Android 4.0.4 Cyanogenmod 9 Rom (rc6 - 20.02.2013)

Sponsorlu Bağlantılar

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Şuan için home tuşuna tam bir çözüm getiremesemde gerçek bir geliştiriciden tam bir çözüm gelene kadar task manager home tuşu olayı bitmiştir.Task manager widgeti olarak samsungun program monitor widgeti var samsung apps üzerinde ücretsiz yer alıyor ancak cm9 üzerine yüklemeyi başaramadım.Bir gelişme olursa buraya yazarım.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
cwm ile ilgili sorularınızı özelden iletebilirsiniz.Burada yorum kalabalığı oluşmasın.

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Yorumlarınızı sildirmebize gerek yok.Sadece tekrarlanmaması yeterli :)

t_gun

Üye
sadık bey cyanogen mod samsung telefonlardan desteğini çekmiş deniyor. bir bilginiz var mı bu konuda?

Ali58_58

Ali58_58

Üye
hayır kardeş yeni olan bi olaysa bilmiyorum sadece ics için yeni bir kernel jb içinse yeni kodlama ve yeni kernel yapıldığı için rom güncellemleri biraz gecikti sadece o kadar yoksa samsungla cynogenmodun bi alakası yok arco bağımsız bi geliştirici diye biliyorum

- - - Eklendi - - -

ve böyle bi olay olsa konunun altında diğer sürüm ile ilgili haberler var böyle bişey olsa orda yazardı

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Evet daha yeni çıkmış bir haber bu.Ama bizleri ilgilendirmediği için boşuna kimseyi endişelendirmek veya korkutmak istemedim.Çünkü arco "schizopre" arkadaşında dediği gibi cyanogenmod ekibine bağımlı olamayan ve "kendiside samsung galaxy w kullanan" bir geliştirici.Yani arco bu romu galaxy w için babasının hayrına geliştirmiyor kendiside kullanıyor :D Asıl olaya gelirsek evet cyanogenmod artık yeni samsung cihazlar için destek vermeyecek ancak şuan için destek listesinde yer alan bütün cihazlar için cm10 sürümünün gelmesi planlanıyor.Yeni cihazlara ise desteğin kesilmesinin sebebi olarak samsungun kendi başına ürettiği yeni exynous chipset lerindne kaynaklı olduğunu söylüyor.Samsung bu yeni chipsetlerin geliştiricisi olarak donanımla ilgili driver erişimi saklı tutuyor yani bu işlemci için üretici samsung kaynağından herhangibir kullanım verisi dışarıya verilmiyor.Buda yeni samsung cihazlar için driver yazmayı dolayısıylada custom kernel oluşturmayı imkansız hale getiriyor.Yani yeni samsung cihazları için custom rom devri kapanıyor diyebiliriz.Ama şimdiye kadar üretilen bütün cihazlar üzerinde qualcomm nvidia adreno tegra gibi birçok firmanın kullandığı standart donanımlar yer aldığı için ve bu donanım üretici firmalar donanım iletişimini yani driverlarını hem üretici hemde kullanıcalr için açık halde sunduğu için bu cihazlara her zaman destek sağlanacaktır.Ayrıca samsung galaxy w hiçbir zaman cyanogenmod destek listesine girmediği halde cm romları galaxy w için bu seviyeye geldi.Yani cyanogenmod resmi desteğine sahip olması gerekmiyor bize xda geliştiricileri yeter.

loley00

Üye
Buna sevindm :) ayrica benim bi sorum olick video sizlerken sag tarafta yesil bi bolge olusturuyor ve buda insani sinir ediyor:) acaba bi cozumu varmi?

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Hiç yaşamadığım bir sorun.Mx player kullanmayı deneyin.

Ali58_58

Ali58_58

Üye
samsungtan artık nefret ediyorum kendi güncellemeleri vermediği gibi verenede engel oluyor.arkdaşlar moralinizi bozmayın arco galaxy wyi bırakıp başka bi telefon almazsa bize cynogenmod desteği kesilmez :naughty: cm10 aldıkta bana cm 11 alırız gibide geliyor eğerki gelmezse cm10a linaro projesi uygulanır diye tahmin ediyorum jb zaten hızlandırılmış yapımcının dediği gibi tereyağ gini bide buna linaro eklenirse tamamdır 1 belki 2 senede onu kullanırız sonra zaten telefonu değiştiririz :alkis

- - - Eklendi - - -

bide sadık kardeş merak edip duruyorum arco sanırım romu boş zamanlarında geliştiriyo yoksa mesleği gibimi para kazıncı felanmı var ?

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Arco hakkında pek fazla bilgim yok ama yaptığı değişiklerin periyoduna bakarsak sadece hobi olarak bu işi yapıyor.Samsunga yada herhangi bir firmaya bağlı değil.

• Beğen
Tepkiler: kilicaslan17

efesesi_04

Üye
Ben indiremedim nerede bu android 4.0 linki

Ali58_58

Ali58_58

Üye
tam tahmin ettiğim gibi zaten bütün günün ayırsaydı rom eminim çoktan beta 4 rahat gelmişti :D

karahanliist

Üye
Sadık kardeş xda da beta 3 sürümü çıkmış
[h=1] [/h]

linkii

İstersen konuyu güncellee

Kerim.

Kerim.

Üye
Sadık kardeş xda da beta 3 sürümü çıkmış
[h=1] [/h]

linkii