sadikbircan
Üye
Şuan için home tuşuna tam bir çözüm getiremesemde gerçek bir geliştiriciden tam bir çözüm gelene kadar task manager home tuşu olayı bitmiştir.Task manager widgeti olarak samsungun program monitor widgeti var samsung apps üzerinde ücretsiz yer alıyor ancak cm9 üzerine yüklemeyi başaramadım.Bir gelişme olursa buraya yazarım.

Asıl olaya gelirsek evet cyanogenmod artık yeni samsung cihazlar için destek vermeyecek ancak şuan için destek listesinde yer alan bütün cihazlar için cm10 sürümünün gelmesi planlanıyor.Yeni cihazlara ise desteğin kesilmesinin sebebi olarak samsungun kendi başına ürettiği yeni exynous chipset lerindne kaynaklı olduğunu söylüyor.Samsung bu yeni chipsetlerin geliştiricisi olarak donanımla ilgili driver erişimi saklı tutuyor yani bu işlemci için üretici samsung kaynağından herhangibir kullanım verisi dışarıya verilmiyor.Buda yeni samsung cihazlar için driver yazmayı dolayısıylada custom kernel oluşturmayı imkansız hale getiriyor.Yani yeni samsung cihazları için custom rom devri kapanıyor diyebiliriz.Ama şimdiye kadar üretilen bütün cihazlar üzerinde qualcomm nvidia adreno tegra gibi birçok firmanın kullandığı standart donanımlar yer aldığı için ve bu donanım üretici firmalar donanım iletişimini yani driverlarını hem üretici hemde kullanıcalr için açık halde sunduğu için bu cihazlara her zaman destek sağlanacaktır.Ayrıca samsung galaxy w hiçbir zaman cyanogenmod destek listesine girmediği halde cm romları galaxy w için bu seviyeye geldi.Yani cyanogenmod resmi desteğine sahip olması gerekmiyor bize xda geliştiricileri yeter.
cm10 aldıkta bana cm 11 alırız gibide geliyor eğerki gelmezse cm10a linaro projesi uygulanır diye tahmin ediyorum jb zaten hızlandırılmış yapımcının dediği gibi tereyağ gini bide buna linaro eklenirse tamamdır 1 belki 2 senede onu kullanırız sonra zaten telefonu değiştiririz 
sonunda cikmis