Android batarya kalibrasyonu

Sponsorlu Bağlantılar

gss_adnan

gss_adnan

Üye
    Konu Sahibi
Android batarya kalibrasyonu
Android Cihazınızda Batarya Kalibrasyonu
Eğer telefonunuza yeni bir rom attıysanız mutlaka batarya kalibrasyonu yapmanız gerekir...
Bunun dışında telefonu uzun zamandır kullanıyorsanız yine kalibrasyon yapmanız tavsiye edilir...
Uzun zaman kullanmasanız bile sürekli aç kapa yaparak ya da günde İnternet veya oyunlar nedeniyle telefonunuzun şarjı bitip dolduruyorsanız yine batarya kalibrasyonu yapmanızda fayda var...
Batarya kalibrasyonu ile bataryanızdan en verimli şekilde yararlanırsınız.

Telefon 0 alındığında Şarjı 2 gün giden telefonun kalibrasyon sonucunda şarjı 3 gün gitmez
Ancak Aldığınızda 4 gün giden telefon sonradan 2 güne düşmüş ise kalibrasyon ile bu BATARYANIZIN SAĞLIK DURUMUNA göre tekrar 4 gün gitmeye başlar...

Anlatacağım Kalibrasyon İşlemi için telefonunuzun rootlu olması şart...

Telefonunuza
Root Explorer uygulamasını yükleyin...

Telefonu şarja takıp tamamen dolmasını bekleyin...
%100 olduğunda telefonu şarjdan çıkarın...

daha önce yüklemiş olduğunuz root explorer uygulamasını açın...

data>system>batterystats.bin dosyasını bulun.

batterystats.bin dosyasına uzun basın ve dosyayı silin...

eğer silemiyorsanız root explorer uygulamasının başına gelin en üstte mounted as r/w ve r/o diye iki seçenek var onları değiştirin tekrar aynı dosyaya gelip silin...

dosyayı sildikten sonra telefonunuz şarjı bitip kendi kendine tamamen kapanana kadar bekleyin... Oyun oynayabilir internete girebilir ya da ekran ayarlarından ekran kapanma süresini iptal ederek daha çok şarj tüketmesini sağlayabilirsiniz...

telefon şarjı bitip kapandıktan sonra şarja takın ancak telefonu açmayın...
Telefon kapalı halde tamamen şarj olduktan sonra telefonu şarjdan çıkarmadan telefonun bataryasını telefondan ayırın... 15 saniye falan bekledikten sonra bataryayı tekrar takın biraz önce tam dolu dediği batarya tekrar şarj olmaya başlayacaktır...

yine telefonun tamamen şarj olmasını bekleyin...
Telefon tamamen şarj oldu dediğinde telefonu açın...
Telefon açıldığında yine belli bir süre şarj olacaktır...

Telefon %100 batarya doldu uyarısı verdiğinde telefonu şarjdan çıkarın...
İşlem tamam

• Beğen
Tepkiler: ArtiZz012, 212celal, agoguzhan ve 2 diğerleri

muratvemine

muratvemine

Üye
İlginç geldi bana, faydalı paylaşım oldugu kesin teşekkürler

gss_adnan

gss_adnan

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
müsait bir zamanda deneyeceğim paylaşım için teşekkürler.

martech2

Üye
note 2 için batterystats yok bulamadım acaba farklı bir isimle mi var

PremiumWork

PremiumWork

Üye
Güzel bilgiler vermişsin :tşk:

ramazan5454

Üye
teşekkürler

nakzö

nakzö

Üye
en üstte mounted as r/w ve r/o yu değiştiremiyorum

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
diğer telefonlardada işe yararmı veya başka kalibrosyon varmı?

gss_adnan

gss_adnan

Üye
    Konu Sahibi
Kalibrasyon programları var tabi markette

muratvemine

muratvemine

Üye
teşekürler

beysehirden

beysehirden

Üye
faydalı bilgi :tşk:

gss_adnan

gss_adnan

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim

smh60

smh60

Üye
Teşekkürler deniyorum sonucu bildircem :oke:

cesares_

Üye
Batarya kalibrasyonu.Tamamen palavra atmaca haber.Kusura bakma arkadaşım ama.Batarya kalibrasyonu dediğin olay tamamen saçmalıktır.Neden? Her akıllı telefon kullanıcısı aygıtı farklı kullanır.Sen ekran ışığını açıp titreşimi iptal edersin bense titreşimi açıp ekranı minimum ışıkta kullanırım.Kullandığınız mobil aygıt zaten fabrika çıkışlı olarak kalibre edilmiştir.Kullanıcı tercihlerine göre batarya süresi uzar yada kısalır.Bahsettiğin batterystats pro'su da batarya üzerindeki iletkenleri kullanıp birim zaman başına bataryadaki gücün telefonu daha ne kadar açık tutacağını bildirmek içindir.Bahsettiğin batarya kalibrasyonuyla uzaktan yakından alakası yok.Bataryanın içinde ki bileşimin (halk deyimiyle kömür) belirli bir doldur boşalt hacmi vardır.örneğin 600-850 arası.bu hacmi geçtikten sonra bileşim etkisini yitirmeye içindeki elektrik üreten ve tutan madde tükenmeye başlar.Batarya kalibrasyonu yapayım derken bir kaç kez bataryanın patlaması duyulmuş olaydır.Kesinlikle bunu evde denemeyin.Sonuçta akıllı telefon elimizdek eski nokia 3310 vibi değil.bugün en kral notebooklar laptoplar en fazla 3-3.5 saat dayanabilirken bir androidin bataryası aşağı yukarı 1 günü çıkarıyor.eee problem ne.Siz bilirsiniz arkadaşlar.bataryayı kalibre edeyim derken çöp haline getirebilirsiniz.o da yetmez yeni batarya aldığınızda bile rom'un içindeki orijinal battery status.bin olmayacağı icin doğru batarya değerlerini göremeyeceksiniz.Android böyle birşey.keşke eskisi gibi 3-4 gün şarj takmasak ama.Kanunu böyle.alışsak iyi olur.adı üstünde.akıllı telefon.sizde mantıklı olun.Allahın rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun...

• Beğen
Tepkiler: eren_57, tayfunerdogmus1 ve kapakli511

ahmet.sekmen83

Üye
Kardes arkadas yararli bilgi vermis elestirebilisin ama ben rom yukledim ve samsungun orjinal kalipresi vardi fotoraf cekerken sajim %20 de flash yaninca telefon kapandi arastirdim netten buna benzer birsey yaptim ve oldu su anda %1 de fotofraf cekdim bundan once telefonum %100 gosteriyordu 5dakika oyun oynuyorum sarja baktimda %70 lere dusuyordu simdi duzeldi ve tekrar bu yontemi tekrar deniyecem bu bana daha ince ayar gibi geldi tesekurler

ArtiZz012

Üye
Öncelikle bilgi icin tessekkurler baska bir cihazin batterystatsbin dosyasini telefona atsam sorun cikarmi?

Takipçi Satın Al

Üst Alt