Yardım ACE 2 - Ekran Kapalı Kalma - Gecikme Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Ensferium

Üye
    Konu Sahibi
ACE 2 - Ekran Kapalı Kalma - Gecikme Sorunu
Merhaba , telefonum Galaxy Ace 2 (i8160). Sorunumu kısaca anlatmak gerekirse telefonu normal kullanım sırasında ekranı kapattığımda yani güç tuşuna basıp kitlediğimde tekrar açmak isteyip tuşa basınca bazen ekran yaklaşık 3-5 saniye geç geliyor bazen ise hiç açılmıyor. Bi çok kez stock roma geri döndüm fakat sorun çözülmedi. Tahminimce Miui'nin 4.2.2 yazılımını attıktan sonra oldu sanırım ama sonuçta tekrar stockroma döndüm ve şuan 4.4.4 LiquitSmoot rom kullanıyorum bundan öncede CM11 kullanıyordum ve bu sorun devam ediyordu. Bu sorunun çözümüne bilen arkadaşlar var mı acaba ?

Edit : Bahsetmeyi unuttuğum şey Güç tuşuna basınca ekranın açıldığını görebiliyorum çünkü aydıtlatma ışıkları yanıyor ve dokunmatiği çalışıyor sadece görüntü gelmiyor. Tuş klidini açabiliyorum görmeden titreşimden belli oluyor.

BraveHeart1923

BraveHeart1923

Üye
sayaç sıfırla orjınal rom yükle servise ver

Ensferium

Üye
    Konu Sahibi
Servise vermenin bir çözüm olduğunu düşünmüyorum , çünkü yapacakları şey aynı benim gibi stock rom yapmak tabi buda çok düşük bi ihtimal factory reset atıp geri göndereceklerdir. Daha önce bu sorunu yaşayıp çözmüş birisi varsa ondan yorum bekliyorum.

Mr.FSK

Mr.FSK

Üye
Üç parçalı stock dönüşü yani en orjinal haliyle Ginger Bread yükle 2.3.6 yı bende bir kere oldu genelde performanstan kaynaklı oluyor..
Bunun gibi konuları Ace 2 kullanıcıları kulübüne yazman gerekir ordan direk bilgi alabilirsin dimi @The Shadow

ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
Güç tuşuna bastıktan sonra 2-3 saniye bekle ekran gelir aynı sorun bendede olmuştu cm tabanlı bütün romlarda bu sıkıntı var stock rom atarsan sorun cıkmaz ama büyük bir sorun olarak görmüyorum ben

Ensferium

Üye
    Konu Sahibi
Üç parçalı stock dönüşü yani en orjinal haliyle Ginger Bread yükle 2.3.6 yı bende bir kere oldu genelde performanstan kaynaklı oluyor..
Bunun gibi konuları Ace 2 kullanıcıları kulübüne yazman gerekir ordan direk bilgi alabilirsin dimi @The Shadow

Desteğin için çok teşekkür ederim , birdaha sorunum olursa öncelikli olarak orada yazacağım :) 3 parçalı stock rom için nereye bakacağıma yönlendirebilir misin ve ya bir konu linki çok güzel olur :)

Güç tuşuna bastıktan sonra 2-3 saniye bekle ekran gelir aynı sorun bendede olmuştu cm tabanlı bütün romlarda bu sıkıntı var stock rom atarsan sorun cıkmaz ama büyük bir sorun olarak görmüyorum ben

Sorunumu tam anlamamışsın sanırım bazen bekleyince geliyor ama bazen hiç gelmiyor :) Eğerki tüm cm tabanlı romlarda oluyorsa sende sıkıntı cmden değil çünkü şuana kadar ilk defa oldu bende.

The Shadow

The Shadow

Üye
Hayatın acı gerçekleri bunlar klasik device tree hataları kabullenmek lazım :ehe

Not : Aşağıdaki romlarda ben henüz bu soruna rastlamadım. Uzun süreli kullanımda görülür zaten zırt pırt rom değiştirirsen benim gibi anca ayda yılda 1 yakalanırsın o hataya :ehe

1- Stock & Stock-based romlar
2- AOSP 4.4.4

CM 10.1 güzel bir rom bu arada ben onu kullanıyordum ama maalesef ki bu hatanın en sık düzeyde görüldüğü rom o. Kurmanızı artık tavsiye edemiyorum artık :( Tabii bu sorunu dert etmiyorsanız kurabilirsiniz :ehe Bunu da dipnot olarak düşelim :)

• Beğen
Tepkiler: ByBlaCk4
Mr.FSK

Mr.FSK

Üye
Desteğin için çok teşekkür ederim , birdaha sorunum olursa öncelikli olarak orada yazacağım :) 3 parçalı stock rom için nereye bakacağıma yönlendirebilir misin ve ya bir konu linki çok güzel olur :)

Sorunumu tam anlamamışsın sanırım bazen bekleyince geliyor ama bazen hiç gelmiyor :) Eğerki tüm cm tabanlı romlarda oluyorsa sende sıkıntı cmden değil çünkü şuana kadar ilk defa oldu bende.
Bu forumda bi konu vardı ama o linkte ölmüş özelden pm at bi link bulurum şimdi ;)

Ensferium

Üye
    Konu Sahibi
Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Bugun stock 2.3.6 ve 4.1.2 sürümlerini denedim böyle bir sorun olmadı sadece 4.4.4 romlarda oluyor sanırım :)

Mr.FSK

Mr.FSK

Üye
Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Bugun stock 2.3.6 ve 4.1.2 sürümlerini denedim böyle bir sorun olmadı sadece 4.4.4 romlarda oluyor sanırım :)
Senin adına sevindim..
Üç partlı dönüşü mü yaptın ?
Bak 2.3.6 dan 4.1.2 JB XXMH1 stock'unu kur üstüne de Ace 2 performans romu kur final sürümünü sonra herhangi bir custım rom kurabilirsin sıkıntı çıkmaz ;) ;) ;)

The Shadow

The Shadow

Üye
Xda ya baktım şimdi miui 4.2.2 için o hatayı düzelten kernel yayınlamışlar konusunda. Kernel kaynaklı olduğu için stocklarda olmaması çok normal kernellerini samsung hazırlıyor çünkü asıl source code lar onlarda :ehe

Ensferium

Üye
    Konu Sahibi
4.4.4 için hani karneli kullanabilirim ki acaba ? Chrono kernel r1.3 yükledim sorun ondada devam ediyor ne yazıkki. Normalde 4.1.2 kullanmaya devam ederim yüksek android sürümünü çok umursamam önemli olan kullanışlık derimde LiquitSmoot kadar harika bi rom görmemiştim daha önce

The Shadow

The Shadow

Üye
4.4.4 için hani karneli kullanabilirim ki acaba ? Chrono kernel r1.3 yükledim sorun ondada devam ediyor ne yazıkki. Normalde 4.1.2 kullanmaya devam ederim yüksek android sürümünü çok umursamam önemli olan kullanışlık derimde LiquitSmoot kadar harika bi rom görmemiştim daha önce
Chrono kernel r1.5.1 kullan. Ayrıca AOSP daha stabil. Özelleştirebilirliğe fazla takılma xposedla yapılıyor herşey.

ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
Chrono kernel r1.5.1 kullan. Ayrıca AOSP daha stabil. Özelleştirebilirliğe fazla takılma xposedla yapılıyor herşey.

Aosp bazı cihazlarda installion aborted status 7 hatası veriyor sebebi ne olabilir

BraveHeart1923

BraveHeart1923

Üye
Aosp mi LiquitSmoot hangisi sizce iyi yada en iyi rom ney (şu an LiquitSmoot kulanıom bazen reset atıyo yoksa güzel)

The Shadow

The Shadow

Üye
Aosp mi LiquitSmoot hangisi sizce iyi yada en iyi rom ney (şu an LiquitSmoot kulanıom bazen reset atıyo yoksa güzel)
Romu kendi başına özelleştirmeyi biliyorsan aosp ve cm senin için süper bir romdur, ama eğer romun ayarlarına muhtaçsan CrystalPA ya da LiquidSmooth senin için daha iyi bir seçim olacaktır.

BraveHeart1923

BraveHeart1923

Üye
tmm saol

Üst Alt