>>>>>>>>alfa romeonun sembolündeki sır <<<<<<<<BAKMADAN GEÇMEYİN

Sponsorlu Bağlantılar

canted

canted

Üye
    Konu Sahibi
>>>>>>>>alfa romeonun sembolündeki sır <<<<<<<<BAKMADAN GEÇMEYİN



Peki ama, Alfa Romeo´nun Haçlı Seferleri ile ne alakası var?





Amblemin sol tarafında ki bir haç, sağ tarafta ise hıristiyanlığı ve haçlı seferlerini sembolize eden bir yılan ve yılanın ağızında ki de "MÜSLÜMAN bir ÇOCUK!"




Almanca bir kaynakta, yılanın ağızındakinin çocuk olduğu yaziyor:

"...das rote Kreuz aus dem Stadtbanner und die Schlange aus dem Wappen der Visconti. Eine Viper frisst ein Kind - Symbol aus der Zeit der Kreuzzüge im 12. Jahrhundert."

Tercümesi:

"...Visconti´nin* amblemindeki kırmızı haç ve yılan. Bir Viper* çocuğu yiyor - sembol 12. yüzyılda ki Haçlı Seferleri´nden kalmıştır."

* Visconti: Alfa Romeo firmasını kuran ailenin soyadı.

* Viper: Bir yılan türünün ismi.

KAYNAK


İngilizce bir kaynakta ise yılanın ağızındakinin çocuk olduğu değil ama arap olduğu yazıyor:

"The coat of arms of the Visconti family, showing a snake swallowing a Saracen* (Arab). This had been a popular motif for military standards during the crusades of the 1100s and 1200s."

Türcümesi :

"Visconti ailesinin armasındaki yılan, bir arabı yerken görülmekte. Bu 1100´lü ve 1200´lü yıllarındaki haçlı seferlerinde popüler bir askeri motifti."

* Saracen: avrupalıların ortaçağda, Abbasilere ve Şam civarındaki müslüman araplara verdikleri isimdir.

KAYNAK

Aynı sembolü gösteren bir heykel:






Ve resimdeki şövalyenin sırtında da aynı sembol:




Sembolün zamanla değişimini gösteren bir resim:




Batının bilinçli olarak kullandığı sembollere; Coca Cola, Windows XP, dolar ve daha nicelerini ekleyebiliriz.




burda yazılanlar iddia değil gerçek



bu tür şeyleri okuyalım bilinçlelim kendimize çeki düzen verelim

bakın adamlar bize ne tür bir ş.f.z lik yapmış biz onlara karşı bu tür bi şey yapsak dünya ayağa kalkar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Jan, TatCeL, Silinen Üye 1929612 ve 15 diğerleri


yusufucan

yusufucan

Üye
ilginçç tşkler...
 
  • Beğen
Tepkiler: Jan
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
çok ilginç yaa:allalla:
 
iremm

iremm

Üye
yha onların zaten kullandığı kelimelrde sembollerde reklamlarda markalarda vs vs uzar bu her şeyde bir msj bir hakaret alay var müslümanlara karşı bide saf saf bilmeyerek onların bu tür şeylerine ortak oluyoruz bu da ayrı bir gülünç taraf


paylaşım için tşkrler dediğin gibi bilinçlenmemiz lazım...
 
  • Beğen
Tepkiler: ALPARS™
HenryBenzema1410

HenryBenzema1410

Üye
Gerçekten Doğru Bilgiler
 
>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
bilgi için sağol..
 

okuyan

Üye
bence de ilginçç..o arabA markasını semıyorum zaten....
 
Silinen Üye 453145

Silinen Üye 453145

Kapalı Hesap
hayatta bize ne gibi bi katkısı olcak ? :D
 
recep159

recep159

Üye
Gercekten Acayıp
 
anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
biliyodum ben bu bilgileri daha iyi aydınlanmış oldum saol
 
DoKuZuNCuKaPI

DoKuZuNCuKaPI

Üye
Bu logoyla ilgili duyduğum ilk şey değil. Başka başka kaynaklardan yaptığım araştırmalara göre bu söylentiler kesinlikle doğrudur. Visconti ailesinin kökeni tapınak şövalyelerine kadar dayanıyor. Tapınak şövalyeleri haçlı seferlerinde edindikleri ganimetler sayesinde yüz yıllardır gayet zengin ve refah içinde bir hayat sürüyorlar. Otomotiv sektörüne girdiklerinde de bu logoyu kullanmayı uygun görmüşler doğal olarak. Çünkü bu arabalar Dünya'nın heryerinde satılıyor.
Gelelim asıl konuya; yabancılar, bizi küçük düşürmek için logolarından sloganlarına kadar hep gizli kodlar yerleştiriyorlar diyoruz. Coca cola şöyle o böyle bu böyle diyoruz. Gerektiğinde alışverişte yapmıyoruz çeşitli eylemler sayesinde. Ama bu çözüm değildir. Asıl çözüm bu bilinçte olarak çalışmak çabalamak ve bu markaların üstünde bir marka çıkarabilmektir. "Ben ne yapabilirim ki? Sadece alışveriş yapmam o markalardan" demek sadece basit bir avuntudur. Hiç birşey yapamıyorsanız bile çocuklarınızı bu meselelerin bilincinde yetiştirmek, bizi gelecekte daha güçlü bir toplum haline getirecektir. Demek istediğim bu logo olayından yola çıkarak, adamların nasılda sistemli bir şekilde dünyayı elegeçirdikleri ve markalarını her yere soktukları bizim ise bu konularda yetersiz kaldığımızdır.
Konuyu paylaşan arkadaşa teşekkürler.
 
Emperian

Emperian

Üye
aydınlattıgın çok tsk
 
furkan3842

furkan3842

Üye
Tabi her markanın bir sembolu ve her sembolunde bir manası vardır bunu herkeste bilmektedir ama bazıları vardır ki onlar çok acayip manalara çıkabiliyorlar

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar ben sizlerin alakasını bekliyorum mutlaka cevaplandırınız

--------------- Ekleme ---------------

Otomobil logolarının anlamı ne?

Otomobilinizin mutlaka bir öykü barındıran logoların nasıl yaratıldığını hiç merak ettiniz mi? İşte Mercedes'ten Renault'ya Jaguar'dan Mitsubishi'ye logoların hikâyesi...


Aldığımız otomobillerin özelliklerini az çok bilsek de amblem ve isimlerinin nereden çıktığı pek aklımıza gelmez. Ancak amblemlerdeki renkler ve figürlerin hepsi bir dönemin veya şirketin doğuşunun izlerini taşır. Logo yada amblemler otomobilin kimliğidir. Asla ölmez. Marka isimleri bazen kurucularının adı ya da soyadı, bazen de üretildiği şehir ya da kasabalardır. Ancak logoların hikâyeleri daha ilginç.

AUDİ
Otomobil kardeşliği!
Latince 'Dinle' anlamına gelen Audi, 1932'de Audi, DKW, Horch, ve Wenderer isimli dört bağımsız üreticinin birleşmesiyle oluşur. Amblemdeki halkalar her zaman olimpiyat halkalarına benzetilse de bu birleşmeyi gösterir. Amblem dört şirketin ayrılmaz birliğini ve farklı karakterlerinin buluşmasını simgeler. 1969 yılında en büyük motosiklet üreticilerinden olan NSU gruba katılmış olsa da bu dört halka değişmeden kaldı. Dört kafadarın kurduğu şirketin logosu bu yıl etkinliklerle 75. yılını kutluyor.

ALFA ROMEO
Soylu aileden gelen
İtalyan otomobil üreticisi ilk kez 1907 yılında Milanlı aristokrat bir aile tarafından kuruldu ve ismini şirketin kurucusu olan Nicola Romeo'dan aldı. Markanın ön ismi ise 'Anonima Lombarda Fabbricca di Automobili'di. Amblemdeki kırmızı haç soyluluğu, beyaz zemin halkı ve köylüleri simgeliyor. Taç giymiş engerek yılanı ise soylu Viscoti Ailesi'nin armasından bir alıntıydı. Şirket 1986 yılından bu yana Fiat'ın bir parçası.

BMW
Uçak pervanesi
İsmi uzun şirketlerden biri BMW (Bayerische Motoren Werke AG-Bavyera Motor Fabrikası) işe uçak üretimiyle başladı.
Daha sonra otomobil ve motosiklet üretimine geçen BMW'nin parçalı ambleminin mavi kısmı gökyüzünü, beyaz kıs mı uçak pervanesinin dönerken oluşturduğu görüntüyü temsil eder.

OPELŞimşek hızı
Opel, 21 Ocak 1863 tarihinde girişimci Adam Opel tarafından kuruldu. İlk zamanlarında dikiş makinesi ve bisiklet üreten bir firma olan Opel, otomobil üretmeye 1899 yılında başladı.
Opel'in ambleminde tekerleğin ortasında bir şimşeğe yer veriliyor. Amblemdeki tekerlek güveni, şimşek ise hızı simgeliyor. General Motors'a (GM) bağlı olan Opel'in bugün beş kıtada 170'den fazla ülkede otomobil ve ticari araçları satılıyor.

FERRARİ
Kontesin hediyesi
1929'da Alfa Romeo'nun yarış takımı olarak kurulan Ferrari'nin hikâyesi, kurucusu olan Enzo Ferrari'nin yaşam hikâyesi olarak kabul edilir. Ferrari, İtalyanca'da 'nalbant' demektir. İtalyan kontesin 1923'te Enzo Ferrari'ye hediye ettiği at maskot, Ferrari'nin amblemini oluşturur.

FİAT
Defne ağacı
Kökleri 1899'a dayanan Fiat, Giovanni Agnelli tarafından Torino'da kuruldu. İsmini 'Fabbrica Italiana Automobili Torino' kelimelerinin baş harflerinden aldı. Bu ismin kısaltması olan amblem, 60 yıl aradan sonra 1990'da defne ağacı çevreli daire içine yerleştirildi. Defne firmanın uzun geçmişini simgeliyor

FORD
Süslü yazı
1903'te Henry Ford'un 11 yatırımcıyla birlikte kurduğu Ford, 1908'de piyasaya sürülen Model T ile üne kavuştu. Şirketin logosu ise süslü bir el yazısından oluşuyor.

JAGUAR
Zıplayan kedi
William Lyons ve William Walmsley tarafından motosiklet sepeti üretimi için kurulan şirketin logosu en hızlı kedigillerden olan Jaguar. Şirket, otomobillerinin motor kaputunun üstünde yer alan zıplayan jaguar figürünü, olası kazalarda yaralanma riskini azaltmak için Jaguar resmini logo olarak kullanıyor.

RENAULT
Kübik baklava
Renault baklava şeklinin bulunuşu 1930'lu yıllara dayanıyor. Amblem klasik ve durgun şekli ile geleceği simgeliyor.
Kurucusu olan Louis Renault'nun soyismini alan şirketin amblemi, 1992 yılında küçük değişikler geçirerek bugünkü halini aldı.


ve MERCEDES tabiki:))*bir tutku**
En çok çalınan amblem
Mercedes ve Benz firmaları 1926 yılında birleşir. Daimler'in ortağı olan Emil Jellinek'in kızı Mercedes ve Karl
Benz'in soyisminden türeyen bir isimdir Mercedes-Benz. Mercedes'in İspanyolca anlamı ise Mars gezegeni. Yıldız, motorlu araçların 'karada, suda, havada' evrenselliğini simgeliyor. Bu arada Mercedes figürü dünyanın en çok çalınan amblemi.Ayrıca,
Bu masalın kahramanıysa Gottlieb Daimler. Bir mucit olan Daimler'in, Mercedes Yıldızı'nı ilk kez 1873'te bir tebrik kartının üzerine çizdiği rivayet ediliyor. Gottlieb Daimler, güneşi de temsil eden bu yıldızın, kurucusu olduğu tesislerin üzerinde doğmasını ve bereket getirmesini istiyormuş. Ne yazık ki Daimler, üç kollu bu yıldız marka sembol olarak tescil edilmeden çok önce yaşama veda etmiş. Yıldızın üç kolu, denizde, karada ve havada motorizasyonu sembolize ediyor. Mercedes'in isim babasıysa 36 adet Daimler siparişi veren ve bunlara en sevdiği kızının adım koyan Emil Jellinek olmuş.

MİTSUBİSHİ
Samurayın erdemi
Japoncada Mitsu üç, Hishı ise elmas anlamında kullanılıyor. Amblemin anlamı ise Samuray erdemi. Üç kanatlı baklava şeklindeki amblemde, Samuray armasından esinlenilmiş.

PEUGEOT
Aslan gibi güçlü
1887'de Fransa'da kurulan şirketin asıl işi testere üretmekti. 'Bir aslan gibi güçlü' sloganıyla satılan bu ürünlerdeki aslan amblemi, daha sonra üretilen arbalarda da kullanmaya başlandı. Armand Peugeot'nun kurduğu şirket otomobil, bisiklet ve motosiklet üretiyor.

VOLKSWAGEN
Halkın otomobili
Şirket Almanya'da, 1938'de Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi (Nazi) tarafından Alman Otomotiv Birliği'ne kurduruldu. Volkswagen (VW) adı Almanca'da 'halkın arabası' anlamına geliyor. Amblem, Porsche mühendisi Franz Xaver tarafından yaratıldı. Logonun iki harfi Almanya'nın Wolfsburg şehrini simgeliyor.

PORSCHE
Beetle'ın yaratıcısından
Amblemdeki siyah at, Almanya'nın Stuttgart şehrinin armasından, geyik boynuzu ile kırmızı-siyah çizgilerse Württemberg köyünün flamasından alınmış. Şirket Volkswagen Beetle'ı da yaratan Ferdinand Porsche tarafından 1931 yılında kuruldu.

MASERATİ
Deniz tanrısına...
Dünyanın en prestijli otomotiv firmalarından Maserati'nin logosunda şirketi yaratan kardeşlerin doğduğu Bologna'da bulunan fıskiyeli havuz kullanılmış. Havuz, denizlerin tanrısı Neptün'e ithaf edilmiş. Neptün'ün sembolü üçlü çatal da logo olarak seçilmiş.

ne kadar ilginç değil mi?
 
ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
Tşkürler :oke:
 
ÇAYDEM

ÇAYDEM

Üye
bi arkadaşım bu bilginin bize ne faydası var demiş.eğer araba alacak güçteysen yada ilerde araba alacak güce ulaşırsan bu arabayı almazsın.çevrenide bilinçlendirir bu arabayı almamaları konusunda bilgillendirirsin.ARKADAŞIMADA PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
 
therapist

therapist

Üye
tŞkLer biLgi iÇin...
 
emosoft

emosoft

Üye
Alfaromeo önceden birleşik değildi!Alfa ve romeo şirketleri adı altında kurulan araba parçaları üreten bir şirkettiler.Kurulmalarına gelince bu şirketler kurulurken 2sininde bütün masrafları vatikan tarafından karşılanmıştır.Yani işleten farklı olsada papanın emriyle vatikanın parasıyla kurulmuştur.O dönemlerde diğer araba fabrikalarının yedek üretim hacmi büyüyünce ve satışları tavan yapınca alfa ve romeo şirketleri iflasın eşiğine geldi.Bunu kabullenemeyen vatikan papanın emri ile bu 2 şirketin birleşip bir araba üretilmesini istedi ve bu çıkarılan araba haçlı ruhu kullanılarak hristiyanlara satılmaya başlandı.Arkadaşın dediği doğrudur.O semboller haçlıların ve vatikanın isteği üzerine konulmuştur.Ve vatikanın tek yaptığı bu değildir.
1-hiçbir geliri olmayan ermenistana her yıl karşılıksız para veren vatikandır.
2-avrupadaki pkk yapılanmasını korumak için dindar hristiyan mevki sahibi kişileri kullanan vatikandır.
3-2000 tane 9-16 yaş arası çocuğu tüm avrupadan toplayıp gemilerle italyadan kudüse haçlı seferi diye götürülen ve bu çocuklar nasıl olduysa haçlı dönüşü yok olmuşlardır.Avrupaya ise hz ise bu masum ruhları yanına aldı denildi.İşin garip tarafı akdeniz limanlarındaki sayımcılar aynı tarihlerde köle çocuklar adı altında kayıt tutmuş olmaları.
4-bu günlerde insan haklarından bahseden hristiyan toplumu bir zamanlar rengi siyah diye işkence yaptığı ırkı unuttu galiba(sıyahların niye çok uzattığını şimdi anladım)
5-bir zamanlar katolik klisesi kadınları sünnet etme diye bişey cıkararak onların zevk almasının günah olduğu fetvasını duyurmuştu ve bu yolla kadınların cinsel organlarındaki iç dudaklar kesiliyordu.Bu sayede günah işlemeyeceklerdi.

Daha anlatayımmı?
 
wedo15

wedo15

Üye
cok tuhaf
 
mihr

mihr

Üye
İlginçmiş..
 
Temperature

Temperature

Üye
vay be millet neler gizliyor sembollerin içine
 

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
1
Görüntüleme
1K
Haydar
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
452
Doğuş Pertez


Üst Alt