Android 4.0.4 Cyanogenmod 9 Rom (rc6 - 20.02.2013)

Sponsorlu Bağlantılar

hayynsee

Üye
cok tesekkurler emegıne saglık

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
peki teşekkürler. 423lük kerneli kurmadanda cm9 uygulamaları cm1dan cok daha kaliteli sekilde acar ama degilmi ?
Evet zaten 423 mb ram asırı durumlar için.Galaxy w hiçbir zaman ram sıkıntısından kasmıyor.Daha doğrusu ram bellek sıkıntısından dolayı kasmıyor.Bazen cpu, bazen gpu veya i/o hızından yada yazılımsal hatadan kasıyor ama hiçbir zaman bellek yetersizliğinden kasmıyor.Şunu düşünün bir oyun 200mb ram istiyor ama siz 100-150mb civarı boş rame sahipsiniz.Bu durumda sadece kısa bir an ramde kullanılmayan dosyaların temizliği işleminden dolayı kasma takılma durumu gözlenir sonra düzelir.Eğer oyun 300mb ram isterken sizin açabileceğiniz tüm alan 200-250 civarı ise bir yere kadar sistem kendini sadece işletim sisteminin çalışması için gerekli dosyalar kalıncaya kadar zorlar daha sonra önbellekleme başarısız olduğu için hata verir.Android sistemi çalışması için min. 100 150 mb kullanılabilir ram kısmından harcaması gerekiyor geriye ortalama 200mb a kadar kullanılabilir ram kalıyor.Ve çoğu oyun içinde bu yeterli.Eğer daha fazlasına ihtiyaç duyan bir oyun oynıyacaksanız maxmem ile kullanabileceğiniz alan ortalama 270 280mb falan kalıyor yine sistemin min. gereksinimlerini çıkarınca.Kaldıki çoğu oyun 150-160mb ramden fazlasını tüketmiyor.Zaten galaxy w nun maxmem olmadan raminin yetmeyeceği oyunlarda gpu ve cpu da yetmiyor.Eğer o zaman maxmemin etkisi ne diye sorarsanız gta vice city örnek alalım.Bütün harita aynı anda ramde tutulamayacağına göre siz hareketi sürdürdükçe cpu ve gpu nun verileri işlemesi ramin kendini temizleyip aynı anda yeni verileride yazması gerekiyor.Buradada i/o hızı yetersiz olduğu için birkaç ms.lik gecikmeler oluyor.Ama maxmem olursa ram alanı fazla olduğu için eski veriler tamamen kaldırılmadan dahi yenileri işleme alınabiliyor.Ve arkadaki gecikmeden dolayı ramde yine dosya birikiyor ama maxmem olmayınca ram dolduğu anda bu geride kalan birikim kısa süreli takılmaya sebeb oluyor sebeb oluyor.Ama maxmem olunca bu birikim gecikmesi daha az oluyor yada olmuyor çünkü gerekli aktarımdaki ufacık bir azalma bile bu birikimin temizlenmesini sağlayabiliyor.Yani kısaca çok yüksek i/o yada ram isteyen bir oyundaki takılmayı azaltır maxmem ama linaronun zaten 3d grafik işlemesinde performans artışı sağlaması yetiyorda artıyor bile.

- - - Eklendi - - -

Tabi linaroda maxmem de olsa grafikleri artırınca gpu ve cpu ya binen yük artıyor çünkü grafiksel modelin detayları artıyor ve rame daha fazla yük biniyor çünkü grafiksel modelin kapladığı hafıza artıyor.

- - - Eklendi - - -

Bütün bu açıklamaların kısa özeti şu maxmem yüksek grafiklerde daha az takılma ile oyun oynamak için bir alternatif.

murat.kirlak

Üye
Verdiginiz linkleri indirdim dediklerinizi videoyu izleyerek sizinle birlikte yaptım fakat samsung yazısı cıkıyor gidiyor ve başka ekran gelmiyor orda kalıyor. Yani şuandan itibaren nasıl bir yol izlemeliyim

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Verdiginiz linkleri indirdim dediklerinizi videoyu izleyerek sizinle birlikte yaptım fakat samsung yazısı cıkıyor gidiyor ve başka ekran gelmiyor orda kalıyor. Yani şuandan itibaren nasıl bir yol izlemeliyim
İlk olarak anlatım videoları bana ait değil sağolsun ercan demirci arkadaşın paylaşımı.Birde samsung yazısından sonra hiçbirşey gelmiyor demişsiniz anlamadım galaxy w açılış ekranı ve ardındanda açılış animasyonu gelmiyor yani ? Eğer durum buysa recovery yada download mode açılıyor mu? Download mode açılıyorsa odin ile orjinal rom kurduktan sonra tekrar deneyin.Eğer durum anladığım gibiyse gerçekten çok garip.Açılış animasyonunda takılsa samsung galaxy w logosunda takılsa tamam bi çözüm bulurum ama ilk samsung ekranında takılma sorunu hiçbir yerde okumadım yada karşılaşmadım.Brick olsa hiç tepki vermez başka sorun olsa dediğim diğer 2 sorundan biri olur.

ahmetsuha525000

Üye
Şimdi bu son sürümmü 4 gündür son sürümünü bekliyorum son sürümse atacam

yunusmaxicepp

yunusmaxicepp

Üye
rc 2 sürümü cıkmıs arkadaşlar

ahmetsuha525000

Üye
Evet ben rc2yi indirdim onu kurcam şimdi

emptychat

Üye
arkadaşlar ben hala beta4 kullanıyorum bu rc surumlerını ındırenler oyun performansı vb. bir artış varmı hıssettıgınız farklar neler yanı geçmeye degermı rc2 ye bırde medya kutuphanesı guncellemesı varmıs muzik ve kulaklık performansı adına bır degısıklık varmı...

knight97

knight97

Üye
Aynen ya bende rc2 yi kurmak istiyorum ama gozle gorulur bir degisim var mi acaba . Performans olarak falan ? Ayrıca cm9 da sifre protokolü wpa/wpa2 olan wi.filere sorunsuz baglanabiliyorum ama wep.olanlara baglanmıyo. Birde.rehberdeki kisileri toplu silme ve sime kaydetmeyi bulamadim. Yrdmcı olursanız bilen arkadaslar.

slvestre-99

Üye
arkadaslar yardm edin maxmem stock1.2 kernelini yukluyorum cwm den boot animation (acilis ekrani) acilmiyor sonrada uygulamalar optimize ediliyor dio acilmiyo 5 dk bekliyo optimize etmio 1/ 80 uygulama diye 5 dk bekliyo sonra kendiliinden restart atio rom cm9 rc1

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Boot süresi normale göre bir parça daha uzun sürüyor.cache ve dalvik cache temizlemeden deneyin ve birde donarsa 1-3 saniye arası güç tuşuna basılı tutun düzeliyor.

slvestre-99

Üye
guc tusuna bastım kapanmadı cahce ıslemlerını yaptım olmadı napcaz

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
wipe işlemlerini yapmayın dedim yapın değil.cache ve dalvik cache temizleyince sorun yaşayanlar var.Ama wipe işlemlerini yapmayınca sorun olmuyor.

- - - Eklendi - - -

Birde güç tuşuna donmaya başlamadan önce açılış ekranında hemen basın onu yanlış söylemişim.

ahmetalp1

Üye
Evet zaten 423 mb ram asırı durumlar için.Galaxy w hiçbir zaman ram sıkıntısından kasmıyor.Daha doğrusu ram bellek sıkıntısından dolayı kasmıyor.Bazen cpu, bazen gpu veya i/o hızından yada yazılımsal hatadan kasıyor ama hiçbir zaman bellek yetersizliğinden kasmıyor.Şunu düşünün bir oyun 200mb ram istiyor ama siz 100-150mb civarı boş rame sahipsiniz.Bu durumda sadece kısa bir an ramde kullanılmayan dosyaların temizliği işleminden dolayı kasma takılma durumu gözlenir sonra düzelir.Eğer oyun 300mb ram isterken sizin açabileceğiniz tüm alan 200-250 civarı ise bir yere kadar sistem kendini sadece işletim sisteminin çalışması için gerekli dosyalar kalıncaya kadar zorlar daha sonra önbellekleme başarısız olduğu için hata verir.Android sistemi çalışması için min. 100 150 mb kullanılabilir ram kısmından harcaması gerekiyor geriye ortalama 200mb a kadar kullanılabilir ram kalıyor.Ve çoğu oyun içinde bu yeterli.Eğer daha fazlasına ihtiyaç duyan bir oyun oynıyacaksanız maxmem ile kullanabileceğiniz alan ortalama 270 280mb falan kalıyor yine sistemin min. gereksinimlerini çıkarınca.Kaldıki çoğu oyun 150-160mb ramden fazlasını tüketmiyor.Zaten galaxy w nun maxmem olmadan raminin yetmeyeceği oyunlarda gpu ve cpu da yetmiyor.Eğer o zaman maxmemin etkisi ne diye sorarsanız gta vice city örnek alalım.Bütün harita aynı anda ramde tutulamayacağına göre siz hareketi sürdürdükçe cpu ve gpu nun verileri işlemesi ramin kendini temizleyip aynı anda yeni verileride yazması gerekiyor.Buradada i/o hızı yetersiz olduğu için birkaç ms.lik gecikmeler oluyor.Ama maxmem olursa ram alanı fazla olduğu için eski veriler tamamen kaldırılmadan dahi yenileri işleme alınabiliyor.Ve arkadaki gecikmeden dolayı ramde yine dosya birikiyor ama maxmem olmayınca ram dolduğu anda bu geride kalan birikim kısa süreli takılmaya sebeb oluyor sebeb oluyor.Ama maxmem olunca bu birikim gecikmesi daha az oluyor yada olmuyor çünkü gerekli aktarımdaki ufacık bir azalma bile bu birikimin temizlenmesini sağlayabiliyor.Yani kısaca çok yüksek i/o yada ram isteyen bir oyundaki takılmayı azaltır maxmem ama linaronun zaten 3d grafik işlemesinde performans artışı sağlaması yetiyorda artıyor bile.

- - - Eklendi - - -

Tabi linaroda maxmem de olsa grafikleri artırınca gpu ve cpu ya binen yük artıyor çünkü grafiksel modelin detayları artıyor ve rame daha fazla yük biniyor çünkü grafiksel modelin kapladığı hafıza artıyor.

- - - Eklendi - - -

Bütün bu açıklamaların kısa özeti şu maxmem yüksek grafiklerde daha az takılma ile oyun oynamak için bir alternatif.
öncelikle soruma bu kadar detaylı ve özenli cevap verdiginiz için teşekkür ederim :) yazdıklarınızı 2 kere falan okudum ve cogu sorunun cevabını almış oldum :) teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: yunusmaxicepp
erdi_s

erdi_s

Üye
Haydaaaa ben daha dun aksam yukledim rc1i ya :D
Wifi uykudayken kopuyo muydu ki? Dun aksam sanki oyle bisey yasamadim gibi geliyo bana ama neyse bi ara yuklerim

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
Zaten bu sorunlar yaşanacak diye bir durum yok.Bunlar stabiliteyi artırmaya yönelik çalışmalar artık.Sizde olmuyorsa başkasında oluyordur.Her koşulda farklı sonuçlar alınabilir.Arco nun amacı her koşulda stabiliteyi sağlamak.Samsung gibi yapıp sadece ideal koşullarda stabil çalışacak şekilde ayarlasa zaten stock romdan ne farkı kalırdı ki?

• Beğen
Tepkiler: erdi_s

slvestre-99

Üye
Boot süresi normale göre bir parça daha uzun sürüyor.cache ve dalvik cache temizlemeden deneyin ve birde donarsa 1-3 saniye arası güç tuşuna basılı tutun düzeliyor.

hocam wipe islemlerini yapmadim guc tusunada donmadan once bastim olmuuor olmiyor stock versionu yuklesim oolmadi wipe islemlerini yapmadigimda calisiyor ama root explorerden touchwiz 5.0 task manager gibi uygulamalari yukleyip permissionlari ayarliyorum telefonu restart atiyorum siyah ekranda kaliyo ayni sey adrenaline engine ve bravia engine cwm den yukluyorm reeboot system now diorum galaxy w yazisi cikio sonra gerisi cikmiyor

- - - Eklendi - - -

hocam wipe islemlerini yapmadim guc tusunada donmadan once bastim olmuuor olmiyor stock versionu yuklesim oolmadi wipe islemlerini yapmadigimda calisiyor ama root explorerden touchwiz 5.0 task manager gibi uygulamalari yukleyip permissionlari ayarliyorum telefonu restart atiyorum siyah ekranda kaliyo ayni sey adrenaline engine ve bravia engine cwm den yukluyorm reeboot system now diorum galaxy w yazisi cikio sonra gerisi cikmiyor
hocam bide guc tusuna galaxy w yazisi gelincemi basacaz orayi anlamadimda ben ole yaptim yada ben1.2 maxmem stock voltage kullaniuorum ondan dolayi olmasin

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
galaxy w logosu gelince değil açılış animasyonunda basıcaksınız

sadikbircan

Üye
    Konu Sahibi
bir fikrim yok.Alternatif olarak castagnaIT kullanabilirsiniz maxmem yok ancak linaro destekli.

Üst Alt