Akvaryum Dünyası İle İlgili Tüm Sorularınızı Buraya Yazın, Cevaplayalım

Sponsorlu Bağlantılar

eyup inqin

eyup inqin

Üye
Merhaba,

Ne yazık ki internet kullanımının yaygınlaşmasından sonra dilimizdeki yozlaşma artmıştır. Yeni nesile örnek olmak ve dilimizi doğru kullanıp korumak adına lütfen imla kuralların dikkat edelim, cümleye büyük harf ile başlayıp, küçük harf ile devam edelim, özel isimlerin baş harflerini büyük yazalım, noktalama işaretlerine dikkat edelim ve sohbet dilinde yazmayalım.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Durumun Farkedildigi Mesaj
Mrb arkadaslar yvru sarı prenseslerımın renklerı bıraz soluk dıe konu acmıstım daha once ama renklerı yavas yavas duyzeldı ama sımdı bı baktımlıklara renklerı kımının solmus kımının rengı morarmıs baklıklar henuz 2 aylık ne yapmam gerekıyor cok acıl yardımcı olursanız sevınırım ne yapmam gerekıyor balıklara bırsey olur mu ?

Ek bilgi: enson akvaryumuma 2 tane canlımıdye ekledım arkadaslar mıdyelerı ekledıkten sonra bu sekılde oldular sanırım tam bılemıyorum ama bugun farkkettım henz mıdyelerın bır zararı olur mu acaba s.p yavrularına?

BiLgiLerinizle aydınlatırsanız tecrubelrınızı paylasırsanız sevınırım

Yem olarak : artemıa cıkarttım verıyorum qunde ıkı defa bı sabah bı aksam olmak uzere seranın bıtkısel yem ve proteın agırlıklı gaz cıgerı karısımı verılıyorum

--------------- Ekleme ---------------

Mrb arkadaslar yvru sarı prenseslerımın renklerı bıraz soluk dıe konu acmıstım daha once ama renklerı yavas yavas duyzeldı ama sımdı bı baktımlıklara renklerı kımının solmus kımının rengı morarmıs baklıklar henuz 2 aylık ne yapmam gerekıyor cok acıl yardımcı olursanız sevınırım ne yapmam gerekıyor balıklara bırsey olur mu ?

Ek bilgi: enson akvaryumuma 2 tane canlımıdye ekledım arkadaslar mıdyelerı ekledıkten sonra bu sekılde oldular sanırım tam bılemıyorum ama bugun farkkettım henz mıdyelerın bır zararı olur mu acaba s.p yavrularına?

BiLgiLerinizle aydınlatırsanız tecrubelrınızı paylasırsanız sevınırım

Yem olarak : artemıa cıkarttım verıyorum qunde ıkı defa bı sabah bı aksam olmak uzere seranın bıtkısel yem ve proteın agırlıklı gaz cıgerı karısımı verılıyorum

akula

akula

Üye
akvaryuma midye eklemişsin güzel gözükür ama spler ve yunuslar rahat bırakmazlar vurup açılmalarına neden olurlar

eyup inqin

eyup inqin

Üye
herhanqı bı vurma qıbı bırsey olmuyor ama balıklar strese qırdı sanırım bırseyden dolayı renklerı morarmaya basladı br kacının cıflesme donemı desek daha cok cok kucukler yavrular 2 2,5 aylık ancak neden olabılır? mıdyenın bı zararları dokunurmu splere?

McReiS

McReiS

Üye
slm bende velifera cinsi balık ve arap cinsi balık var dün akşam çiftleştiklerini gördüm yavruları ne zaman olur bi bilginiz varmı yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

CoDeYs

CoDeYs

Üye
ancak forumun rahat rahat konulara bakıyorum :D
ya şeyi merak ediyorum balıkların bazıları yavrularını falan yiyomuş o nsaıl oluyor dogrumudur acaba

paramedik_merve

paramedik_merve

Üye
merhaba yaklasık 3 hafta once akvaryum kurdum.. bır metre uzunlugunda ıc fılıtre ve ısıtıcı var termostatlı 28 derecede duruyor sıcaklıgı akvaryumu kurduktan 3 gun sonra balıkları aldım..
balıklarım ılk aldıgımda
1e 2dısı molı
1erkek 2dısı velıfere
3tane copcu
2tane vatos
1e 2 dısı kılıckuyruk
1e2 dısı lepıstes
2tane krıstal kopek balıgı
2tane albeno kopek balıgı
2tanede normal pegasus denlıyor herlade ondan vardı
sonra kılıckuyruklarım4 gun sonra oldu velıferlaraım 2 hafta sonra öldü oyle olunca aynı sekılde tekrar balık aldım onlarda oldu yaklasık 24 balıgım öldu malesef hatta bu sırada yavruluk aldıgım cunku balıkcı hepsını yavurlu vermıstı lepıstesım yavruladı 22 tane yavrum oldu fakat onlarda öldü suna sadece 1 tane lepıstes yavrum var anlıyacagınız onlar öldü ben aldım ama artık butce konusunda da sıkıntıya gırdım sunada korkuyorum en son 3 gun once ıkı dısı molımde öldü suan canlı olarak
1 e velıferam
1erkek molı sıyah
1 erkek lepıstes
1tane vatos
5 tanede kopek balıgı kaldı balık almak ıstıyorum en azından erkeklerın yanına dısı ama korkuyorum öluyorlar dıye ne yapmam lazım..... lutfen yrdımcı olun cok uzuluyorum artık...

memo_79

Üye
arkadaşlar ben az önce üye oldum ama bitürlü soru nerden sorulur bulamadım.şimdi yazdığım yermi.yardımcı olursanız sevinirim:hmmm:hmmm

----------Eklendi @ 17:33:39 ---------- Yazıldı @ 17:27:24 ----------

galiba burası.neyse. iki adet 150*60*60 ölçülerinde akvaryum yapmak istiyorum.internetten araştırarak üstten sump lı bi filtreleme sistemi kullanacağım.bu konuda fikir verirseniz sevinirim.ayrıca birinde yunus ve s.p diğerinde japon veya papağan beslemek istiyorum.bunların yanında başka hangi balıklar uyumlu olur.şimdiden teşekkür ederim.herkese iyi çalışmalar

X_MaN_YaK

X_MaN_YaK

Üye
merhaba yaklasık 3 hafta once akvaryum kurdum.. bır metre uzunlugunda ıc fılıtre ve ısıtıcı var termostatlı 28 derecede duruyor sıcaklıgı akvaryumu kurduktan 3 gun sonra balıkları aldım..
balıklarım ılk aldıgımda
1e 2dısı molı
1erkek 2dısı velıfere
3tane copcu
2tane vatos
1e 2 dısı kılıckuyruk
1e2 dısı lepıstes
2tane krıstal kopek balıgı
2tane albeno kopek balıgı
2tanede normal pegasus denlıyor herlade ondan vardı
sonra kılıckuyruklarım4 gun sonra oldu velıferlaraım 2 hafta sonra öldü oyle olunca aynı sekılde tekrar balık aldım onlarda oldu yaklasık 24 balıgım öldu malesef hatta bu sırada yavruluk aldıgım cunku balıkcı hepsını yavurlu vermıstı lepıstesım yavruladı 22 tane yavrum oldu fakat onlarda öldü suna sadece 1 tane lepıstes yavrum var anlıyacagınız onlar öldü ben aldım ama artık butce konusunda da sıkıntıya gırdım sunada korkuyorum en son 3 gun once ıkı dısı molımde öldü suan canlı olarak
1 e velıferam
1erkek molı sıyah
1 erkek lepıstes
1tane vatos
5 tanede kopek balıgı kaldı balık almak ıstıyorum en azından erkeklerın yanına dısı ama korkuyorum öluyorlar dıye ne yapmam lazım..... lutfen yrdımcı olun cok uzuluyorum artık...

öncelikle su şartları çok önemlidir hastalıklar parazitler ve stress a.ısından ilk aklıma gelen 5 tane kopek balığında duruyorsa lepisteslerine vurmuş olabilirler , diğer akla gelende 3 gün su dinlendirmişsin bakteri kültürü oluşmamıs bu da olabilir ayrıca veliferalarda tırtıklamış olabilir.

----------Eklendi @ 21:36:28 ---------- Yazıldı @ 21:33:07 ----------

arkadaşlar ben az önce üye oldum ama bitürlü soru nerden sorulur bulamadım.şimdi yazdığım yermi.yardımcı olursanız sevinirim:hmmm:hmmm

----------Eklendi @ 17:33:39 ---------- Yazıldı @ 17:27:24 ----------

galiba burası.neyse. iki adet 150*60*60 ölçülerinde akvaryum yapmak istiyorum.internetten araştırarak üstten sump lı bi filtreleme sistemi kullanacağım.bu konuda fikir verirseniz sevinirim.ayrıca birinde yunus ve s.p diğerinde japon veya papağan beslemek istiyorum.bunların yanında başka hangi balıklar uyumlu olur.şimdiden teşekkür ederim.herkese iyi çalışmalar
üstten sumplı derken taşırma sisteminden bahsettiniz herhalde? herneyse sumpun üzerine filtreleme sistemi yoktur boyutların çok güzel her türü beslemek için uygun fazla çeşit balık huzursuzluktur ve üremeye engeldir bilgin olsun yunus sarı p mavip iceman auratus seker pembe ahli yaşayan kaya vs..birçok ciklit çeşidi birbiriyle yaşar beslenme olarak kimileri etçilken kimileri otçuk kimileride her ikisi bunları göz önunde bulundurmak lazım.

Bluetoooth

Bluetoooth

Üye
ben üç tane japon balığı aldım birisinin kafasında kırmızı şişik gibi birşey çıktı neden acaba birde balığın cinsiyetini nasıl anlıyoruz?

osurukböcüğü

osurukböcüğü

Üye
bende lepistes plati kılıç kuyruk var kılıç kuyruk lepistesin kuyruğunu parçalıoyor ölür mü yoksa öyle yaşarmı biraz durgun ama

X_MaN_YaK

X_MaN_YaK

Üye
japon gibi sazansıgiller ve lepistes tarzu canlı doguranlar konusunda yorum yapmak istemyiorum bilgilerim var fakat tecrübem çok az ciklet agırlı konualrda yardımcı olurm.

RepresentativE

RepresentativE

Üye
Merhaba ;
Öncelikle konu çok hoş olmuş yararlı bilgiler paylaşılıyor.
Benim akvaryumda 3 tetra (2 dişi + 1 erkek) 3 lepistes (2 dişi + 1 erkek) 1 valtoz + 1 komando çöpçü
1.ci sorum : kaya tuzu kullansam bi zararı olurmu bu balıklara ?
2.ci sorum : balık alırsam hangi cins aliyim ve ne kadar erkek ne kadar dişi olsun ?
önceki balıklarım sürekli ölüyordu bu balıklar 3 ay kadar oldu hiç ellemedim akvaryumu(Arkadaşlar kesinlikle akvaryuma elinizi sokmayın) balıklar sorunsuz bir şekilde yaşıyorlar bu şekilde.
Bilgilendirme için şimdidien teşekkürler
İyi Forumlar.

manowarda

Üye
merhaba ,bi kaç sorum olcaktı,3 tane kaplumbağam var daha yavrular,şimdi bunlar sizin bu ölüm kabı dediğiniz plastik kabın içindeler ve ben de akvaryum alıcam. akvaryumumun boyutları ne olmalı,su filtrem ve su ısıtıcım kaç watt olmalı,bir de kaplumbağalarımın üstüne çıkacağı adaları ısıtmak için ne kullanmalıyım,kaplumbağam için vitamini ve gaga taşını petshopta bulabilir miyim, son olarak yem olarak sebze olarak ne verebilirim ya da çubuk yeme devam mı ediyim. teşekkür ederim :)

66virus66

66virus66

Üye
beyler veliferam yarım saat önce doğurdu bende hemen rafya yapıştırdım akvaryuma ama hiçbir yavru rafyaya girmedi taşların altında saklanıyolar acaba yavrular yaşarmı veliferam bidaha doğum yapar mı yaparsa balığa pet şişeden yavruluk yapmayı düşünüyorum yavrular yaşarsa ne ile besleyeceğim

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
konuya uzun süreden cevap yazılmamış birkaç sorum olacak inşallah ilgilenen birisi olur :)

akvaryumum sanırsam 70 litre falan alıyor 60 litre doldurdum üstünde biraz boşluk bıraktım birkaç sene önce beslemiştim çok iyi anlardım ama uğraşmaya uğraşmaya unuttum akvaryum boş duruyordu haliyle kirlenmişti taşları falan temizce yıkadım akvaryumu doldurdum 1 gün beklettim suyu motoru çalıştırdım durulamak için iyice su alsın içindekileri diye sonra tekrar su doldurdum 1 gün oldu motor çalışıyor daha balık koymadım sarı prenses besleyeceğim şimdi bu suya koysam sıkıntı olurmu 1 gün boyunca motor çalıştı 1 gün daha çalışacak 2 gün bir de tuz olayından bahsedilmiş herhangi bir tuz olurmu örneğin bakkaldan aldığım tuzu bir çay kaşığı suda karıştırıp katarsam faydası olurmu daha önce çok besledim yavruda aldım sezeryan bile yaptırdığımı hatırlarım balıklara :D ama ölünce üzülüyorum yararlı bir konu olmuş fakat uzun zamandır kimse ilgilenmiyor sanırım yardımlarınızı bekliyorum :)

evroo

evroo

Üye
Kesinlikle normal tuz olmaz yazık edersin balıklara Kaya tuzu bulucaksın yani iyotsuz tuz haftada 1 tatlı kaşığı atsan yeterli gelecektir ve mavi dezanfekten ilaçları var arada onlardan kullan sudaki PH dengeleyici ilaçları var arada onlardan kullan

- - - Eklendi - - -

Ciklet balıkları sarı prenses ne olursa olsun bunlar sağlam balıklardir bıkacaksın ölmezler kolay kolay bana sorarsan canlı doğuran yap derim lepistes pilati Kılıç gibi hem bol bol yavru alırsın hem çoğaltırsın biraz canlı yosun bitki yaparsınız yavrular çıktığında saklananilsinler illa ciklet yapacaksan sen bilirsin tercih meselesi :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Kesinlikle normal tuz olmaz yazık edersin balıklara Kaya tuzu bulucaksın yani iyotsuz tuz haftada 1 tatlı kaşığı atsan yeterli gelecektir ve mavi dezanfekten ilaçları var arada onlardan kullan sudaki PH dengeleyici ilaçları var arada onlardan kullan

- - - Eklendi - - -

Ciklet balıkları sarı prenses ne olursa olsun bunlar sağlam balıklardir bıkacaksın ölmezler kolay kolay bana sorarsan canlı doğuran yap derim lepistes pilati Kılıç gibi hem bol bol yavru alırsın hem çoğaltırsın biraz canlı yosun bitki yaparsınız yavrular çıktığında saklananilsinler illa ciklet yapacaksan sen bilirsin tercih meselesi :)
bende diyorum hangisinden bahsediyor :D

dostum balıklarım canavar gibi heleki bu hafta iki tane hamile balığım oldu sarı prensesim tecrübesiz olduğu için ilk yavruları telef etti ona üzülürken icemanler gözümün önünde çiftleşti annenin ağzı dolu :)

evroo

evroo

Üye

bende diyorum hangisinden bahsediyor :D

dostum balıklarım canavar gibi heleki bu hafta iki tane hamile balığım oldu sarı prensesim tecrübesiz olduğu için ilk yavruları telef etti ona üzülürken icemanler gözümün önünde çiftleşti annenin ağzı dolu :)
Annenin ağzı doluysa yavruları belli boyuta getirdikten sonra 0.6-7 cm gibi anneyi eline alıp yavruları ağzından bıraktırmak gerekli ve anneyle yavruları ayırmalısın bazen yutabiliyor çünkü :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Annenin ağzı doluysa yavruları belli boyuta getirdikten sonra 0.6-7 cm gibi anneyi eline alıp yavruları ağzından bıraktırmak gerekli ve anneyle yavruları ayırmalısın bazen yutabiliyor çünkü :)

evet sarı prensesim yuttu kusturmak gerekiyor ama en iyisi kendi bırakması ama günü geçerse kusturmak lazım ayrıca icemanlerin ağız yapısı sarı prenseslerden farklı kusturmak çok riskli ölü veya sakatlık riski çok ama sp'ler öyle değil rahatça kusturulabilir :)

evroo

evroo

Üye
Babam Petshop cu benimde bende az kusturmadım dikkat etmek gerekir ölebilir evet :)

Üst Alt