Sn Akvaryum Dunyasının Değerli Yoneticileri ve uyeleri,
Benim turuncu renkli japon balığım var. Bunu yaklaşık 2,5 sene oldu alalı. Aldığımda 3-4 aylık demişler idi. Bu balık o gunden o bugune yaklaşık 1- 1,5 lt su alan dibinde biraz çakıl taşı olan filtresi olmayan, termostatı olmayan bir cam fanusta yaşamaktadır.
Balığıma sürekli olarak yeşil ve kırmızı renkli olan ve toplu iğne başı büyüklüğünde olan yemlerden günde düzenli olarak 2 defa 12 ser saat ara ile 2 yada 3 kırmızı, 2 yada 3 yeşil toplam öğün başına 5 adet günde toplam 10 adet yem vermekteyim.Balık 2 günde bir önceden 2-3 gün dinlenmiş çeşme suyu ile yıkanmakta ve fanusu temizlenmektedir.
Balığım bu güne kadar herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermemiş idi.
Ancak son günlerde balık çakıl taşlarının üzerinde hareketsiz olarak yatmakta, fanusa tıklatıldığında harekete geçerek bir kaç tur atmakta suda ve sonra tekrar çakıl taşlarının üzerinde hareketsiz olarak yatmaktadır. Kanatlarında, yüzgeçlerinde, kuyruğunda yada gövdesinde herhangi bir leke yoktur.
Bu hareketsizliğinin nedeni ne olabilir?
son günlerde suyunu da sık sık değiştirdim ancak bir sonuç alamadım. Balığın hastalığı ne olabilir, ben de bu duruma ne yapabilirim?
Yanıtlayabilirseniz sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.