ABD Büyükelçiliği Önünde Patlama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Samet.25

    Konu Sahibi
ABD Büyükelçiliği Önünde Patlama
Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde patlama oldu. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Patlamayla birlikte, Twitter'de olay yerinden 'katrankara' ve 'korsaid' adlı kullanıcılar hemen fotoğraf paylaştı...

Görgü tanıkları, patlamanın bir canlı bomba saldırısından kaynaklandığını söylerken, biri canlı bomba, iki kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

VALİ AÇIKLADI

Patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, patlamanın canlı bomba saldırısı olduğunu açıkladı. Yüksel, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen saldırıda, saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonucunda kendisiyle birlikte bir kişinin daha öldüğünü bildirdi.

GÜVENLİK ÇEMBERİNE ALINDI

Olay yerinde bomba uzmanı ekipler de gönderilirken, ikinci bir patlama ihtimaline karyı bölge güvenlik çemberine alındı. Patlamanın ardından elçiliğin bulunduğu Paris Caddesi trafiğe kapatıldı. Polis olay yerine yaklaşılmaması ve özel araçların park yerinden çekilmesi yönünde uyarı yapıyor.

Yaralılar, olay yerine gelen 112 ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan biri kadın ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

NİZAMİYE KAPISINDA OLDU

Vize işlemlerinin yapıldığı nizamiye kapısının önündeki patlamaya canlı bombanı neden olduğu ifade ediliyor. Patlamada iki kişinin öldüğü ve ölenlerden birinin canlı bomba olduğu iddia ediliyor.

BÜYÜKELÇİ'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone, patlamadan sonra yaptığı açıklamada, saldırının Türk-Amerikan ilişkilerine zarar vermeyeceğini, Türkiye'yi halen dost olarak görüdklerini söyledi. Ricciardone, olaya ilişkin olarak, bundan sonraki gelişmeler ilişkin olarak iş birliğinin süreceğine dikkat çekerek, terörden bütün dünyanın çektiği ve hem ABD'nin hem de Türkiye'nin ne kadar müzdarip olduğunu söyledi.
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
malesef iki ölü var
 

Samet.25

    Konu Sahibi
evet yaşadıgım sehırde patlama olmus aksam haberlerınde duydum.
 
larten123

larten123

Üye
Allah rahmet eylesin :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

mürteza16
Cevap
1
Görüntüleme
547
hasan3472ty
doctorrr
Cevap
4
Görüntüleme
477
mfatihdil52
doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
399
x-scarface
_RYUK_
Cevap
3
Görüntüleme
507
hidayet02


Üst Alt