda Android sürümleri içerisinde Marshmallow %15.2 seviyesine ulaşmış durumda.

Android sürümler arasında Marshmallow'dan önce sunulan Android Lollipop ise %35.5 pazar payına sahip ve ondan da önce gelen Android KitKat ise %29.2 ile ikinci sırada yer almakta. Android Jelly Beanise %16.7 kullanım oranına sahip.

Android Ice Cream Sandwich, Gingerbread ve Froyo ise oldukça düşük kullanım oranları ile arka sıralarda yer almaktalar.

Bu sene ise yeni sürüm Android 7.0 Nougat olarak duyurulmuştu ve çok yakında da Google'ın yeni Nexus akıllı telefon modelleri ile pazara sunulması bekleniyor. Henüz tam olarak kesin bir tarih bilinmezken, son olarak gelen bazı iddialar Android 7.0 Nougat'ın Ağustos ayı sonunda yayınlanabileceği şeklindeydi.
Android cephesinde Marshmallow yükselişini sürdürüyor
 


furyzer0

furyzer0

Üye
Yavaş ama emin adımlarla...

mTalk'tan gönderildi
 
0MG90

0MG90

Üye
Noguat dağıtımı başlayacak daha yüzde 15'te. Bu durumu düzeltmeleri lazım.
 
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Kitkat :pro:
 

MaxipmaN

Üye
geçen arkadaşım aradı a5 2016 6.0.1 almış.
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Yıl sonuna doğru %20 civarında olur m
 


Üst Alt