Tavsiye (Acil)Bir türlü bilgisayar ve markaya karar veremiyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
(Acil)Bir türlü bilgisayar ve markaya karar veremiyorum
Arkadaşlar dönem ortasında bir bilgisayar bütçem oluşmuştu fakat derslerimden dolayı almak istemedim şimdi yaz geldi babamda evde bugün yarın bakmaya-almaya gidicez. Ama ben rastgele gitmek istemiyorum aklımda özellikler var fakat marka ve pc bulamıyorum. Benim aklımdaki özellikler ;

-i5 2.00Ghz ve üstü işlemci hızı. (model i5 olacak Ghz 2ve üstü olacak)
-2GB paylaşımsız NVİDİA ekran. (bunu söylemeye bile gerek yok tabiki paylaşımsız ekran kartı)
-4GB Ram. (bu bence çok önemli değil ama 4 dememin sebebi adamlar 2gb daha fazla koyup fiyatı yükseltiyor 4 daha makul geldi.)
-500-1tb harddisk. (Harddisk benim için çok önemli değil 500ü bile dolduramıyabilirim ama fazlası zarar değil.)
-Arkadaşlar birde Nvidia ekran ve intel işlemciden başka birşey istemiyorum bana diğerleri çok soğuk geliyor nedense..
-Marka olarakta Asus çok çok hoşuma gidiyor Lenovoda iyi işler çıkarıyor ama tasarım olarak plastik gibi bir madde kullanıyolar hiç hoşuma gitmiyor. Hp ve packar bell midir nedir bu ikisini kesinlikle istemiyorum.
-En sonda tabiki bütçe. Bu sistem özelliklerini çok araştırdım yani bütçe aslında belli. 1699 Tl 75 Kr bütçem var :ehe kesinlikle yukarıya oynamaz.

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleme:

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Asusta iyidir. Lenovo da iyidir. Markanın çok önemi yok aslında. Düşündüğün zaman kullandıkları markalar aynı kendi etiketleri basıp satıyorlar. Kaç tane marka kendi anakartını yapıyorki? Asus yapıyor mesela. Ama çoğu fason çok önemli değil. Malzeme kalitesi iyi olsun servis iyi olsun ısınma sorunu olmasın yeter. O parayı vereceksen, 4. Nesil bir işlemci al derim. Ekran kartı da gt740m falan olsun lenovo için z510 modeli var. Bakabilirsin

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Asusta iyidir. Lenovo da iyidir. Markanın çok önemi yok aslında. Düşündüğün zaman kullandıkları markalar aynı kendi etiketleri basıp satıyorlar. Kaç tane marka kendi anakartını yapıyorki? Asus yapıyor mesela. Ama çoğu fason çok önemli değil. Malzeme kalitesi iyi olsun servis iyi olsun ısınma sorunu olmasın yeter. O parayı vereceksen, 4. Nesil bir işlemci al derim. Ekran kartı da gt740m falan olsun lenovo için z510 modeli var. Bakabilirsin

Bu civarda bir sistemde hep 740 ekran kartı gördüm zaten bende bu ekran kartını düşünüyorum. İnternetten özelliklere baktığımda 4. nesil yazanlar var birde yanında çift çekirdekli yazıyor bazıların. Normalde 4 çekirdek değil mi ? Bu arada gold'da 1699 liraya buldum ankaradada var ram 8 gb falan.. Başka bir öneri var mıdır ? bunu sevdim.Ben malzeme kalitesini çok istiyorum yani bilgisayarı eline aldığında bir sağlamlık hissi versin istiyorum. Isınma sorunu tabiki olmasın servisi sorun çıkarmasın . Ben bu üçününde sahip olduğu marka olarak Asus düşünüyorum. İnternetten bilgisayarlarına bakıyorum, tasarım olarak mükemmeller bence.

Mustafa-26

Mustafa-26

Üye
Kardeşim lenovo z500 i5 8gb ram 1 tb laptop süper bişe tavsiye ederim bi incele :thumbup:

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
z500 düşünmüyorum kesinlikle. Teşekkürler.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Asus her konuda iyidir. Ama saçma bir satış politikaları var. Aynı cihaz oluyor mesela kötü olan daha pahalı olabiliyor. Bilmeyende iyi sanıp daha kötü cihaz alabiliyor. Araştır istediğin modeli fiyatta uygunsa al

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
tamamdır hocam. Şu an Z510 ve Asus gözümde. orda asus ataştırırım zaten azda olsa bilgim var..

gericikoyluyobaz

gericikoyluyobaz

Üye
gt 740 mı sakın 1 yıla cop olur hatta suan bıle cop.. gtx sevıyesınde al pısman olma

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Adam 1700 bütçem var diyor bu fiyata biraz zor GTX serisi

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Oynanır.

gericikoyluyobaz

gericikoyluyobaz

Üye
bu lıstedkı 85. sıradan sonrakı kartlarla oyunlarda verım alamazsın.... en dusuk ayarlarda bıle kasar

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
bu lıstedkı 85. sıradan sonrakı kartlarla oyunlarda verım alamazsın.... en dusuk ayarlarda bıle kasar

Yav arkadaşlar ben agp ekran kartı ve ddr ramde takılan bir insanım. Yeni pcye geçtiğimde Crysis 3 gibi ağır oyunları ultra highde oynamayı hedeflemiyorum. Çok soru işareti oldu kafamda şimdi. Bu ekran kartı beş para etmez mi ?İnternetten videolarına bakıyorum battle 4 crysis 3 gibi oyunlar oynanıyor..

gericikoyluyobaz

gericikoyluyobaz

Üye
Yav arkadaşlar ben agp ekran kartı ve ddr ramde takılan bir insanım. Yeni pcye geçtiğimde Crysis 3 gibi ağır oyunları ultra highde oynamayı hedeflemiyorum. Çok soru işareti oldu kafamda şimdi. Bu ekran kartı beş para etmez mi ?İnternetten videolarına bakıyorum battle 4 crysis 3 gibi oyunlar oynanıyor..
low da oynarım dıyosan al. cunku laptoplarda ekran kartı degısımı sıkıntı. msı lerde degısıyo bıldıgım kadarıyla..

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Bak Bimeks'te 1670e asus var istediğin tarzda

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
osmanmert94

osmanmert94

Üye
Hocam ben bu hafta içinde Lenovo Z510 i7 - 4702MQ olanından alacğım bayağı bir araştırdım. Çok hoşuma gidiyor. Tam bir fiyat performans. Ben FreeDos alacağım PcDepo dan. 1800TL orada. GT-740M o fiyatlara laptoplar için en iyisi. Bazı arkadaşlarda o ekram kartı çöp demiş. Sanki paramız var da biz mi almıyoruz daha iyisini anlamıyorum ki.ASUS alacağım dersen X550LB serisi falan var. Onlarda güzel ama ben i7 olmasını istediğim için Lenovo z510 alacağım.

gericikoyluyobaz

gericikoyluyobaz

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
? bi göz atar mısın

Hocam bununda işlemci hızı 1.6 bu konuda endişeliyim.
kardes 2 yıl sonra bı daha laptop alamıycana gore bır kez dogru laptopu almak en dogrusu ben 2012 de aldım. suan yenı cıkan oyunlarda ekran kartı yetersız kalıyor...
Hocam ben bu hafta içinde Lenovo Z510 i7 - 4702MQ olanından alacğım bayağı bir araştırdım. Çok hoşuma gidiyor. Tam bir fiyat performans. Ben FreeDos alacağım PcDepo dan. 1800TL orada. GT-740M o fiyatlara laptoplar için en iyisi. Bazı arkadaşlarda o ekram kartı çöp demiş. Sanki paramız var da biz mi almıyoruz daha iyisini anlamıyorum ki.ASUS alacağım dersen X550LB serisi falan var. Onlarda güzel ama ben i7 olmasını istediğim için Lenovo z510 alacağım.
2 yıl sonra yenı cıkan oyunlarda kasma yapınca.. keske dersın ....

osmanmert94

osmanmert94

Üye
kardes 2 yıl sonra bı daha laptop alamıycana gore bır kez dogru laptopu almak en dogrusu ben 2012 de aldım. suan yenı cıkan oyunlarda ekran kartı yetersız kalıyor...

2 yıl sonra yenı cıkan oyunlarda kasma yapınca.. keske dersın ....

Haklısın da param olsa alırım 3000₺ lik oyun pc si oh mis.

Üst Alt