Akıllara Zarar Bir Soru!! Daha Cevabı Veren Çıkmadı.. Haydi maxicep!!

Sponsorlu Bağlantılar

Heroata

Heroata

Üye
0x2 dk asil sen dagil :kop2:

Frank Lapidus

Frank Lapidus

Üye
    Konu Sahibi
devamm devam

kezban yenge

kezban yenge

Üye

einstein mod on

0 Kelvin tam olarak -273,15 Celsius’a eşit. Celsius sisteminde suyun donduğu 0 derece de tahmin edebileceğiniz gibi 273,15 Kelvin’e eşit. Bunu bulduğumuza göre tek yapmamız gereken 273,15’i 2’ye bölmek. Ve çıkan 136,5 Kelvin’i Celsius’a çevirmek. Sonuç da -136,5 C çıkar.
Yani bugün hava 0 dereceyse ve yarın iki kat soğuk olacaksa havanın -136,5 derece olması gerekir ki bu da imkansız çünkü dünyada şu güne kadar görülen en düşük sıcaklık 1997 kışında Antartika’da -91 derece olarak kaydedildi.

einstein mod off

BYFECI

BYFECI

Üye
. -0

ismail010

Üye

einstein mod on

0 Kelvin tam olarak -273,15 Celsius’a eşit. Celsius sisteminde suyun donduğu 0 derece de tahmin edebileceğiniz gibi 273,15 Kelvin’e eşit. Bunu bulduğumuza göre tek yapmamız gereken 273,15’i 2’ye bölmek. Ve çıkan 136,5 Kelvin’i Celsius’a çevirmek. Sonuç da -136,5 C çıkar.
Yani bugün hava 0 dereceyse ve yarın iki kat soğuk olacaksa havanın -136,5 derece olması gerekir ki bu da imkansız çünkü dünyada şu güne kadar görülen en düşük sıcaklık 1997 kışında Antartika’da -91 derece olarak kaydedildi.

einstein mod off

Hesaplaman hatalı :)

nalcam22

nalcam22

Üye
cevap -1dir okadar işleme gerekyok

Beşiktaşlı24

Beşiktaşlı24

Üye
hadi -2 olsun benim için

hikmet366

hikmet366

Üye
-10 Mu

Beşiktaşlı24

Beşiktaşlı24

Üye
-10 nasıl buldun ya ben aslında şöyle düşünüyorum yarınki havanın kaç derece olacağı Allah'ın işi

hikmet366

hikmet366

Üye
-10 nasıl buldun ya ben aslında şöyle düşünüyorum yarınki havanın kaç derece olacağı Allah'ın işi

Orası Doru Bir Bakmışın Güneşli Bir Bakmışın Birden kar Yağar Allahın İşi Biz Karışamayız :bilmm

trecool

trecool

Üye
dunun hava durumunu ve havanin sicakligini bilmeliyiz yada anlatim bozuklugu var soruda

SorgulayanAdam

SorgulayanAdam

Üye
soruda celsiyus gibi bir şey yani hangi termometre ile olculdugu belirtilmediği için soru yanlıştır

magicozi

magicozi

Üye
Bence...

0 santigrad=32 Fahrenheit
32x2=64 Fahrenheit
32-64= -32 Fahrenheit
-32 Fahrenheit= -36 Santigrad Derece:alkis

Legendary.

Legendary.

Üye
Güzel hort tebrikler :anlas:

• Beğen
Tepkiler: berkanbjk 24
DDorlion

DDorlion

Üye
:hmmm:hmmm:hmmm:hmmm :aha::dayak:

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
-1 mi?:) 0 ın 2 katı neymş ki yaa :kop:

- - - Eklendi - - -

2nin 2 katı 4 tür, 1in 2 katı 2dir, 0ın 2 katı da 1 olmaz mı? O zaman düz mantık cevap -1 dır:kop2:

• Beğen
Tepkiler: berkanbjk 24
Beşiktaşlı24

Beşiktaşlı24

Üye
bence bu sorunun tam bir cevabı yok birkaç hesaplama yapayım dedim bu sene öğrendiğimiz formullerde (lise 2) hiçbir cevap bulamazsınız çevirme işlemleride olmuyor zaten kısacası sorunu cevabı tanımsızdır

Üst Alt