Akvaryum Dünyası İle İlgili Tüm Sorularınızı Buraya Yazın, Cevaplayalım

Sponsorlu Bağlantılar

seyma07

Üye
şu an yan yatan balığımın hareketleri normalleşti.. fanusun dibindeki beyaz, kum benzeri taşları hastalık sebebiyle çıkardım.tekrar koyayım mı taşları koymadan önce sizce çamaşır suyu ile dezenfekte edip,iyice durulayıp koysam nasıl olur

--------------- Ekleme ---------------

silop_kms nerdesiiiiinnnnn!!!lütfennnn

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
şu an yan yatan balığımın hareketleri normalleşti.. fanusun dibindeki beyaz, kum benzeri taşları hastalık sebebiyle çıkardım.tekrar koyayım mı taşları koymadan önce sizce çamaşır suyu ile dezenfekte edip,iyice durulayıp koysam nasıl olur

silop_kms nerdesiiiiinnnnn!!!lütfennnn
özür dilerim...:evet:
çamaşır suyu değilde kaya tuzu ile iyice yıkayın durulayın ve tekrar fanusa koyabilirsiniz...:oke:

seyma07

Üye
tebrik ederim.. harikasınız.. akvaryum balıkları konusunda çok yardımcı oldunuz.. :bye2:

seyma07

Üye
silop yeni aldığım balık erkek diğer hasta balığımla çiftleşmek istio ne yapayım ayırayım mı

sürekli karnına vuruyo peşinden koşuyor

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
silop yeni aldığım balık erkek diğer hasta balığımla çiftleşmek istio ne yapayım ayırayım mı

sürekli karnına vuruyo peşinden koşuyor
Balığa zarar verecek kadar rahatsız etmiyorsa ayırmana gerek yok...:oke:

aspire2920

Üye
akvaryumumu kuralı 1 hafta oldu canlı doğuran, melek, tetra vatoz çöpcü, neon balıklarım var...
bügün erkek lepistesin kuyruğunun yarısının tel tel olduğunu fark ettim akşama doğru ise vucuduna bulaştı ve öldü... şimdi ise melek balığımda aynı şey var yuzgeçleri çatallanıyor tel tel ayrılıyor onuda kaybedecem galiba...:ağlarım:

en son balık aldığım yeri hatırlıyorum :hmmmpek güvenmemiştim zaten :off:hastalıklı akvaryumdu verdiği balıklar... mavi ilaçtan kattım akvaryuma ... akvaryum biraz büyük 200 tl lik. cin malı jebo dış flitrem var...

diğer balıklara baktım bişey yok... ama sanırım onlarda gidecek:ağlarım:

tuz muz atmadım hiç akvaryuma, normal yemek tuzu atsam olmaz herhalde...

ne yapmam lazım çok acil lütfen.:vur:vur:vur

waytt

waytt

Üye
yaww usta bana kolay kolay olmeyecek pis suda yasayacak zırt bırt su degıstırmeye ayar oluyorum o yuzden , gunde bı yemle idare eden bı balık soler mısın tek başına yaşayacak balıkta olur faretmez yani ?

zeE*

zeE*

Üye
yaww usta bana kolay kolay olmeyecek pis suda yasayacak zırt bırt su degıstırmeye ayar oluyorum o yuzden , gunde bı yemle idare eden bı balık soler mısın tek başına yaşayacak balıkta olur faretmez yani ?

Bilader sana tek yaşayan bir balık pis suda yaşabililen balık beta olabilir...

Eğer çift beslemek istiyorsan Astronot(oscar) yada yavru pirana önere bilirim...

Bunlar canlı balıkta yer hem biraz vahşet izlersin içine lepistes vb.

akvaryumumu kuralı 1 hafta oldu canlı doğuran, melek, tetra vatoz çöpcü, neon balıklarım var...
bügün erkek lepistesin kuyruğunun yarısının tel tel olduğunu fark ettim akşama doğru ise vucuduna bulaştı ve öldü... şimdi ise melek balığımda aynı şey var yuzgeçleri çatallanıyor tel tel ayrılıyor onuda kaybedecem galiba...:ağlarım:

en son balık aldığım yeri hatırlıyorum :hmmmpek güvenmemiştim zaten :off:hastalıklı akvaryumdu verdiği balıklar... mavi tan kattım akvaryuma ... akvaryum biraz büyük 200 tl lik. cin malı jebo dış flitrem var...

kardeşim balıklarda mantar olabilir... balıklar tuz dökceksen kaya tuzu dök yoksa balıklarını zehirler... belki suyunda sorun olabilir... su doldurduktan sonra 1 gün falan dinlendir öyle koy akvaryuma.

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi

en son balık aldığım yeri hatırlıyorum :hmmmpek güvenmemiştim zaten :off:hastalıklı akvaryumdu verdiği balıklar... mavi tan kattım akvaryuma ... akvaryum biraz büyük 200 tl lik. cin malı jebo dış flitrem var...

Akvaryumunda parazit veya bakteri hastalığı var diğerlerinede bulaşır ki zaten bulaşmış yapacağın şeyler:
Dış filtreyi iyice temizle,akvaryum suyundan biraz al ve yerine durmuş su ekle (sıcaklığı fazla değiştirmeden! zaman aralıklarıyla suyu dök...) daha sonra bakteriyel has. ilacı damlat nasıl kullanılacağı ve litreye karşı ne kadar damlatılacağı içinde yazar...daha sonra (50 litreye 1 çay kaşığı) yani sen 4 çay kaşığı kaya tuzunu eriterek akvaryumun içine at (has. karşı direnci arttırır.)
Derdemez aklıma beta geldi çünkü oksijen ihyacı az oluğundan suyu çok değiştirmenede gerek yok yem desen günde 1-2 tane versen yeter tek başınada yaşar...

aspire2920

Üye
cevap için teşekkür silop_kms kardeş... bu arada vilifera balığımda ağız fungusu olmuş solungaçları kanlanıyordu pamuksu çıkıntılar olmaya başlamıştı bir kaç kez tuz banyosuna soktum iyleşir gibi oldu ama nafile balık sizlere ömür:ağlarım:

melek balığımada tuzlu su banyosu yaptırdım mavi ı pamuğa damlatarak yüzgeçlerine pansuman yaptım şimdiye kadar yaşadığına göre işe yaradı sanırım çürüme durdu.. ama akvaryuma bir türlü alışamadı bir kez olsun yem yediğini görmedim (bunun sevdiği bir yiyecek yokmudur:bilmm) bir de bununlar yetmiyormuş gibi tebra tetralarım meleğime musallat oldular arkasından yaklaşıp didikliyorlar hayvanı:off: tetralar melekler ile bereber yaşamazmı ? aldığım yer yaşar demişti:angry:

ne yapmalıyım ? balığı geri veriyim bari paradan vazgeçtim yazık oluyor balığa:hmmm

neyse ... daha sonra suyun 3/2 sini değiştirdim yeni dinlenmiş su ekledim tuzuda kattım biraz göz kararı yaptık tuzu ama hayırlısı...:bilmm

filitreyide yıkadım... şu anda akvaryumda anormal balık sadece melek kaldı diğerlerinde bi şey yok. yakın çekim takip ediyorum tetikteyim:nono:

tavsiyelerinizi bekliyorum...

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
cevap için teşekkür silop_kms kardeş... bu arada vilifera balığımda ağız fungusu olmuş solungaçları kanlanıyordu pamuksu çıkıntılar olmaya başlamıştı bir kaç kez tuz banyosuna soktum iyleşir gibi oldu ama nafile balık sizlere ömür:ağlarım:

melek balığımada tuzlu su banyosu yaptırdım mavi ı pamuğa damlatarak yüzgeçlerine pansuman yaptım şimdiye kadar yaşadığına göre işe yaradı sanırım çürüme durdu.. ama akvaryuma bir türlü alışamadı bir kez olsun yem yediğini görmedim (bunun sevdiği bir yiyecek yokmudur:bilmm) bir de bununlar yetmiyormuş gibi tebra tetralarım meleğime musallat oldular arkasından yaklaşıp didikliyorlar hayvanı:off: tetralar melekler ile bereber yaşamazmı ? aldığım yer yaşar demişti:angry:

ne yapmalıyım ? balığı geri veriyim bari paradan vazgeçtim yazık oluyor balığa:hmmm

neyse ... daha sonra suyun 3/2 sini değiştirdim yeni dinlenmiş su ekledim tuzuda kattım biraz göz kararı yaptık tuzu ama hayırlısı...:bilmm

filitreyide yıkadım... şu anda akvaryumda anormal balık sadece melek kaldı diğerlerinde bi şey yok. yakın çekim takip ediyorum tetikteyim:nono:

tavsiyelerinizi bekliyorum...
Aslında agresif olan melek ama tetra meleği rahatsız ediyor... Hastalık sonrasında rahatsız etmeye başlamışsa stres ve hastalık sebebiyle yapıyor olabilir...:oke:

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Merhaba, benim balıklarım çok üzgün görünüyorlar ne yapmam lazım?
Ne yapsam ki?
Psikolog mu çağırsam?

:)

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Bilmem.
Yüz vermiyorlar bana.. :D

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Değil mi :D

Şımartmamak gerek. :ehe

k-a-a-n-1-1

Üye
:heyo:benım su kaplumbagalarım var onların yasını nasıl öğrene bılırım bırde 2 tane ciklet balığım var onlara ne saman yumurtlar öğrene bılırmıyım

Üst Alt