Akıllara Zarar Bir Soru!! Daha Cevabı Veren Çıkmadı.. Haydi maxicep!!

Sponsorlu Bağlantılar

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Sıcaklık ve soğuklukda böyle bir kavram yoktur.İstersen Kelvin ister Celcius ister Fahrenheit'e göre yap.Bu durum ısı ile olur ancak bu da alış veriş veya sadece verişte geçerli olur o kadar.Hiç anlamayan dahil sıcaklığın göreceli olduğunu bilir.O değil bilimsel yapalım dersen mesela 30 derece diyelim Celcius'a göre 2 katına 60 mı diyeceğiz veya 2 kat soğuna 15 mi diyeceğiz hayır..Diyelim Fahreneit 86 gösteriyor Celcius 30 gösterecek..Fahrenait 2 kat soğuyacak ise bu mantığa göre yarıya düşmesi lazım 43 olacak..43 derece Fahrenait ise Celcius'da 6.1 derece oluyor yani dikkat edilirse Celcius'da yarıya düşmedi..Umarım açıkladım :)

Havvali

Havvali

Üye
eğer görecelilik üstüne duracak olursak 0 ın bir sayı olup olmadığını söyleyemek bile tartışılır.

greenmile

greenmile

Üye
Sıcaklık ve soğuklukda böyle bir kavram yoktur.İstersen Kelvin ister Celcius ister Fahrenheit'e göre yap.Bu durum ısı ile olur ancak bu da alış veriş veya sadece verişte geçerli olur o kadar.Hiç anlamayan dahil sıcaklığın göreceli olduğunu bilir.O değil bilimsel yapalım dersen mesela 30 derece diyelim Celcius'a göre 2 katına 60 mı diyeceğiz veya 2 kat soğuna 15 mi diyeceğiz hayır..Diyelim Fahreneit 86 gösteriyor Celcius 30 gösterecek..Fahrenait 2 kat soğuyacak ise bu mantığa göre yarıya düşmesi lazım 43 olacak..43 derece Fahrenait ise Celcius'da 6.1 derece oluyor yani dikkat edilirse Celcius'da yarıya düşmedi..Umarım açıkladım :)

mutlak sıfır diye birşey duydun mu?

BaTiqoN

Üye
-2 derece olur.

Nick Kalmamış

Nick Kalmamış

Üye
Bence -18 :aha:

viktoreznov

viktoreznov

Üye
sıcak soğuk kavramı görecelidir. sana göre 10 derece soğukken ben o sıcaklıkta t-shirt le gezebilirim.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL

sasasahamza

Üye
en basiti 0.0=0 .s

Nick Kalmamış

Nick Kalmamış

Üye
buldum :aha:

E=m.ckare

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Sıcaklık belirlenen 2 birim arasındaki farktır. Örneğin su için 10 derece sıcaklıktaki su 0 a göre 10 derecedir ve 0 a göre bakılırsa bu su sıcaktır. Bir insan için ise bu su soğuktur. 2 kat soğuk veya 2 kat sıcak gibi kavramların değerlendirebilmesi için 2 farklı sıcaklık belirtilmeli.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
0'ın katı olmaz dostum :) cevap budur :)

warriorname

warriorname

Üye
Termometrenin 0'ı göreceli olduğundan matematiksel bir işlem yapılamaz bu yüzdende 20 derece sıcaklık 10 derece sıcaklığın iki katı değildir. :) Bence bu :tşk:..

Frank Lapidus

Frank Lapidus

Üye
    Konu Sahibi
güzel yorumlar var hoşuma gitti:oke:

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
0 derece ne?? Celcius mu?? Eğer 0 derece celcius ise o 273 kelvin yapar ve onun yarısıda 273/2 kelvındir. Ondan da 273 kelvını çıkarırsak cevap -273/2 celcius olur. Yani cevabı senin ilk dediğin derecenin birimini ( fahrenayt-celcius falan ) kelvıne çevirip 2 ye bölüp tekrar ilk birime çeviririz. Cevaba gidiş yolu budur. Soruda eksik bilgi verdiği için soru yanlıştır.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
0 derece ne?? Celcius mu?? Eğer 0 derece celcius ise o 273 kelvin yapar ve onun yarısıda 273/2 kelvındir. Ondan da 273 kelvını çıkarırsak cevap -273/2 celcius olur. Yani cevabı senin ilk dediğin derecenin birimini ( fahrenayt-celcius falan ) kelvıne çevirip 2 ye bölüp tekrar ilk birime çeviririz. Cevaba gidiş yolu budur. Soruda eksik bilgi verdiği için soru yanlıştır.

Prof. Doç. Doktor gibisin maaşallah paşam :)

• Beğen
Tepkiler: Heroata
Frank Lapidus

Frank Lapidus

Üye
    Konu Sahibi

yanlışınız var ancak, kelvine çevirince, iki katı farklı değer verir, celciyus 'a çevirince 2 katı farklı değer verir.. ben ise 0 derece demişim, (santigrat) o yüzden çevirdiğin her farklı ısı birimi farklı sonuç vereceğinden tezin çürümüş oluyor =)

Doç. Dr. Oetker :aha:

Adilx05

Adilx05

Üye
Aslında Soğuk Diye Bişeyin Olmadığı Gerçeğiyle Başlayam Bakam Şimdi Sıfır Derece 273 Kelvin Oluyo İki Katı Soğuk Olcaksa Ki Bu Artış Demek Oluyo 273*2 = 546 Yapar Santigrata Çevirirsek 546-273=273 C Yapar Ama Eğer Soğukluktan Kastın Hava Derecesinin Düşmesiyse 273 / 2 = 136.5 Yapar Buda 136.5 - 273 = -136.5 Derece Yapar :oke:

Turan

Turan

Üye
cevap veriyorum hava bugun x dereceyse yarın -2x derecedir :D

• Beğen
Tepkiler: Heroata
fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar 0 dan 2 kat düşersek -2 C yapar.

NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
2*0=0 dağılın.

Üst Alt