Liselerde Ders Saati Azaltıldı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Liselerde Ders Saati Azaltıldı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle liselerde ders saati 37'den 35'e indirildi. Ortak okutulacak derslere de yeni düzenleme getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, genel liselerde haftalık ders saati sayısını 37'den 35'e indirdi. Bu karar ile ikili öğretim yapan ve genel lise programı uygulayan ortaöğretim kurumlarında çizelgelerin uygulanmasında rahatlama sağlanacağı belirtildi.

ORTAK DERSLERE YENİ DÜZENLEME

2014-2015 öğretim yılında liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında uygulanacak olan çizelgede edebiyat, dil ve anlatım, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinin 9 ve 10. sınıflarda ortak dersler olarak okutulması öngörülüyor.

GÜNCELLEMELER HAYATA GEÇİRİLİYOR

2013 yılında öğretim programları yenilenen matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde 9 ile 10'uncu sınıf programlarının içeriklerinin yoğunluğu azaltılmıştı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan çizelgeler, bu derslerin programlarında yapılan güncellemelerin hayata geçirilmesini sağlayacak.

DERS SAYISI AZALTILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından genel liselerde haftalık ders saati sayısının 37'den 35'e indirilmesiyle ikili öğretim yapan ve genel lise programı uygulayan ortaöğretim kurumlarında çizelgelerin uygulanmasında rahatlama sağlanacağı belirtildi.

Çizelgelerde haftada 4 saat matematik ve 2 saat geometri olarak okutulan iki ayrı ders de haftada 6 saat matematik dersi şeklinde düzenlendi.
 


Ccihat67

Ccihat67

Üye
12.Sınıfım 3 senedir 40 saat ders görüyorum bu sene de 16 saat ders 24 saat staj biz gidince yaparlar hep düzenlemeleri :(:sinir
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner.
.caner.

.caner.

Üye
Biz 40 saat O_o
 
0MG90

0MG90

Üye
Ne yani Geometri görmücek miyiz?
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner.
UpOneTR

UpOneTR

Üye
11. Sınıfm 3 senedir
40+40=80 dakika işliyoruz arada tenefüs felan yok
 
.caner.

.caner.

Üye
Aslında zaman daha hızlı geçiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: UpOneTR
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Keske mat - geo işlesekte zor olsa :angry:
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
hayırlısı olsun :)
 
Invoke

Invoke

Üye
Bir sürü konu var. Müfredatı düzenlemiyorlar mıymış =P
 


Üst Alt