Haber Android 4.4 KitKat en stabil mobil işletim sürümü oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
    Konu Sahibi
Android 4.4 KitKat en stabil mobil işletim sürümü oldu
Android 4.4 KitKat diğer işletim sistemleri sürümlerine karşı en az hata oranına sahip işletim sistemi oldu.

Akıllı telefon ve tablet pazarında sadece cihaz üreticileri arasında değil, mobil işletim sistemi geliştiricileri arasında da büyük bir mücadele söz konusu. Google’ın açık kaynak kodlu geliştirdiği ve bu sayede özelleştirilebilen Android işletim sistemi üreticiler tarafından oldukça ilgi görmekte.

Google şimdiye kadar bir çok Android sürümü sunarken, son olarak geçtiğimiz Kasım ayı başında Android 4.4 KitKat’ı sunmuştu. Şu an Android 4.4.3 sürümü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda Android hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi unvanına sahip.

Diğer bir önemli işletim sistemi ise iOS. Apple tarafından geliştirilen iOS sadece Apple’ın cihazlarında kullanılmakta. Daha sonra ise Microsoft’un Windows Phone/RT işletim sistemleri. Blackberry OS ve sonrasında da yeni işletim sistemleri Tizen, Sailfish, Firefox ve Ubuntu gibi mobil işletim sistemleri gelmekte.

Mobil işletim sistemleri için bir çok araştırma yapılmakta ve bunlardan bir tanesi de Crittercism’den geldi. 2500′ün üzerinde mobil cihaz, 106 işletim sistemi sürümü ve 691 mobil operatör araştırmanın temelini oluşturuyor.

Çalışma sonucunda ise Google’ın son sürümü Android 4.4 KitKat en stabil işletim sistemi olmuş. Buna göre Android 4.4 KitKat %0.7, Android 2.3 GingerBread %1.7, iOS 7 %2, iOS 5 ise %2.5 çökme oranı ile karşımıza çıkıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: .NeXuS.

mesutgaga

mesutgaga

Üye
s4 eöneriyoeum

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
bencede kitkat en stabil işletim sistemi bilgi için :tşk:

• Beğen
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
olmasi gereken gibi android her zaman daha iyi

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
S4 de amcamın cihazı güncelledik 4.4 e.
Hiç de memnun kaldığı söylenemez ...

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
Bende note 3 ü kitkat yaptım gerçekten hız arttı stabil oldu

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
    Konu Sahibi
S4 de amcamın cihazı güncelledik 4.4 e.
Hiç de memnun kaldığı söylenemez ...
Galiba haberde bahsedilen google ın direk saf android i. Yoksa aynı sürümdeki android cihazların farklı farklı hızları var dimi

serbest888

serbest888

Üye
Memnun kalan yokmu şu güncelleme den
Yoksa yüklemeyelimmi

NEXUS

NEXUS

Üye
kasım ayında güncellemiştim güncellediğiğm günden beri bir kere çökmedi , hata vermedi , kasmadı , donmadı veya takılmadı , 4.3 çok sorunluydu fakat 4.4 telefona renk kattı :) , bide nexus 5'in orjinal launcher'ını google verdi , şuan telefonumu nexus 5 harici değişmem :pro:

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Nexus 5 gibi cihazlar için galiba.

• Beğen
NEXUS

NEXUS

Üye
Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
evet bizde güncelledik babamın note 3 hiç bi sıkıntısı yok hatta antutu puanı arttı tabi 3000 puan fazla değil

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
evet bizde güncelledik babamın note 3 hiç bi sıkıntısı yok hatta antutu puanı arttı tabi 3000 puan fazla değil
antutuya fazla takılmamak lazım 4.3 te 42000 aldım artık uğraşmıyorum

MaxipmaN

Üye
Stabil demek birtek cokme oranına bakmaz kı sayfayı asagı kaydırırken akıcı olması da stabiliteyi gosterir,bu nexuslar icin gecerlidir samsung iostan stabil olamaz ya guler gecerim :)

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Stabil demek birtek cokme oranına bakmaz kı sayfayı asagı kaydırırken akıcı olması da stabiliteyi gosterir,bu nexuslar icin gecerlidir samsung iostan stabil olamaz ya guler gecerim :)
hangi modele baktığına bağlı. ;)

Son düzenleme:
By_Casparov

By_Casparov

Üye
mesaj yazmakla alakalı hala sorunlar var...

Üst Alt