Android, batarya seviyesinin aniden %0'a düşmesi sorunu (Genel)

Sponsorlu Bağlantılar

ghosteri

Üye
    Konu Sahibi
Android, batarya seviyesinin aniden %0'a düşmesi sorunu (Genel)
Arkadaşlar merhaba. Sony Xperia MT11i kullanıcısıyım, yaşadığım sorunun başka marka cihazlarda da olduğunu okudum birçok forumda, bu yüzden konuyu "Genel" açıyorum. Bu problemi yaşayan onlarca kullanıcı gördüm, umarım hepimizin derdine çare bilen bir arkadaş çıkar.
Sorun şöyle ki;
Telefonun bataryası normal şarjın sonrasında, rutin günlük kullanım esnasında kimi zaman %50'lerde, kimi zaman %20'lerde aniden %0'a düşerek telefonun kapanmasına neden oluyor. Cihaz rootludur, CWM'den battery stats sıfırlansa da, Battery Calibration programı ile kalibre edilse de sorun devam ediyor, fazla sayıda kernel ve rom kombinasyonu da denedim, cihazı stock rom'a da çevirdim, hala aynı. Problemin kaynağının eskimiş pil olabileceğini düşündüm, sıfır orijinal pil aldım denedim, değişen birşey olmadı.
Bataryayı 5 gün tamamen doldurup tamamen bitirerek sarj ettim, düzelmedi.
Çare nedir? Yardımcı olursanız sevinirim. Cihazı garanti servisine gönderip uğraşmak istemiyorum, daha önce başka teknolojik cihazlarla çok diliniz yanmıştır sizin de eminim. Umarım kendi başımıza düzeltebileceğimiz bir sorundur bu. Şimdiden teşekkürler.

Producti10

Producti10

Üye
Malesef ki kendi yapabileceğimiz bir çözüm yok bende araştırıyorum bu konuyu iyi bir noktaya değinmişsin telefonumu kvk ya götürdüm sapa sağlam telefona bir sürü sorun çıkardılar ki şarjı sıfırlanıyor dedim yanlış şarjlamışsınız diyor ayrıca şarj soketinde felan sorun olduğunu söyledi bi garantiye göstermen iyi olur şarj olurken ısınıyorsa telefonun şarj girişin sıkıntılı olabilir dostum.

ghosteri

Üye
    Konu Sahibi
bir forumda ana kartın değişmesi gerektiği yönünde paylaşımlar okudum ama ana karttan kaynaklanan bir problem olabilceğini sanmıyorum. arayışlar içerisindeyim, sen de birşeyler bulursan paylaşır mısın..

Producti10

Producti10

Üye
Anakarttan da olabilir doğrudur androidler garip bi telefon ya internete girmese anakart sorunlu derler mesaj gelmezse ana kart sorunlu derler herşeyi ana karta bağlıyolar bunlar işin uzmanı ama bizim arştırmalarımız yeterli kalmaz onların bildiklerinin yanında , bilene sormak lazım. Bakarım yine bende.

Üst Alt