Anakart-Ram sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erenaga17

Üye
    Konu Sahibi
Anakart-Ram sorunu
Arkadaşlar benim bilgisayarım çok eski. Intel P4 650 3.4Ghz işlemci 512mb 533Mhz DDR2 ram ve ati x1050 ekran kartı var. Anakartım da msi ms-7255 v2 modeli. Şimdi ben işlemciye ve nakarta dokunmadan sistemi daha kullanılabilir bi hale getirmeye çalışıyorum. hd5670 ekran kartı alıcam o kesin ama ram olayına çok kafam takıldı. Anakartın özelliklerinde max2gb yazıyor ancak tek slot için mi geçerli yoksa iki slot toplam 2gb mı onu tam olarak çözemedim. Bu konuda bi yardımcı olursanız sevinirim.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Anakartının linki aşağıdaki gibi. Vermiş olduğun ekran görüntüsündeki bios sürümünden aşağıdaki model olduğu anlaşılıyor. Yinede Kasayı açıp üzerindeki etiketten hangisi olduğunu doğrulayabilirsin. Tavsiyem öncelikle en son bios sürümü ile anakartının biosunu güncellemendir. Her iki varyantında maksimum 2GB ram desteği gözüküyor.
Ekran kartını takmadan önce güç kaynağının kaç Watt olduğu da önemli. Sistemi yeteri seviyede besleyemezsen darboğaz oluşur ve sistem kararsızlıkları yaşayabilirsin. Hatta sistem bileşenlerinin zarar görmesi ihtimalinide doğurabilir. Bu durumda 500Watt'lık net çıkış verebilecek uygun bir güç kaynağı almanda fayda olacaktır.
Sadece Ram ile bir yere kadar performans alabilirsin, anakart ve işlemcine dokunmadan sistemine ram eklemenin yanında bütçen dahilinde iki adet düşük ve aynı miktar kapasiteli 7200 rpm lik sata HDD ile Raid 0 yapar ve sistemi bu bölüme kurarsan eskisine nazaran ciddi bir performans artışı alabilirsin.

erenaga17

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler. Psu 400watt. Anakartı MSI'dan arattığım zaman -ms-7255 yazarak- 4 tane benzer model anakart çıokıyo. 2sinde max 2gb, 1inde max 4gb yazıyo. diğerinin özellikleri yok. Hangi anakart modeli olduğunu tam öğrenmek için everest'i yükledim ve şöyle bişeyle karşılaştım:

Gerçekten kafam karıştı. Birde sizce eğer ram max 2gb destekliyorsa 2x1gb mı yoksa tek modül 2gb mı almalıyım?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
2x1 gb alıcaksın

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
İlk ekran görüntüsündeki (Cpu-Z) anakart model numarası ile Msi sitesinde aratırsan;
-
- F
Şeklinde iki modele indirgiyor. Bu modellerin Bios sürümlerine baktığında biri 5 ile diğeri 7 ile başlıyor. Senin Cpu-Z ekran görüntüsündeki Bios sürümüne bakarak modeli olacağını düşünüyorum. Eğer senin için zor değilse kasayı açıp bakarak teyit etmen en doğrusu olacaktır.

Ben anakartının maksimum 2 GB destekleyeceğini düşünüyorum fakat everest'in maksimum 4GB sonucuna yinede %50 şans vermek isterim. Eğer bir arkadaşında benzer özelliklerde 2*2GB (4GB) ram varsa bir dene derim. Fakat denemeden önce MSI ın sitesinde verdiği bios güncelleme programıyla bios'unu en son versiyona güncellemeni tavsiye ederim. Deneme sonucuna göre Sistemin Stabil olarak çalışıyorsa 2*2GB lık kit alabilirsin. Bu seferde 64 Bit OS kurman gerekecek, bunu da unutma derim.

erenaga17

Üye
    Konu Sahibi
Hiç aklıma gelmemişti anakarta bakmak :D P4M900M2-L imiş anakartım. Sitede 2GB yazıyo ama everest ciddi anlamda kafamı karıştırdı galiba arkadaşlarımdan ram arıycam :D

erenaga17

Üye
    Konu Sahibi
Bu konuyu baya bir araştırdım ve ulaştığım sonuca göre söylebilirim ki bios update yapmamış birisi bu anakartla 4gb ram kullanabilirken, bios update yapmış birisi en fazla 2.5gb ram kullanabiliyor. Bios update yapmadım ve biosun ilk versiyonnu kullanıyorum. Bu nedenle zannedersem 4gb ram kullanabilicem ama hala tereddütlerim var ve ram almadan hiçbirşey kesin olmayacağı için ram aldıktan sonra sonucu yazarım buraya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...