şu anda evden uzak olduğum için canlı doğuran besliyorum evdekiler ancak onlara bakabiliyor cichledleri sattım anlayacağın şimdi biraz balıklardan uzağım...Nedemek kardeşim biz akvaristis birimizin bilmedini irimiz kesin bilir bu arada sen ne besliyosun ?

cichlıdle almış bizim birader küçük bir sey serçe barmagım kadar onlara hangi tür yem verilir çabuk nasıl büyür ayrı yemleri varmış sanırım bunlar hakkında bilgi almak isterim ustad

muhtemelen sudandır kardeşim su pis veya hastalık var akvaryumunda...kardeş ya beni 2 tane balık vardı biri öldü ertesi gün ötekide öldü canım çok sıkıldı neden ard arda öldüler?
İthal yem öneririm ayrıca yemin üstündeki analize bak ve alacağın yemler arasında en yüksek değere sahip olanını al (örneğin proteini,yağı,lifi yüksek değer)....cichlıdle almış bizim birader küçük bir sey serçe barmagım kadar onlara hangi tür yem verilir çabuk nasıl büyür ayrı yemleri varmış sanırım bunlar hakkında bilgi almak isterim ustad
sonra 5 tane daha aldım 5 günlükluk bekletilmiş su koydum ilaç ısıtıcı hepsi tamam onlarda öldü sonra pirana aldım onlarda öldü sonra balıkçi dedi sinin akvaryumun slikonlarinda var problem sonra bütün slikonları elimden gelem şekilde çıkardım şimdi içinde su var içine 5 yemek kaşığı kadar büyük tuzlardan attım şimdi yaklaşık 2.5 haftadır duruyor motorsuz falan şimdi balık alican ciklet yada japon ne kadar ilaç kullanıyim hangi markayı önerirsin umarım bugün yanıtlarsin çünkü cepten giriyorum paket bugün bitiyor şimdiden teşekkürlerRica ederim sağolasın...Arkadaşım öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ediyorum ben arkadaştan 50 litrelik bir akvaryum aldım arka cami kırıktı cami değiştirttim sonra 15 tane japon aldım sırayla hepsi oldusonra 5 tane daha aldım 5 günlükluk bekletilmiş su koydum ısıtıcı hepsi tamam onlarda öldü sonra pirana aldım onlarda öldü sonra balıkçi dedi sinin akvaryumun slikonlarinda var problem sonra bütün slikonları elimden gelem şekilde çıkardım şimdi içinde su var içine 5 yemek kaşığı kadar büyük tuzlardan attım şimdi yaklaşık 2.5 haftadır duruyor motorsuz falan şimdi balık alican ciklet yada japon ne kadar kullanıyim hangi markayı önerirsin umarım bugün yanıtlarsin çünkü cepten giriyorum paket bugün bitiyor şimdiden teşekkürler

ısıtıcıyı uygun sıcaklığa ayarla ve en son balıkları ilave et...
face booktan eklermisin recep abi pc internet yokta face bedava ordan soracağım soruyu sorarım msn [email protected] şimdiden saol recep abi 
....Teşekküler lapistes alacağım bu sefer
--------------- Ekleme ---------------
19 yaşındaymışsin benden büyükmüşsünface booktan eklermisin recep abi pc internet yokta face bedava ordan soracağım soruyu sorarım msn [email protected] şimdiden saol recep abi
![]()

Evet muhtemelen hastalık vardı ama sudaki oksijende azalmış olabilir.suyu tamamen değişince ani sıcaklık değişiminden balık şoka girmiş olabilir.Eğer hastalık devam ediyor ve fanusta hala mikrop varsa yeni aldığın balığada hastalık bulaşabilir.merhabalar, benim fanusta beslediğim 2 tane japon balığım var.5-6 gün önce biri öldü diğerinin de hareketleri yavaşladı yem yemez oldu ..hasta olduğunu düşünerek biyo-ichthyo adlı antiseptik adım. fanusun suyunu tamamen değiştirip içine 3 damla damlattım.balığımı içine koyduktan sonra balık önce canlandı ardından yan yattı su an çok az hareket ediyo solunumu yavaşladı ne oldugunu anlamadım lütfen yardımcı olun acaba suyunu eskisine göre ılık koydum eski suyu soğuk du ondan mı oldu
ve birde yeni bir tane daha aldım hasta ise acaba ona da bulaşır mı yada bu ona da bu şekilde etki eder mi
Damlatın mikrobu kırar fanus küçükse bir büyükse iki damla fazla damlatmayın ve suya direnci arttırmak için kaya tuzu(saf tuz) ekleyin (en fazla yarım çay kaşığı fazla değil!) bir anda yoğun olarak dökmeyin fanustan bir bardak su alın onun içinde eriterek yavaşça fanusa dökün...peki sizce ilacı damlatayım mı zararsız dio ama damlattım balık kötüleşince damlatmaya korkuyorm işe yarar mı
lütfen cevap verirseniz sevinirim![]()