'' ALO '' Kelimesi Nereden Geliyor..! Telefona Çıkarken Neden '' ALO '' deriz ? YORUMLAR

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi
'' ALO '' Kelimesi Nereden Geliyor..! Telefona Çıkarken Neden '' ALO '' deriz ? YORUMLAR
Evet arkadaşlar üretin bakalım biraz. Neden Alo diyoruz , Alo nereden geliyor..?..Esprili bir cevabı var verilmiş...Cevaplayan çıkmaz ise , cevabını ben vereceğim...

Verilen cevap , burdaki gibi değildir ona göre..

Hadi üretmeye başlayalım bakalım...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cevap verilmiştir...

Biliyorsunuz ya da biliniyor ki , telefonu icaat eden kişi Graham Bell dir..Bir gün Akşam Graham Bell in arkadaşı '' LO '' aramış..Fakat ses farklılığından dolayı Graham Bell '' LO'' yu çıkaramamış..3-5 sn konuşmadan sonra Graham Bell arkadaşı LO nun sesi alır ve şaşırarak '' Aaaaaa Looooooo '' sen misin der.!.ALO buradan gelmiştir...

Tepkiler: TuRkiShCowboy, Pegasus™, maxibrk ve 2 diğerleri
Bu konuyla ilgili birçok konu açıldı ama sen esprili cevap mı istiyorsun yani?

Lina_TR

Üye

Bunlardan biridir heralde

anl_tr

Emekli Yönetici
Abdurrahim zten konuyu çözmüş bize izlmek kaldı

Lina_TR

Üye

Ben DiaBLoS™ Cevabını merak ettim

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi
Yok yok bunlar değil...

Telefonu bulan herif sevgilisini ararken sevgilisi ararken ismi sölemek zormuş uzun olduğu için bu akıllıda baş harflerinden 'Alo' kelimesini bulmuştur.

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi
™ мγdяєaм;1694430' Alıntı:
Bu Mu Yani ?
Alo Demıcekte Ne Dicek

Zaten bende niye Alo diyoruz diye soruyorum..?

Alo niçin söyleniyor , nerden gelmiş , neyin kısaltılması vs .. Bunların cevabını istiyoruz Melek Hanım....

Mümkünse Bana Gülmee Sen

DiaBLoS™;1694446' Alıntı:
Zaten bende niye Alo diyoruz diye soruyorum..?

Alo niçin söyleniyor , nerden gelmiş , neyin kısaltılması vs .. Bunların cevabını istiyoruz Melek Hanım....

Anladım Ali Bey
Kendini Üstün Zekide Görmeye Çalışanlar Bulsun
Buu Beni Aşar . .
Lina_TR Benim Yerimede Bulursan Çok Makbule Geçer

Alo ingilizcede Hello demek. Hello nun bir diğer anlamıda merhaba demek ozaman merhabalaşıyoruz işte nebilim

varya bence ağzından bi kelime çıkmıştır konuşurken yanlışlıkla bizde bunu yiyip kullanmışızdır aLo diye (=

habbuj

Üye
kısa bir kelime olduğu için