Alcatel Onetouch Idol Pro 4, Çinli Şirketin Windows 10 Mobile Amiral Gemisi Olacak

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Alcatel Onetouch Idol Pro 4, Çinli Şirketin Windows 10 Mobile Amiral Gemisi Olacak
Microsoft nihayet muradına eriyor. Çin merkezli üretici TCL’den Alcatel Idol Pro 4, şirketin Windows 10 Mobile amiral gemi akıllı telefonu olmaya hazırlanıyor.



Bu yılın başlarında Çin merkezli akıllı telefon üreticisi TCL, Alcatel OneTouch markası altında, Windows 10 Mobile işletim sistemine sahip OneTouch Fierce XL ve Pixi 3 akıllı telefonları duyurmuştu. Şirketin Kuzey Amerika bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Cistulli, yaptığı açıklamada bir adet “Superphone” da dahil olmak üzere 2016 yılında,bir kaç tane daha Windows 10 Mobile akıllı telefonu piyasaya süreceklerini açıklamıştı.

CES 2016: Alcatel Onetouch Fierce XL Windows 10 Mobile ile Resmi Olarak Duyuruldu

Son gelen bilgilere göre Alcatel OneTouch tarafından Windows 10 Mobile işletim sistemi ile sunulacak olan “Superphone” modelin, Alcatel OneTouch Idol Pro 4 adını taşıyacağı bilgisi geldi. Idol Pro 4, Qualcomm’un Snapdragon 820 yonga setine sahip olacak ve Continuum for Phones desteği sayesinde cihazı bir klavye ve mouse yardımı ile monitör veya ekrana bağlayınca kullanıcıya bilgisayar deneyimi yaşatacak. Idol Pro 4’ün ekranı hakkında şimdilik bilgi bulunmasa da şirketin by cihazda 1080p Full HD çözünürlüklü bir ekrana yer vermek istediği belirtiliyor.

Kesin bir bilgi olmasa da Alcatel OneTouch Idol Pro 4, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde T-Mobile tarafından satışa sunulacak. Sıfırlama Koruması (Reset Protection) özelliğinin olup olmadığı bilinmezken şimdilik cihaz hakkında bilinenler şu şekilde:

  • Qualcomm Snapdragon 820 Quad-Core yonga seti
  • Continuum for phone desteği
  • Full HD ekran
  • T-Mobile US için geliyor
  • 3/4GB RAM
  • 32GB/64GB dahili depolama alanı
Son günlerde gelen bilgilere bakılırsa Microsoft, Windows 10 Mobile platformu için amacına ulaşmış gibi görünüyor. Mobil cihaz üretimi alanında bulunmak istemeyen Microsoft, işin yazılım tarafına odaklanarak, donanım üretimini ODM ve OEM’lerin üstlenmesini istiyor. Alcatel, NuAns, Acer ve VAIO gibi üreticiler bu anlamda çok önemli. Fakat Microsoft’un Windows 10 Mobile pazar payını hızlıca artırmak için Samsung, LG, HTC ve Sony gibi üreticilere ihtiyacı var.

Alcatel OneTouch Idol Pro 4, şu anda Çin merkezli üretici tarafından geliştirme sürecinde. Bu nedenle Mobil Dünya Kongresi’nde gün yüzüne çıkması pek olası görünmüyor. Fakat Microsoft’un bu üreticilerle olan ortak çalışmalarını yine ortak bir etkinlikle duyurması olası görünüyor. Bunun için Mart ayı sonundaki Build 2016 Geliştirici Konferansı ideal bir tarih olabilir.




Alcatel Onetouch Idol Pro 4, Çinli Şirketin Windows 10 Mobile Amiral Gemisi Olacak - MaxiCep
 
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Snapdragon 820 diyor la bu ne :) bu cihaz 1500₺ olsun patlama yaşar :)
 


Üst Alt