Akıllı mı olmak istersiniz, Zeki mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Akıllı mı olmak istersiniz, Zeki mi?

• Kullanılan toplam oy
    18
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cynical

Cynical

Üye
Sanırım zeki olmayı tercih ederdim. Ortalama bir akla ancak pratik ve çabuk bir zekaya sahip olan insanlar; başarıya, akıllı ancak ortalama bir zekaya sahip olan insanlardan daha yakın duruyorlar. Zeka; pratik ve uygulamada, akla nazaran daha etkin.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Zekanın en kötü yanı da o ya :ehe
Bir ukalalık getiriyor insana :gul:

Al Pacino'nun ükemmel oyunculuğunu konuşturduğu mükemmel bir film olan The Devil's Advocate (Şeytan'ın Avukatı) filminden mükemmel bir replik gelsin.

Şeytan şöyle der:
Vanity is definitely my favourite sin. (Kibir en sevdiğim günahtır :ehe)

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
burcu ben sana sorayım
karamı siyahmı

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
Kara siyahın aynı şey olduğu gibi akıl ve zeka aynı şey değil işte sorun orda :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Sen ne dersin Burcu? :)

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
Kara ve siyah eş anlamlı sözcüklerdir derim tıpkı al ve kırmızı gibi... Ama akıl ve zeka öyle değil...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:ss
Burcu sence ben aynı şey olduğunu savunuyor olabilir miyim :kop:

Konuya ne cevap verirsin diyorum?
Zeka mı akıl mı sorunsalına?

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
:ehe Yani konuyu açarken bende tereddütlüydüm ama heralde zeka yönünde düşünmeye başladım... Çünkü akıl doğuştan herkese bir miktar veriliyor :) Senin müdahalenle değişmiyor... Ama zekanı sen değiştirebilir artırabilirsin... Zeka soruları, testler var ...

Aklı ölçmek için bi ölçü birimi yok ama zekayı IQ testleri yardımıyla ölçebiliyoruz... Demek ki aklımız ne kadarsa o kadar kalacak zaten ölene kadar.. Ama zeka isterim çünkü zekamı geliştirdikçe aklımı daha iyi kullanma yolunu da öğrenirim...

Akıllı insan aklını kullanır... Zeki insan başkalarının da aklını kullanır... :ehe

eRDiiL

eRDiiL

Üye
bence de ikis farklı şeyler akıllı olmak doğru zamanda doğru davranışı sergilemek olabilir mesela

zeki insan her zaman doğru hareketi yapamayabilir ama yaptığı zaman akıllı insanın önüne geçer çünkü olayları çözme becerisi daha fazladır

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

Üye
ikisinden biri olsunda ... :D

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
O da güzel :)

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

<''Th3 ßiG ßoSs''>®

Üye
tşk. :D

ism@il 54

ism@il 54

Üye
akıl zaten insanda vardır.zeki olmayı yeğlerim.

Progressivity

Progressivity

Üye
Bence akılda zekada tüm sağlıklı insanlara eşit miktarda verilmiştir fakat hangisinin daha baskın olacağını biz istemeden belirleriz şöyleki daha dünyaya gözlerimizi ilk açtığımız andan itibaren olan yaşantımız karşılaştığımız sorunlar, acılarımız, sevinçlerimiz, tanık olduğumuz olaylar, okuduğumuz veya okumadığımız kitaplar :D, bulunduğumuz kültür ortamı vs. ayrıca insanın aklının ve zekasının gelişmesinde biyolojik, fizyolojik, sosyolojik ve daha birçok -lojik olgu söz konusu. Yani aklımızın ve zekamızın gelişimi bizim çok istememizle olmuyor maalesef hangisinin daha ağır basacağını çoğunlukla zaman ama birazda biz belirliyoruz. Şunuda söyleyebilirim ki Zeki insanların en büyük dezavantajı zeki olduklarını bilmeleridir bu anlamda ben einstein'ın çok fazla akıllı bir insan olduğunu fakat zeki bir insan olmadığını düşünüyorum neden mi çünkü müthiş bir beyine sahip olduğu ve pek çok kavramsal olayın farkına varabildiği halde buluşlarının ne gibi sonuçlar doğurabileceğini tahmin edememiştir. Ve tarihsel süreçte akıllı insanların zeki insanlardan daha çok topluma maal olduklarını görüyoruz. Ben akıllıyım yada zekiyim demektense her zaman alçakgönüllüyüm demeyi tercih ediyorum sonucuna siz karar verin :)

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
Güzel yorum için teşekkürler :)

Progressivity

Progressivity

Üye
ben teşekkür ederim iyi geceler :)

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
İyi geceler :)

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Zeki olup tembel biri olduğumu söyleyen çok insan olduğu için etrafım da zeki lik IQ testi ise 120 puanım ama bunu kullanmadığım için tembel biriyim...

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
Tembel :haha:

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
ama okulda bölüm rekoru bende :D okulda 1.liğe oynuorum şuan :D tembel birinci :D :kop:

--------------- Ekleme ---------------

sınavlara çalışmam 1 gün öncesi sadece oda 3 saat her sınav için aynı ama hocalar kağıdı yanlış okuyolar hep ki en az 88 :D

--------------- Ekleme ---------------

Yani sorun bende değil hocalarda :D :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt