Akvaryum Dünyası İle İlgili Tüm Sorularınızı Buraya Yazın, Cevaplayalım

Sponsorlu Bağlantılar

akula

akula

Üye
chicled ler genelde 100 lt civarında yaşarlar yani küçük gelebilir sarı prensesler için kayalık felan koyman gerekir ki bu alanı daraltır

emrhn541

Üye
chicled ler genelde 100 lt civarında yaşarlar yani küçük gelebilir sarı prensesler için kayalık felan koyman gerekir ki bu alanı daraltır

Olmaz mi yani sarıprenses o akvaryuma çok fazla kayalık koymasam nasıl olur.?.off ne yapacam ya :bilmm

akula

akula

Üye
iki veya üç balık için olur ama yavru felan olduktan sonra küçük gelecektir

emrhn541

Üye
he o zaman tamam yavruları ayırırım başka yere o sorun olmaz çok teşekkür ederim.!.

bianca_

Üye
Akvaryum ve balıklarla daha yeni tanıştım.üç ay önce bir akvaryum ve iki tane iri japon balığı aldım.başta bunlar çok iyi anlaşıyorlardı.bu aralar daha iri olan ve her zaman daha sakin olan balığım sürekli diğer balığı kovalıyor.balığın kuyruğunu yiyor sanki.bugün hırçın olan balığı ayırdım.ama gönlüm razı olmadı.balık işinden anlamadığım için acaba bu normaldi de ben mi anlamadım diye düşünüyorum.Bir taraftan da sabah uyandığımda ya diğer balığı yemiş olursa diye endişeleniyorum.aslında diğer balığım da çok küçük değil

--------------- Ekleme ---------------

Kimse görmedi mi mesajımı arkadaşlar

akula

akula

Üye
gördüm kardeşte japonlardan anlamadığım için birşey yazmadım

dnzayd

Üye
Sn Akvaryum Dunyasının Değerli Yoneticileri ve uyeleri,
Benim turuncu renkli japon balığım var. Bunu yaklaşık 2,5 sene oldu alalı. Aldığımda 3-4 aylık demişler idi. Bu balık o gunden o bugune yaklaşık 1- 1,5 lt su alan dibinde biraz çakıl taşı olan filtresi olmayan, termostatı olmayan bir cam fanusta yaşamaktadır.
Balığıma sürekli olarak yeşil ve kırmızı renkli olan ve toplu iğne başı büyüklüğünde olan yemlerden günde düzenli olarak 2 defa 12 ser saat ara ile 2 yada 3 kırmızı, 2 yada 3 yeşil toplam öğün başına 5 adet günde toplam 10 adet yem vermekteyim.Balık 2 günde bir önceden 2-3 gün dinlenmiş çeşme suyu ile yıkanmakta ve fanusu temizlenmektedir.
Balığım bu güne kadar herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermemiş idi.
Ancak son günlerde balık çakıl taşlarının üzerinde hareketsiz olarak yatmakta, fanusa tıklatıldığında harekete geçerek bir kaç tur atmakta suda ve sonra tekrar çakıl taşlarının üzerinde hareketsiz olarak yatmaktadır. Kanatlarında, yüzgeçlerinde, kuyruğunda yada gövdesinde herhangi bir leke yoktur.
Bu hareketsizliğinin nedeni ne olabilir?
son günlerde suyunu da sık sık değiştirdim ancak bir sonuç alamadım. Balığın hastalığı ne olabilir, ben de bu duruma ne yapabilirim?
Yanıtlayabilirseniz sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.

akula

akula

Üye
ilk olarak yanlış anlamayın ama hiç bir canlı fanusta bakılmaz sonuçta fanus küçük ve hacimsizdir büyük ihtimal balığınız sterese girmiş daha büyük boyutta bir akvaryuma koyun ve tek olmasın yakınızdaki bir akvaryumcudan eş alın ne demek istediğimi anlamışsınızdır

elbery

Üye
aysmen balıklarımda siyah benekler oluştu ne yapmalıyım bulaşıyor hepsine yardım edin

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
aysmen balıklarımda siyah benekler oluştu ne yapmalıyım bulaşıyor hepsine yardım edin
Akvaryumcudan ilac temin etmelisin hastalık bakteriyel olduğu için diğer balıklara bulaşması mümkün onun için hemen akvaryumcuya git hastalık durumunu anlat ve uygun ilacı aldıktan sonra kullanmaya başla ilacın içindeki talimatları da okumayı unutma...

eyup inqin

eyup inqin

Üye
Merhaba arkadaslar gecen ay 1 aylık 15 adet sarı prenses yavrusu aldım. Balıkların renklerı bıraz soluk suan 2 aylık oldular kayalık yaptım akvaryumun bır kosesıne ve neselı davranıyorlar ama bazıları sabıt duruyor. Kımı dıpte sabıt uyuyor gıbı sağlıklı yetıstırmek ıcın ne yapmam qerekıyor? 2 aylık yavruların kac cm olması qerekıyor?
Yem yeme sırasında coğunluğu yem attığım bolume toplanıyor hemen, bazıları sabıt yerde duruyorlar yeme saldırma felan goremıyorum...
Bilgilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.

birde arkadaslar benım yunus yavrularım kac aylıkken ana renklerıne ulasrlar ? suanda qrımsı bı renk mavılesmeye kafa almaya nezaman baslıyorlar ? bılqılerınız ıcın tskrler

eyup inqin

eyup inqin

Üye
arkadaslar burayla ılqılenen yokmu artık cvplarınızı beklıyorum ılqılenıceqınızı dusunuyordum:nono::islik

Merhaba arkadaslar gecen ay 1 aylık 15 adet sarı prenses yavrusu aldım. Balıkların renklerı bıraz soluk suan 2 aylık oldular kayalık yaptım akvaryumun bır kosesıne ve neselı davranıyorlar ama bazıları sabıt duruyor. Kımı dıpte sabıt uyuyor gıbı sağlıklı yetıstırmek ıcın ne yapmam qerekıyor? 2 aylık yavruların kac cm olması qerekıyor?
Yem yeme sırasında coğunluğu yem attığım bolume toplanıyor hemen, bazıları sabıt yerde duruyorlar yeme saldırma felan goremıyorum...
Bilgilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.

birde arkadaslar benım yunus yavrularım kac aylıkken ana renklerıne ulasrlar ? suanda qrımsı bı renk mavılesmeye kafa almaya nezaman baslıyorlar ? bılqılerınız ıcın tskrler

akula

akula

Üye
iki tane tür seçmişin ama birisi zorlu bir tür yunuslar en ufak hatada kayıpların olacaktır spler ortalama 5 cm geçince yavru dahi alma şansın olacaktır yunusların renk almasıda yanlış hatırlamıyorsan 6 7 ayı bulur bu arada akvaryumuz kaç litre yunuslar en az 300 lt spler ise 100lt ve üzerinde uygun olurlar ki buda hayvanların strese girmemesi için alanlardır

eyup inqin

eyup inqin

Üye
suanda yavrular kucuk yoplu aldıqım ıcın sarı prenses kalmadı dıerlerınıde yunus ıstedım ama yunusta pek bı bılqım yoktu hızlı bı sekılde buyuduklerını sanıyordum suankı akvaryumum kucum balıklar buyudukce akvaryumuda buyutuyorum suanda en buyuk sp 4 cm en kucuqu 2,5 yunuslar da aynı boylarda yavru tankından cıkartım bıra daha buyuk bı akvaryma koymayı dusunuyorum 1 1,5 ay alacaqım akvarymda 100 ltre su alıyor ama 3 ay sonra denız akvaryumu veya buyuk bı akvaryum kurmayı dusunuyorum 300 lt ustu 400 500 ltre olabılır denız akvaryumuda kurabılırım benım amacım yavruluktan buyutup yavrularını almak ve bır arada beslemek emek verıp quzellıklerını ızlemek... 1,5 2 aylık yavru balıklar ıcın 100 lıtre bır 3 ay yetmez mı ?

akula

akula

Üye
misal 4 balık için kısa dönem için yeterli ama daha fazlası için az olur

eyup inqin

eyup inqin

Üye
sen hıc yavru aldın mı sülo ? 4 yavruya 100 lıtre nedemek yhaa :D ılk defa duyuyorum senden benım bıldıqım kadarıyla en fazla 80 lıtrede buyuturler 3 4 aylıqa kadar yavruları

silop_kms

silop_kms

Üye
    Konu Sahibi
Yavrular için ve kısa süre için 100lt fena değil idare eder bence ama ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur.sarı prenseslerin renklerini alması için yemlerin sebzeli olanları var veya renk için özel yemler var onları kullanabilirsin...:oke:

akula

akula

Üye
sen hıc yavru aldın mı sülo ? 4 yavruya 100 lıtre nedemek yhaa :D ılk defa duyuyorum senden benım bıldıqım kadarıyla en fazla 80 lıtrede buyuturler 3 4 aylıqa kadar yavruları

arkadaşım önce adamın yazdıklarını oku sonra yorum yaz 5 cmli yavru olurmu vede spler ve yunuslar 4 5 ayda iyi bir bakımla kaç cm olur biliyormusun artı 80 litre yazmışın demek ki akvaryumun içine hiç kayalık felan koymaya niyetin yok demektir zaten iyi bir bilgiye sahip olsan yunuslar için 300 lt altı tavsiye edilmediğini biraz araştırırsan netten görürsün

eyup inqin

eyup inqin

Üye
Yavrular için ve kısa süre için 100lt fena değil idare eder bence ama ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur.sarı prenseslerin renklerini alması için yemlerin sebzeli olanları var veya renk için özel yemler var onları kullanabilirsin...:oke:
recep kardesım pekı yem olarak ne dusunursun ? akvaryuma buqun 2 adette mıdye ekledım bı zararları olur mu ?

arkadaşım önce adamın yazdıklarını oku sonra yorum yaz 5 cmli yavru olurmu vede spler ve yunuslar 4 5 ayda iyi bir bakımla kaç cm olur biliyormusun artı 80 litre yazmışın demek ki akvaryumun içine hiç kayalık felan koymaya niyetin yok demektir zaten iyi bir bilgiye sahip olsan yunuslar için 300 lt altı tavsiye edilmediğini biraz araştırırsan netten görürsün
benım balıkların en buyuqu 4 cm en kucuqude 2,5 cm ynuslar ıcın 300 lıtre ıdaal olabılır ama ben sımdı yavruyaken dıyorum benım bıldıqım yavrular 6 aylıkken tam qelısmeye baslıyorlar nerde baktıysam 10 cm 12 cm ynuslar daha renk almamıs ve tam qelısme yapmamıslar 300 lıtre tankı ılerıde 3 ay sonra kurucam ama yavruları belırlı standartklara ulastırmak ıcın neyapmam qerekıyor renk konusunda ve boylanma konusunda yavrlar daha 2,5 aylık olmadılar bıle olduysa 3 tanesı olmustur tskrler...:allalla:

akula

akula

Üye
eyüp kendimi bildim bileli evimizde akvaryum var babamda ve bende hastalık halinde şu anda evde iki tane akvaryum var birinde tosbişlerim var ötekinde balon molilerim var chihdled grubunu yaklaşık bir yıl önce bıraktım ve akvaryumu küçültmek zorunda kaldım işin zor ev kendi evin ise hiç boşuna küçük akvaryumlarla uğraşma derim misal babamın oturduğu ev kendinin 450 lt akvaryum var aylık en kötü şartta 100 yavru alıyor ve hiç bekleteden akvaryumcu arkadaşına verip yerine yem alıyor :)

Üst Alt