Amin Maalouf / Çivisi Çıkmış Dünya

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Amin Maalouf / Çivisi Çıkmış Dünya


Amin Maalouf uzun zamandır beklenen kitabı Çivisi Çıkmış Dünya'da tarihi kendi çıkarları doğrultusunda yazan Batı'yı eleştirirken bir zamanlar uygarlığın beşiği sayılan Doğu'nun geri kalma nedenlerini ele alıyor. Kitapta Atatürk'e ve Türkiye'ye de önemli bir rol veriliyor. Kitap bugün okurlarla buluşuyor.

Türk okurunun daha çok tarihsel romanlarıyla tanıdığı Lübnan asıllı Fransız yazar Amin Maalouf'un uzun zamandır beklenen kitabı Çivisi Çıkmış Dünya / Uygarlıklarımız Tükendiğinde Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.

Maalouf bu kez "medeniyetler çatışması" adı altında kuramsallaşıp yasallaşan ve dünyadaki bütün kültürler ve halklar için felakete yol açacak politikaları eleştirerek yaşamın devamlılığının olmazsa olmazı olarak gördüğü hoşgörü çığlığını yeniden duymaya davet ediyor.

Çivisi Çıkmış Dünya bir yandan küresel ısınma enerji kaynakları ve doğal felaketlerle bir yandan da yanlış ve çıkarcı politikaların doğurduğu ekonomik ve siyasal krizlerle mücadele eden insanlık için bir yol haritası niteliğinde.

Kitap içinde yaşadığımız horgörü çağında her şeye rağmen birbirimize saygı duymayı ve birlikte yaşamayı başarmak isteyenler için bir tür pusula niteliğindeKitapta II. Dünya Savaşı sonrası Amerikan politikaları Batı'nın ikiyüzlü yaklaşımı ve neden olduğu karmaşa kıyasıya eleştirilerken Arap uluslarının 20. yüzyıldaki politikalarının başarısızlığı ve Ortadoğu sorunu gözler önüne seriliyor.

İki kültüre ait olduğunu Doğu ve Batı kültürü her fırsatta belirten bir aydının bütün samimiyetiyle kaleme aldığı bu insani çağrıya kulak vermek isteyen duyarlı okurlar için...

Çivisi Çıkmış DünyaMaalouf'un ikinci deneme kitabı. İlk deneme kitabı Ölümcül Kimlikler'de de yine vahim bir konuya insanlığın ve medeniyetin kanayan yarası kimlik sorununa değinmişti. Maalouf kendisinden yeni bir roman bekleyen okurlarına niçin bir deneme kitabı yazdığını şöyle açıklıyor: "Her ne kadar burada savunduğum değerler romanlarımda yer alsa da kurguda geçmesi olanaksız olan şeyleri söylemek istiyordum. Bir karakteri bir sözcüye dönüştürmek kötü bir fikir. Kendimi ne zaman bir yurttaş olarak ifade etmek istesem deneme yazarım sonra doğal anlatım tarzıma geri dönerim: romana"

"Bu kitabı yazmamdaki amaç (...) geç kalındığını ama çok geç kalınmadığını söylemek. Çöküşü ve gerilemeyi önlemek amacıyla bütün gücümüzle harekete geçmemenin bir intihar bir suç olduğunu söylemek. (...) Düşünce ve davranış alışkanlıklarımızı kökünden değiştirme hayali gerçekliklerimizi kökünden değiştirme ve öncelikler ölçeğimizi yeniden oluşturma cesaretinin gösterilmesi gerektiğini dile getirmek".
Amin Maalouf

Çivisi Çıkmış Dünya / Uygarlıklarımız Tükendiğinde
Yazan: Amin Maalouf
Çeviren: Orçun Türkay
216 sayfa 12 TL
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt