ABD’nin Adana korkusu!

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
ABD’nin Adana korkusu!
Adana’da 5-15 Eylül’de düzenlenecek olan Tekerlekli Sandalye Dünya Basketbol Şampiyonası’na Amerika Birleşik Devletleri katılmıyor. ABD’nin, Suriye’ye yönelik askeri bir operasyonu gerekçe gösterdiği öğrenildi

CEMAL?ERSEN

Amerika Birleşik Devletleri, Adana’da yarın başlayacak U-23 Tekerlekli Sandalye Dünya Basketbol Şampiyonası’na “güvenlik” sorunları nedeniyle katılmayacağını bildirdi.
<a href='http://reklam.milliyet.com.tr/reklam/www/delivery/ck.php?n=a3c7652e&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE' target='_blank'><img src='http://reklam.milliyet.com.tr/reklam/www/delivery/avw.php?zoneid=114&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&n=a3c7652e' border='0' alt='' /></a>

5-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na katılma konusundaki çekincelerini Haziran ayı sonunda Dünya Federasyonu Başkanı Moureen Orchard’a ileten ABD Federasyonu’nun üstü kapalı olarak o dönem gündemde olan “Gezi eylemlerini” işaret ettiği, şimdi ise Suriye’ye yönelik askeri bir operasyonu gerekçe gösterdiği öğrenildi. Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’nün uzun süredir devam eden temasları ve her türlü garanti verilmesine rağmen ABD’nin bu tavrı tepkiyle karşılanırken, şampiyonaya bu ülkenin yerine Venezuella dahil edildi. Organizasyona katılmama kararını Dünya Tekerlekli Sandalye Federasyonu üzerinden Türkiye’ye bildiren ABD’nin, Suriye’de yaşananlar ve olası bir askeri operasyondan çekindiği bu yüzden sporcularını göndermekten vazgeçtiği kaydedildi.
25 Haziran’da Adana’da yapılan kura çekiminde ABD, İsveç, İtalya, Avustralya, Japonya ve Türkiye’nin de yer aldığı B grubuna düşmüş, ancak gelmeyeceğini ifade etmemişti.

Üç ülke geldi
İran, Güney Afrika ve Avustralya kafileleri Adana’ya geldi. Diğer ülkelerin bugün kente ulaşmaları bekleniyor. Bu arada Suriye’ye olası bir askeri müdahalenin içinde yer alacağı bilinen İngiltere’nin ise düne kadar şampiyonaya katılmayacağı yönünde bir bildirimde bulunmadığı öğrenildi.
 
messevim

messevim

Üye
bunlar da yürek yok
 


Üst Alt