Akıllı mı olmak istersiniz, Zeki mi?

Sponsorlu Bağlantılar

• Kullanılan toplam oy
    18
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
Akıl ile zeka aynı şeyler midir? Aralarında ne fark vardır?
Ya çok akıllı ya da çok zeki olmanız gerekse hangisini tercih edersiniz? Neden?

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Zeki olmayı tercih ederdim:)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Iki özelliği de kendimde barındırdığım için yorum yapamıyorum :p

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
Peki neden?
"Akıllı olan zekasını kullanır." " Zeki olan aklını kullanır." diye 2 tane söz var.
Hangisi daha doğru karar veremedim ben :allalla:

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
:hmmm

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Zeki.

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
''Bir besteci müzik yapıtını aklıyla değil zekasıyla yaratır. Fakat en basit matematik problemini çözemeyebilir.''
Bir matematik sorusu çözmek yerine müzik yapmayı tercih ederim:)

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
Matematik çözmek de zeka ister ama ....

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Ben matematik yerine her şeyi tercih ederim :ehe

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Evet zekada ister:)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
zeki olmayı isterdimi işaretledim ama zekilik aklını iyi kullanmaktan ileri gelir..

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
İnsanlar çok rahat zeki değilim der ama akılsızım diyeni hiç görmedim daha... Bu aklın daha kıymetli olduğunu mu gösteriyor?

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Akıl her insanda olan bir şey hiç bir insan tabiki akılsızım diyemez:)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Zeka yelkovan, akılsa akrep gibidir. Yelkovan olmadan akrep dönemez. Akrep olmazsa yelkovan döner ya dönmesinin pek bir anlamı yoktur. Boşa döner :)

Biri olmadan diğeri pek de bir işe yaramıyor vesselam :)

Ben zeka ve aklımı karşılaştırdığımda akıllı olmadığımı söyleyebilirim.
Hayatım boyunca hep zekamla kazandım. Tembel tembel yattım millet eşekler gibi çalışırken. Son dakikada açar iki satır bakardım konuya, herkesten yüksek not alırdım. Herkesten yüksek alamasam dahi o eşek gibi çalışanlar kalırken dersten, ben en azından geçerdim :ehe

Yani bizim yelkovan dönüyor.
Dönüyor da... Boşa dönüyor sanki :) Zira akıllı olsam çok daha iyi bir yerde olabilirdim.

Bu arada ben bile aptalım derken siz hem akıllıyım hem zekiyim derken dikkatli olun derim :)
Ben hayatımda çok az insan gördüm zekasıyla aklını bir arada kullanabilen. Ve hem zeki hem akıllı olabilen.
Misal birisi benim ortaokuldayken çıktığım kız arkadaşımdı. Bizim okulda okurken Robert Koleji'ni %100 burslu olarak kazanmış, ardından Roberti dereceyle bitirip Dünyanın en iyi üniversitesi olarak gösterilen Yale'yi dereceyle kazanmıştı.
Bu yaz görüştüğümüzde çift anadal yaptığını öğrendim :gul:
İşte o hem zeki hem akıllı birisiydi :ehe

Ama birisini seçmek zorunda kalsam...
Yine zekayı seçerdim :)
Mükemmel başarılara imza atamasanız da, en azından fena halde rahat ediyorsunuz hayatınızda.
Zira akıllı olanlar bir şeyler yapabilmek için yırtınıp dururlarken siz aynı şeyleri yatarak da yapabiliyorsunuz :ehe

Ancak, parlak zekanızı kullanamadığınız için yaşayacağınız vicdan azabındansa,
"en azından elimden gelen her şeyi yaptım" diyebileceğiniz rahat bir vicdana sahip olmayı tercih de edebilirsiniz :)

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
:alkis

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Akıl bir nevi kabiliyettir, zeka da öyle. İkisi arasındaki en önemli fark, bir başkasından akıl alabilirsiniz ama zekayı asla alamazsınız.. Fark budur.

Bana illaha bir seçim yapmalısın denirse, zeki olmayı tercih ederdim..
( Şahsi olarak çok zeki değilim ama , akıllı olduğumu söyleyebilirim , söylerler. )

Teşekkürler konu için Burcu Hanım..

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Enesin dediği gibi, Allaha şükür ikiside var, hemde bolca :)Olmayanlara Allah versin ...:)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Peki neden?
"Akıllı olan zekasını kullanır." " Zeki olan aklını kullanır." diye 2 tane söz var.
Hangisi daha doğru karar veremedim ben :allalla:
"Akıllı olan zekasını kullanır"dır doğrusu.
Zeki olmayabilirsiniz. Ancak eğer akıllı iseniz, kısıtlı kaynaklarınızdan maksimum düzeyde fayda elde edersiniz. Yani çalışırsınız ve elinizde ne varsa onu çok iyi bir şekilde değerlendirirsiniz.

Zekası olan aklını kullanmaz. Zeki olup akıllı olmamak kötü şoförken Ferrari sahibi olmaya benzer. Akıllı olup zeki olmamak ise iyi şoförken Bmw'ye sahip olmak gibidir.

Candy

Candy

Üye
    Konu Sahibi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt