Android 9.0 P, OLED Ekranlar için Koyu Mod Özelliğine Sahip Olacak!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Android 9.0 P, OLED Ekranlar için Koyu Mod Özelliğine Sahip Olacak!

Android platformunun bir sonraki büyük güncellemesi Android 9.0 P'nin detayları belli olmaya devam ediyor.

Android 8.0 Oreo, duvar kağıdının tonlarına bağlı olarak açık / koyu tema özelliğini kullanıma sunmuştu. Ancak bu özellik sadece Google'ın yeni Pixel akıllı telefonları içindi. OLED ekranlı her cihaz kendi başına gerçek bir Koyu Mod'a sahip olabilir.

LCD ekranlar, arkaplan ışığı sayesinde görüntülenen renk hangisi olursa olursa aynı enerji kullanımına sahip ancak OLED Ekranlar bunun tam tersine, her piksel bir ışık kaynağı olduğu için renklere göre enerji kullanımı değişiyor. OLED ekranlarda beyaz renkte ise pikselleri maksimum enerji kullanımına geçiyor. Bu yüzden OLED Ekranlar bazı durumlarda LCD ekranlardan çok daha fazla enerji tüketebilir.



Kasım ayında, OLED Ekranlar için enerji kullanımına azaltacak bir Koyu Mod'a özelliği hakkında Google'a bazı sorular yöneltilmişti. Google'ın Android Open Source Project (AOSP) - Google Android Açık Kaynak Projesi - moderatöörleri bugün bu soruya, "Mühendis ekibimiz böyle bir özelliği Android işletim sistemine ekledi, gelecekteki bir Android sürümünde kullanılabilir olacak" şeklinde bir açıklama getirdi. Android 9.0 P adını alacak önemli bir Android güncellemesi yakında indirmeye açılacak. Ve bu özelliğin Android P güncellemesi ile gelmesi bekleniyor.

Uzun lafın kısası, Android P güncellemesi, OLED ekranlı akıllı telefonlaeda batarya kullanımını minimuma indirmek için ayarlarda, Koyu Mod özelliği ile gelebilir.
 


Muhammed CR7

Muhammed CR7

Üye
Android 10. senesindeyiz.. bakalım 8.0 nasıl olacak neyse
Android 10 çıkınca baya bi değşiklik olur herelde :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
yalan haber böyle bir şey olmayacakmış
 
snapdroid

snapdroid

Üye
Koyu renkler için carbom romu öneririm. Eski cihazlara karbon rengi temalı stok andorid benzeri rom
 


Üst Alt