amerika mağazası ve turkiye mağazası arasındaki fark

Sponsorlu Bağlantılar

a10m6t

Üye
    Konu Sahibi
amerika mağazası ve turkiye mağazası arasındaki fark
Onlarda 0.99$ olan uygulama bizde 2₺
onlarda 2.00$ olan bizde uygulama 5₺ gördüğünüz gibi büyük kur farkı var soruma gelirsem ,diyelim ben Amerikan mağazasından 2$ değerinde alışveriş yaptım kredi kartına yine 5₺ mi yansıyacak , yoksa Amerikan mağazasındaki 2$ ın Türkiye deki gerçek kur karşılığı olan 3 lira 40 kuruş mu ( şuanki kur 1.70 uzerinden ) kredi kartına yansıyacak . Sonuç olarak Amerikan mağazasından alışveriş yaparsam karlı mı olurum
cevaplarınız için teşekkürler.

Duran.Y

Duran.Y

Üye
2$ sa abd mağazasında senin kartına 3.40tl yansıması gerekir bence.

a10m6t

Üye
    Konu Sahibi
2$ sa abd mağazasında senin kartına 3.40tl yansıması gerekir bence.

ben de öyle düşünüyorum da bilen ve deneyimlemiş bir arkadaşımızın cevabını almak her zaman daha iyidir

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
o anki kur değerlerine göre, türk lirasındaki karşılığıyla ödersin bence. Yani ufack bi karın olabilir gbi. Ama benim sorum da şu. Amerikan mağazasndan nasl alşveriş ypcaksn merak ettm. Kredi kartını grdğn zaman trye ynlendrmycek mi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
amerika magazasındaki fiyatlar vergi dahil fiyatlar degil. Mesela Türkiye magazasında 2TL olan bir uygulama Amerika magazasında 0.99$'dır. Kur 1.80TL olduguna gore 20kr kar gözükuyor. Fakat durum öyle degil. Amerika magazasından 0.99$'lık bir uygulama satın aldıgınızda kredi kartı hesabınıza vergilerle birlikte 1.95TL yansır.

a10m6t

Üye
    Konu Sahibi
amerika magazasındaki fiyatlar vergi dahil fiyatlar degil. Mesela Türkiye magazasında 2TL olan bir uygulama Amerika magazasında 0.99$'dır. Kur 1.80TL olduguna gore 20kr kar gözükuyor. Fakat durum öyle degil. Amerika magazasından 0.99$'lık bir uygulama satın aldıgınızda kredi kartı hesabınıza vergilerle birlikte 1.95TL yansır.
yani abd mağazasından almanın pek Bi anlamı yok ama sormadan geçemicem --* vergi oranları nasıl belirleniyor--* , 2$ lık uygulamayı tr mağazasından alınca düz hesapla 1$ bizde 2.5₺ yuvarlanmış şekliyle sunuluyor hiç adil değil.

KKIVANCC

KKIVANCC

Üye
Sanal kart oluştur içine tam uygulamanın parasından 10 ya da 20 kuruş fazla at o şekilde alışverişini gerçekleştir satın alırsa o kadar alır fazlasını alamaz sende ah almasaydım keşke iç güdüsünden kurtulmuş olursun ;)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Üst Alt