silop_kms
Üye
kaplumbağanın yaşına bişey diyemem ancak belki boyundan gelişiminden felan anlayabilirsin(başka bir yaşı belli kaplumbağaya göre...)benım su kaplumbagalarım var onların yasını nasıl öğrene bılırım bırde 2 tane ciklet balığım var onlara ne saman yumurtlar öğrene bılırmıyım
Cıchlıdler ise birbirinin etarafında dönüyorlar ise eşleşme başlamış demektir ve daha sonra dişinin ağzı şişer (yumurtadan dolayı) ve böylece yumurtaları ağzında kuluçka yapmaya başlar...
benım su kaplumbagalarım var onların yasını nasıl öğrene bılırım bırde 2 tane ciklet balığım var onlara ne saman yumurtlar öğrene bılırmıyım

hocam selam. benim sıkıntım, balıklarımda adeta üzerlerine çamur atılmış gibi siyah lekeler oluştu. önceleri balıkların renklendiğini düşünmüştüm ve sevinmiştim. ama büyük balığıma da sıçrayınca durumu araştırıp hastalık olduğuna karar verdim. akvaryumum 150 lt ve içerisinde 8 yavru japon, 1 yetişkin japon, 2 vatos ve 1 çöpçü var. hastalık tespit ettiğim 3 balığı ayrı akvaryuma koydum.. piyasada satılan mantar ilaçlarından aldım, öyle tanınmış bi markayı bulmak zor bu şehirdeve bende adı duyulmamış bi ilaç aldım. ilaçta 3 gün kullnılması gerektiği yazıyor. bugün 3. gün. ve hala lekeler var. bu konuda ne yapmam lazım acaba?? teşekkür ederim