Anadolu İmam-Hatip Liseleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Anadolu İmam-Hatip Liseleri
anadolu imam hatip liseleri, liseler hakkında

Anadolu İmam- Hatip Liseleri öğrenim süresi 4 (dört) yıl olan okullardır.
Ayrıca, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 32’ nci maddesi hükmü gereği, imamlık, hatiplik ve Kur’an kursu öğreticiliği konularında görevli elemanları yetiştirmek üzere Millî Eğitim Bakanlığınca açılan Ortaöğretim sistemi içinde yer alan, hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlayan Ortaöğretim kurumlarıdır.

Lise, Türk eğitim sistemine göre, sekiz yıllık ilköğretimini (eski sistemdeki üç yıllık ortaokulu) bitirmiş olan gençleri, en az dört yıllık bir eğitimle hayata veya yükseköğretime hazırlayan ortaöğretim kurumu demektir.
Ülkemizde çeşitli amaçlara yönelik olarak kurulmuş farklı liseler bulunmaktadır. Bu özel liselere giriş için Milli Eğtim Bakanlığı (MEB)tarafından OKS veya SBS sınavlarına girmek ve başarılı olmak gerekmektedir.
Sitemizde bulunan OKS ve SBS sınavlarına yönelik deneme testleri ve hazırlık soru bankalarını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
İyi bir lise eğitim ve öğretimi iyi bir üniversiteye giden yolda en önemli ara basamaklardan biridir. Bu nedenle tüm öğrencilerin ve gençlerin lise ve ilköğretim dönemlerini en verimli şekilde geçirmek için gayret sarfetmeleri gerektiğini söyleyebiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt