Akvaryum Dünyası İle İlgili Tüm Sorularınızı Buraya Yazın, Cevaplayalım

Sponsorlu Bağlantılar

harunoztu

harunoztu

Üye
Nedemek kardeşim biz akvaristis birimizin bilmedini irimiz kesin bilir bu arada sen ne besliyosun ?

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
Nedemek kardeşim biz akvaristis birimizin bilmedini irimiz kesin bilir bu arada sen ne besliyosun ?
şu anda evden uzak olduğum için canlı doğuran besliyorum evdekiler ancak onlara bakabiliyor cichledleri sattım anlayacağın şimdi biraz balıklardan uzağım...:evet:

zeE*

zeE*

Üye
Dayanışma çok güzel bende balık besliyom ama o kadar çok bilgim yok ben başlıyalı 1 sene belki oldu...

harunoztu

harunoztu

Üye
sorun deyil seneler birbirini kovalıyıp akvarist olup çıkarsın bende japon la başlayıp kendimi geliştirmeye başladım ki işin bir kısmını anladımı da meleklerden yavru alınca anladım bakmadım cins kalmadı gibi bişey ama umnutmamak lazım ki akvaryum bir kartopudur yuvarlandıkça çığ olur

zeE*

zeE*

Üye
akvaryum bir kartopudur yuvarlandıkça çığ olur

Bu sözün hoşuma gitti sen bence bu sözü akvaryum deyimlerine yazz bence ;)

haklısın söylediklerinde bu bna söylediklerin + yönde motivayon sağladı

harunoztu

harunoztu

Üye
daha 1 sene olmuş sana kısa bir şekilde kendi mi buna nasıl kaptırdımı anlatım
daha 5 yaşındayım ve bizim evde 100*60*60 yüksek bir akvaryum babamın akvaryumu vardı babama yardım ederdim sonra babam akvaryumundan bir balık çıkarıp fanusa koydu sen ilgileneceksin dedi ve start verildi fanusta 1 sene sonra küçük bir akvaryum daha babamın kinin yanına kuruldu derken akvaryum büyüdüde büyüde taki 2 metre boy 80 en ve 80 yükseklik olana kadar. şimdi 3 akdet kavaryumum birisi üçgen deniz akvaryumu biri tropikal damızlık cihiclet. bu bi verem dir. tedavisi mümkün deyil kartopu senin ve akvaryumunu geliştirdikçe suyun yapısını balıkların pskolojisi gibi benzer şeyleri öğrendikçe çığ olmaya başlanıyor bu iş japonla başlar genelde ama hiç bitmez:off:

Emir

Emir

Üye
kardeş ya beni 2 tane balık vardı biri öldü ertesi gün ötekide öldü canım çok sıkıldı neden ard arda öldüler?

waytt

waytt

Üye
cichlıdle almış bizim birader küçük bir sey serçe barmagım kadar onlara hangi tür yem verilir çabuk nasıl büyür ayrı yemleri varmış sanırım bunlar hakkında bilgi almak isterim ustad

zeE*

zeE*

Üye
cichlıdle almış bizim birader küçük bir sey serçe barmagım kadar onlara hangi tür yem verilir çabuk nasıl büyür ayrı yemleri varmış sanırım bunlar hakkında bilgi almak isterim ustad

Onlar için etli özel yemler var ama yerli yem alma yurt dışından gelen yemleri al hem daha hızlı büyürler... hemde akvaryumadaki pislik oranıda az olur.:islik

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
kardeş ya beni 2 tane balık vardı biri öldü ertesi gün ötekide öldü canım çok sıkıldı neden ard arda öldüler?
muhtemelen sudandır kardeşim su pis veya hastalık var akvaryumunda...

--------------- Ekleme ---------------

İthal yem öneririm ayrıca yemin üstündeki analize bak ve alacağın yemler arasında en yüksek değere sahip olanını al (örneğin proteini,yağı,lifi yüksek değer)....

mami_cavus

Üye
Arkadaşım öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ediyorum ben arkadaştan 50 litrelik bir akvaryum aldım arka cami kırıktı cami değiştirttim sonra 15 tane japon aldım sırayla hepsi oldu :@ sonra 5 tane daha aldım 5 günlükluk bekletilmiş su koydum ilaç ısıtıcı hepsi tamam onlarda öldü sonra pirana aldım onlarda öldü sonra balıkçi dedi sinin akvaryumun slikonlarinda var problem sonra bütün slikonları elimden gelem şekilde çıkardım şimdi içinde su var içine 5 yemek kaşığı kadar büyük tuzlardan attım şimdi yaklaşık 2.5 haftadır duruyor motorsuz falan şimdi balık alican ciklet yada japon ne kadar ilaç kullanıyim hangi markayı önerirsin umarım bugün yanıtlarsin çünkü cepten giriyorum paket bugün bitiyor şimdiden teşekkürler

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ediyorum ben arkadaştan 50 litrelik bir akvaryum aldım arka cami kırıktı cami değiştirttim sonra 15 tane japon aldım sırayla hepsi oldu :@ sonra 5 tane daha aldım 5 günlükluk bekletilmiş su koydum ısıtıcı hepsi tamam onlarda öldü sonra pirana aldım onlarda öldü sonra balıkçi dedi sinin akvaryumun slikonlarinda var problem sonra bütün slikonları elimden gelem şekilde çıkardım şimdi içinde su var içine 5 yemek kaşığı kadar büyük tuzlardan attım şimdi yaklaşık 2.5 haftadır duruyor motorsuz falan şimdi balık alican ciklet yada japon ne kadar kullanıyim hangi markayı önerirsin umarım bugün yanıtlarsin çünkü cepten giriyorum paket bugün bitiyor şimdiden teşekkürler
Rica ederim sağolasın...:evet:
Bence ilk olarak japon balığı veya canlı doğuran grubundan bir balık(lepistes vb.) al... cıchlıd bakması biraz tecrübe ister....:oke:
Tuzu fazla atmışsın akvaryumun suyundan biraz al ve yerine durmuş su ekle.akvaryumuna göre iyi filtreleme yapacak güçlü kaliteli motor alabilirsin (mesela alırken dene iyi su atıyor mu,sessiz mi vb.)(marka olarak atman,eheim olabilir iyidirler...) ama illede marka al demiyorum dediğim özellikleri olsun yeterli...:) ısıtıcıyı uygun sıcaklığa ayarla ve en son balıkları ilave et...:oke:

mami_cavus

Üye
Teşekküler lapistes alacağım bu sefer

19 yaşındaymışsin benden büyükmüşsün :) face booktan eklermisin recep abi pc internet yokta face bedava ordan soracağım soruyu sorarım msn [email protected] şimdiden saol recep abi :)

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
Teşekküler lapistes alacağım bu sefer

19 yaşındaymışsin benden büyükmüşsün :) face booktan eklermisin recep abi pc internet yokta face bedava ordan soracağım soruyu sorarım msn [email protected] şimdiden saol recep abi :)
....:evet:
Facede eklerim ancak fazla giremiyorum msnden daha iyi görüşürüz...:oke:

zeE*

zeE*

Üye
Akvaruyumunu silikonları akvaryum siliknumu eğer değilse onlar zehirleye bilir ;D

seyma07

Üye
merhabalar, benim fanusta beslediğim 2 tane japon balığım var.5-6 gün önce biri öldü diğerinin de hareketleri yavaşladı yem yemez oldu ..hasta olduğunu düşünerek biyo-ichthyo adlı antiseptik ilaç adım. fanusun suyunu tamamen değiştirip içine 3 damla ilaç damlattım.balığımı içine koyduktan sonra balık önce canlandı ardından yan yattı su an çok az hareket ediyo solunumu yavaşladı ne oldugunu anlamadım lütfen yardımcı olun acaba suyunu eskisine göre ılık koydum eski suyu soğuk du ondan mı oldu

ve birde yeni bir tane daha aldım hasta ise acaba ona da bulaşır mı yada bu ilaç ona da bu şekilde etki eder mi

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
merhabalar, benim fanusta beslediğim 2 tane japon balığım var.5-6 gün önce biri öldü diğerinin de hareketleri yavaşladı yem yemez oldu ..hasta olduğunu düşünerek biyo-ichthyo adlı antiseptik adım. fanusun suyunu tamamen değiştirip içine 3 damla damlattım.balığımı içine koyduktan sonra balık önce canlandı ardından yan yattı su an çok az hareket ediyo solunumu yavaşladı ne oldugunu anlamadım lütfen yardımcı olun acaba suyunu eskisine göre ılık koydum eski suyu soğuk du ondan mı oldu

ve birde yeni bir tane daha aldım hasta ise acaba ona da bulaşır mı yada bu ona da bu şekilde etki eder mi
Evet muhtemelen hastalık vardı ama sudaki oksijende azalmış olabilir.suyu tamamen değişince ani sıcaklık değişiminden balık şoka girmiş olabilir.Eğer hastalık devam ediyor ve fanusta hala mikrop varsa yeni aldığın balığada hastalık bulaşabilir.

seyma07

Üye
peki sizce ilacı damlatayım mı zararsız dio ama damlattım balık kötüleşince damlatmaya korkuyorm işe yarar mı

lütfen cevap verirseniz sevinirim:ağlarım:

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
peki sizce ilacı damlatayım mı zararsız dio ama damlattım balık kötüleşince damlatmaya korkuyorm işe yarar mı

lütfen cevap verirseniz sevinirim:ağlarım:
Damlatın mikrobu kırar fanus küçükse bir büyükse iki damla fazla damlatmayın ve suya direnci arttırmak için kaya tuzu(saf tuz) ekleyin (en fazla yarım çay kaşığı fazla değil!) bir anda yoğun olarak dökmeyin fanustan bir bardak su alın onun içinde eriterek yavaşça fanusa dökün...

seyma07

Üye
çok teşekkür ederim yardımlarınız için :oke:

Üst Alt