Anadolu Meslek Lisesinde Ortalama Nasıl Hesaplanır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Anadolu Meslek Lisesinde Ortalama Nasıl Hesaplanır ?
arkadaşlar benim hesaplama şeklim şu şekilde ;

1-haftalık o dersin saati ile karne notu çarpılır mesela matematik haftada 4 saat karne notum 1 4X1 = 1
2-bu notların hepsi toplanır ve haftalık toplam ders saatine bölünür(44 ders var bize haftada)
3-çıkan not 3.0'ı geçtiyse sınıfı ortalama ile geçersin(dil anlatım hariç)

arkadaşlar yanlış hesaplamadıysam 2 tane zayıfım var(Matematik ve Geometri) ortalamam 2,95 küsür ona göre hocalarla konuşacağım Dil Anlatım hocam eğer en son ben kalırsam söz 5 yapacağım dedi :)

acaba yanlış mı hesaplıyorum,yanlış hesaplıyor isem doğrusu nasıl ?

• Beğen
Tepkiler: KinG CrazY

IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Ben anadolu tekniktim bilgisayardaydim bizimki oyleydi. Ama 2.95 le kaliyorsun ben 2.91le kaldim :D

OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
1.ci donemle ile 2.ıncı donemını ort. Al oyle hesapla sınf gecme ort o oluyor mesela 1.donem mat 3du 2.donem 2oldu 3+2 5 dımı 5 ı bol 2ye 2,5 2,5 3olarak yaz kac ders goruyosan mat 4ders mesela 3x4 12puan bole bole topla haftalk toplam ders saatıne bol sonç tam net çkar

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Ben anadolu tekniktim bilgisayardaydim bizimki oyleydi. Ama 2.95 le kaliyorsun ben 2.91le kaldim :D

ona göre hocalarla konuşacağım bakalım :) şu anda tam 2,93 benim hesabıma göre :evet:

- - - Eklendi - - -

1.ci donemle ile 2.ıncı donemını ort. Al oyle hesapla sınf gecme ort o oluyor mesela 1.donem mat 3du 2.donem 2oldu 3+2 5 dımı 5 ı bol 2ye 2,5 2,5 3olarak yaz kac ders goruyosan mat 4ders mesela 3x4 12puan bole bole topla haftalk toplam ders saatıne bol sonç tam net çkar

bir arkadaşım ve bizim Şahin K diye tabir ettiğimiz Fizikçi :ehe bana senin dediğin gibi dedi olmazsa senin dediğin gibi de bir hesaplayayım bakalım sonuç ne çıkacak :eller:

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
Diyelim 10 tane dersin var, aldığın notları topla toplam ders sayısına yani 10 a böl bu kadar basit :ok2:

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
sadece anadolu değil endüstride hesaplanır değişen tek şey endüstride sınıf geçme puanı 2.50 olması

ozakin70

ozakin70

Üye
Ben soyle hesapliyorum
1) her dersin teker teker ortalamasi alinir
2) ortalamalar haftalik ters saatleriyle ayri ayri carpilir
3) ve hepsi toplanir
4) ve toplam ders sayisina bolunur
5) sonuc duz lisede 50 anadolu lisesinde 55 ve fen-sosyal liselerinde 60 i gecmis ise sinif sorumlu olmadan gecilir:D

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Diyelim 10 tane dersin var, aldığın notları topla toplam ders sayısına yani 10 a böl bu kadar basit :ok2:

abi öyle yaptım ama arkadaşlar 1.dönem de önemli diyor 1.dönemin ve 2.dönemin ortalamasını almalısın diyor:evet:

- - - Eklendi - - -

Ben soyle hesapliyorum
3) ve hepsi toplanir
5) sonuc duz lisede 50 anadolu lisesinde 55 ve fen-sosyal liselerinde 60 i gecmis ise sinif sorumlu olmadan gecilir:D

Ben şu şekilde hesapladım : :evet:

Beden : 5x2=10
ATL PC : 4x3=12
Dil Anltm : 4x2=8
Din : 4x1=4
End bakım onarım : 3x5=15
Felsefe : 4x2=8
Biyoloji : 3x2=6
Fizik : 3x2=6
Geo : 1x3=3 :(
Kimya : 2x2 =4
Mat : 1x4=4 :(
TC İnk : 4x2=8
Atl : 3x7=21 :pro:
Edb : 3x3=9
İng : 3x4=12
+
-----------------
10+12+8+4+15+8+6+6+3+4+4+8+21+9+12=130

130
---- = 2,954
44

Turan

Turan

Üye
ilk dönemdeki notlarında önemli. Sadece 2 dönemle hesaplanmıyor.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
buradaki belgede güzel bir anlatıyor

MaxipmaN

Üye
Ben soyle hesapliyorum
3) ve hepsi toplanir

bunu uygulayın

• Beğen
Tepkiler: ozakin70
ka_za

ka_za

Üye
Matematiginde 2 olduysa 1 tane 1 bir tane 2n var. Cok rahat gecersin. Ben 3 yil önce 3 tane 1, 2 tanede 2 ile ortalama ile gecmistim şimdi düşündümde nasıl oldu acaba o :)

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye

abi öyle yaptım ama arkadaşlar 1.dönem de önemli diyor 1.dönemin ve 2.dönemin ortalamasını almalısın diyor:evet:

- - - Eklendi - - -

Ben şu şekilde hesapladım : :evet:

Beden : 5x2=10
ATL PC : 4x3=12
Dil Anltm : 4x2=8
Din : 4x1=4
End bakım onarım : 3x5=15
Felsefe : 4x2=8
Biyoloji : 3x2=6
Fizik : 3x2=6
Geo : 1x3=3 :(
Kimya : 2x2 =4
Mat : 1x4=4 :(
TC İnk : 4x2=8
Atl : 3x7=21 :pro:
Edb : 3x3=9
İng : 3x4=12
+
-----------------
10+12+8+4+15+8+6+6+3+4+4+8+21+9+12=130

130
---- = 2,954
44

Böyle hesaplamalar sağlıklı çıkmıyor. Ben direkt ortalamaları çarpıyorum ders saati ile.

MaxipmaN

Üye

:tşk:

- - - Eklendi - - -

bizim müdür yardımcısı bu yöntemin sınıf geçmede değil teşekkür-taktir almada kullanıldığını söylemişti :hmmm

- - - Eklendi - - -

Yalnız Lise 3'üm ben,bu arada İlkokul'da kalma var mıydı yahu ? :allalla:

tmm işte bu da not ortalamasını ortaya çıkarıyor adamlar not ortalamsı hesaplıyor ki ne alacağını bilsin :oke:

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi

Böyle hesaplamalar sağlıklı çıkmıyor. Ben direkt ortalamaları çarpıyorum ders saati ile.

Nasıl yani ? :hmmm

- - - Eklendi - - -

tmm işte bu da not ortalamasını ortaya çıkarıyor adamlar not ortalamsı hesaplıyor ki ne alacağını bilsin :oke:

doğru,ilkokulda bir sürü 1 olan derslerim falan vardı kurulla geçirilirdim :ehe

- - - Eklendi - - -

sanırım ortalamam 1.dönemle beraber alırsam tutmuyor mecburen geometriyi vereceğim :evet:

Beden : 4,5x2 = 9
PC : 4x3 = 12
Dil : 4x2 = 8
Din : 4x1 = 4
Eko : 3x5 = 15
Felsefe : 2,5x2 = 5
Bio : 1,5x2 = 3
Fizik : 2x2 = 4
Geo : 1x3 = 3
Kimya : 2x2 = 4
Mat : 1,5x4 = 6
İnk : 4x2 = 8
ATL : 3x7 = 21
Edb : 3x3 = 9
ing : 4x3 = 12

:(

- - - Eklendi - - -

haftada 44 saat ders görüyoruz

- - - Eklendi - - -

Matematiginde 2 olduysa 1 tane 1 bir tane 2n var. Cok rahat gecersin. Ben 3 yil önce 3 tane 1, 2 tanede 2 ile ortalama ile gecmistim şimdi düşündümde nasıl oldu acaba o :)
1 tane 2m yok :evet: :(

OPC

OPC

Üye
Tüm derslerin ayrı ayrı ilk dönemle ikinci dönemin ortalamasını al. Buçuklu olanlar yukarı sayıya yuvarlanır (2.5 ise 3, 3.5 ise 4 gibi). Sonra haftalık ders saatiyle çarp. Her ders için uygula bunu çıkan sonuçları topla ve haftalık toplam ders saatine böl. Unutma karnede notu olmayan dersi saymıyorsun. Haftalık 35 ders var diyelim 1 ders rehberlik o zaman 34 alıcaksın rehberliğin notu yok bunun gibi başka dersler de varsa onları da hesaba katmıyorsun.

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Tüm derslerin ayrı ayrı ilk dönemle ikinci dönemin ortalamasını al. Buçuklu olanlar yukarı sayıya yuvarlanır (2.5 ise 3, 3.5 ise 4 gibi). Sonra haftalık ders saatiyle çarp. Her ders için uygula bunu çıkan sonuçları topla ve haftalık toplam ders saatine böl. Unutma karnede notu olmayan dersi saymıyorsun. Haftalık 35 ders var diyelim 1 ders rehberlik o zaman 34 alıcaksın rehberliğin notu yok bunun gibi başka dersler de varsa onları da hesaba katmıyorsun.

birde öyle hesaplayacağım,bu notlar daha hocalarla konuşmadan gelener...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt