aNADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi; otelcilik ve turizm egitiminde yabancı dil bilgisinin önemi, turizm işletmelerinin yabancı dil bilen nitelikli personel istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak 1984-1985 öğretim yılında öğretime başlamıştır.
Okulumuzda öğrencilerin kişi ve toplum sorunlarını tanıma, yurdun ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci ve gücü kazandırılarak, öğrencilerimizin beceri ve bilgileri ölçüsünde hem turizm mesleğine hem de yüksek öğrenime hazırlanmasy sağlanmaktadır. Bu amaçla öğrenciler önce bir yıl Hazırlık sınıfında Yabancı Dil ( İngilizce veya Almanca) eğitimine alınmaktadırlar. Dokuzuncu sınıfta Genel Kültür Derslerinin yanında otelcilik ve turizm sektörüne hazırlık amacıyla uygulamalı meslek dersleri verilmektedir. 10. sınıfta Resepsiyon, Servis, Mutfak, Kat Hizmetleri ve Seyahat Acentacılığı bölümlerine ayrılarak öğrenimlerini sürdürmektedirler. Dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencileri yaz mevsiminde 3308 sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasasına uygun olarak hazırlanan yönerge gereği turistik tesislerde İşletmede Meslek Eğitimi uygulamasına alınmaktadırlar. Bu süre içinde öğrenci bizzat yaparak ve yaşayarak mesleğini öğrenmektedir.
İnşaatına 03.09.1979 tarihinde başlanan Okulumuz ve Uygulama Otelleri 20.03.1986 tarihinde bitirilerek geçici kabulü ve bir kısım eksikleri tamamlandıktan sonra kati kabulü yapılmıştır. Uygulama Otelimiz, 1985 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından törenle hizmete açılmıştır.
Okulumuz ve Uygulama Oteli tesisleri iki üniteden oluşmuştur. Bir ünitesi eğitim bloku olup 750 öğrenci öğrenim görmektedir. Bu ünitemizde 28 derslik, 2 servis atölyesi, 1 daktilografi dershanesi, 3 uygulama mutfağı, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 kütüphane ve öğrenci kantini bulunmaktadır.
Uygulama Otelimizde 200 yatak kapasiteli iç ve dış turizme hizmet verebilecek 95 odalı otel, yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, 2 konferans salonu, 2 toplantı salonu, 2 kapalı restaurant, bayan kuaförü, çim mini futbol sahası, çamaşırhanesi ve geniş lobileriyle yerli ve yabancı misafirlerimize hizmet vermektedir.
Yabancı dil ağırlıklı öğretim yapılan okulumuzda 76 öğretmen, 5 memur, 3 teknisyen, 8 hizmetli, 2 şoför, 3 kaloriferci, 2 gece bekçisi, 6 sözleşmeli ve geçici işçi 1 Aşçı, 2 Geçici görevli memur görev yapmaktadır.
Okulumuzda işyerlerinde yapılan yoğun eğitim ve okulda öğretim yılının kısa olmasına rağmen sportif ve sosyal faaliyetlere imkanlar ölçüsünde ağırlık verilmektedir: Öğrencilerimiz her yıl bir tiyatro eseri sahnelemektedirler. Halk oyunları ekibimiz geçen yıllarda ilimizde dereceye girmiş, bölge yarışmalarında da ilimizi temsil etmiştir. Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve yüzme dallarında başarılı sporcu öğrencilerimiz yetişmiştir. Yoğunlaştırılmış olarak tam gün tam yıl eğitim yapılan okulumuzda kültürel faaliyetlere de imkanlar nispetinde zaman ayrılmakta, başarılı öğrenciler ödüllendirilmektedir.
Yüksek öğretime geçişte yapılan son düzenlemelerden sonra okulumuzdan mezun olup Yüksek Öğretim Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Synaıına giren öğrencilerin başarı oranı -özellikle otelcilik ve turizm alanında öğretim yapan yüksek okullara girişte- artmyıtyr. Geçtiğimiz öğretim yılı sonunda bilinçli tercih yapan öğrencilerimiz alanlarında yüksek öğretime geçişin kolaylıklarından faydalanmışlardır.
Okulumuza kayıt yaptırmak isteyen ilköğretim okulu öğrencilerinin yapmaları gereken en önemli işlem, daha ilköğretim okulu 8.nci sınıfta iken okullarına gelen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavlarına müracaat formunu alarak tercihlerine okulumuzun iki yabancı dil bölümünden birini (Almanca - İngilizce) veya her ikisini de tercih etmeleridir. Bu sınavda başarılı olanlar sağlık ve yeteneklerinin otelcilik ve turizm mesleğine uygun olup olmadığının ölçüldüğü bir mülakata alınırlar. Mülakatta da başarılı bulunanların okula kesin kayıtları yapılır. Bu sınavlar sonunda alınacak öğrenci sayısına ulaşılamazsa diploma notları ve mülakat puanıyla okul yönetimi ve ilgili komisyon tarafından merkezi sistem sınava girmeyen veya merkezi sistem sınavda okulumuzu kazanamayanlardan öğrenci seçilir.
Antalya Müzesi ile Devlet Hastanesi arasında bulunan okulumuzun kayıt kabul şartlarını tam olarak öğrenmek, okulu ve verilen meslek eğitimini görmek isteyen ilköğretim okulu öğrenci ve velileri sürekli olarak okulumuzu ziyaret edip bilgi alabilirler.
Madenleri, yer altı kaynakları çok fazla olmayan, endüstrisi yeterince gelişmemiş; toprakları olağanüstü verimlilikte olmayan ülkemizde nitelikli turizm elemanları, seçkin tesisler ve temiz bir denizimiz, temiz bir çevremiz olursa turizm ülke ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt