Bence akılda zekada tüm sağlıklı insanlara eşit miktarda verilmiştir fakat hangisinin daha baskın olacağını biz istemeden belirleriz şöyleki daha dünyaya gözlerimizi ilk açtığımız andan itibaren olan yaşantımız karşılaştığımız sorunlar, acılarımız, sevinçlerimiz, tanık olduğumuz olaylar, okuduğumuz veya okumadığımız kitaplar

, bulunduğumuz kültür ortamı vs. ayrıca insanın aklının ve zekasının gelişmesinde biyolojik, fizyolojik, sosyolojik ve daha birçok -lojik olgu söz konusu. Yani aklımızın ve zekamızın gelişimi bizim çok istememizle olmuyor maalesef hangisinin daha ağır basacağını çoğunlukla zaman ama birazda biz belirliyoruz. Şunuda söyleyebilirim ki Zeki insanların en büyük dezavantajı zeki olduklarını bilmeleridir bu anlamda ben einstein'ın çok fazla akıllı bir insan olduğunu fakat zeki bir insan olmadığını düşünüyorum neden mi çünkü müthiş bir beyine sahip olduğu ve pek çok kavramsal olayın farkına varabildiği halde buluşlarının ne gibi sonuçlar doğurabileceğini tahmin edememiştir. Ve tarihsel süreçte akıllı insanların zeki insanlardan daha çok topluma maal olduklarını görüyoruz. Ben akıllıyım yada zekiyim demektense her zaman alçakgönüllüyüm demeyi tercih ediyorum sonucuna siz karar verin