Hatay'da patlama: 40 kişi öldü

Sponsorlu Bağlantılar

Kdr05

Kdr05

Üye
    Konu Sahibi
Hatay'da patlama: 40 kişi öldü
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında patlamalar oldu. Patlamalarda 40 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı açıklandı.




Son dakika gelen bilgiye göre İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamada 40 kişinin öldüğünü 29'u ağır 100 kişinin yaralandığı bilgisini verdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; iki ayrı patlama ilçenin en işlek caddelerinden olan Atatürk caddesi üzerinde meydana geldi. Bomba yüklü aracını biri belediye binası önünde diğeri yakın noktada bulunan postane binası önünde patlatıldı. Belediye yakınındaki bina ise patlamanın etkisiyle çöktü.

Öğle saatlerinde Reyhanlı Belediyesi yakınındaki patlamalarla ilgili ilk bilgilere göre patlayıcı yüklü araç da kullanıldı.
Polis, şiddetli patlamaların 2 araçta gerçekleştirildiğini belirlerken, görgü tanıkları 2 ayrı yerde daha patlama olduğunu söyledi.

BOMBA DÜŞTÜ İDDİASI

Atatürk Caddesi'nde işyerleri olan bazı esnaf, binalara 2 ayrı bomba düştüğünü ileri sürdü. Ölü sayısının fazla olduğunu ileri süren esnaf, ilk bombanın Belediye İş Merkezi'ne düştüğünü, merkezin altında da çok sayıda işyeri olduğunu söyledi. Diğerinin de aynı bölgedeki Atike Hanım Camii yakınlarına düştüğünü ifade eden Reyhanlılar, olay yerlerine 50-60 metre uzaklıkta olduklarını, vatandaşların sokakta gördükleri Suriyelilere saldırdıklarını anlattı Yaralıların olay bölgesinden ambulanslara alınması yaklaşık 45 dakika sürdü.


SURİYELİLERE SALDIRILDI POLİS ATEŞ AÇTI

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi’nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı. Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

SURİYE KAMPLARINA KORUMA


Suriyelilerin barındığıHatay'ın değişik bölgelerindeki kamplar çevresinde olası saldırılara ve çıkabilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri alındı. Poliste izinler kaldırılırken, panik ve Suriyeliler ile vatandaşlar arasında çıkabilecek olası gerginliklere karşı da çevre illerden güvenlik ekipleri sevk edildi.

Reyhanlı'da bir süre önce sığınmacı Suriyeliler ile vatandaşları karşı karşıya getirebilecek bazı söylentilerin yayılması nedeniyle, patlamanın ardından da provokatif olaylar meydana gelebileceği, patlamanın oluş şeklinin de gerçeğe aykırı şekilde senaryolarla yayılabileceği dikkate alınarak, bir de kriz masası oluşturuldu.
Almanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da patlamalarla ilgili açıklamasında bu konuya dikkat çekti, "Bir provokasyon olabilir" dedi.

YENİ PATLAMA PANİĞİ

Yerel güvenlik yetkililerinin anlatımına göre, ilçede yeni bombalı saldırıların olacağı söylentisi halkta paniğe neden oldu. Çoğu kişi araçlarına binerek aileleriyle birlikte çevre ilçe ve illerdeki akrabalarına gitmek için hareket etmeye başladı. Patlama sırasında Antakya'da bulunan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, haberi alır almaz ilçeye hareket etti. Şanverdi, milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Postane binası ile belediye binası önünde iki ayrı patlama meydana geldi" bilgisini verdi.

KBNR alarmı

Reyhanlı'daki patlamanın ardından sınır boyundaki Kimyasal Biyolojik Nükleer Radyoaktif (KBNR)alarmı da üst seviyeye çıkarltıldı. AFAD'ın Hatay, Şanlıurfa ve Kilis'te tam donanıml KBNR ekipleri bulunuyor. Bu uzman ekipler, özellikle son bir hafta içinde bölgede hem karada hem havada radyasyon ve kimyasal zehirli gaz ölçümü çalışması yapıyordu. Suriye'den gelenlerin üzerinde de bu yönde ölçümler yapılıyordu. Patlama ile birlikte Suriye sınırındaki KBNR alarmı, daha üst seviyeye çıkartıldı. AFAD kaynakları, yapılan ölçümlerde şu anda bir radyasyon veya kimyasal gaz tespitinde bulunulmadığını dile getirdi.

Öte yandan Suriyeli mültecilerin kaldığı bütün kamplarda da, ek güvenlik önlemleri alınarak, polis ve jandarma takviyesi yapılmaya başlandı. Kamplara giriş çıkış kontrolleri de artırıldı.

 


messevim

messevim

Üye
daha bir ay önce reyhanlıdaydm. Resmen şok oldum bu habere. Benim arkadaşlar da orada Allahım sen koru kötü niyetli şerefsizlerin şerrinden. Güzelim memleketi ne hale getirdiler
 
Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
Yaralılarımıza acil şifalar bende şok oldum duydum
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
siyasi mesaj yazmak yasaktır
 
  • Beğen
Tepkiler: Nextman
marist

marist

Üye
Şimdi Gördüm Tv de Şok oLdum, Nedir ßuya 40 kişi öLü ? ALLah Sabır Versin OrdakiLere :/
 
fk555897

fk555897

Üye
Bu kadar vatandaşımız öldü devlet hala Suriyeli'leri koruyor.
 
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
Bu saldırıyı yapanlar özgür suriye ordusu dedikleri adamlar bide hükümet bunlar demokrasi getirecek diyor

- - - Eklendi - - -

hastaneye geçemiyoruz etraf suriyeli dolu sürekli doktorlara saldırıyorlar
 
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ölenlere Allah rahmet eğlesin.Kederli ailelerine rabbim sabır versin.
 
Heroata

Heroata

Üye
:'(
 
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
Burdaki terör kampları kapatılmazsa bu olaylar daha çok olur
 

by-pegasus

Üye
aslında hiç birini korumucan :vur: :vur
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Allah rahmet eylesin
 
hikmet366

hikmet366

Üye
allah rahmet eylesin başkanın açıklamasını dinleyen varmı
 

Samet.25

Suriyelilerin bir an once cikmasi lazim biz kendimize zor yetiyoz bide kac bin suriyeliye bakiyoz onlarda bizim vatandasimiza saldiriyor. Bu patlamayida onlar yapmasa bile onlar burda oldugu icin oldu ve o kadar masum insan vefat etti hepsinin mekani cennet olsun
 
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
allah rahmet eylesin başkanın açıklamasını dinleyen varmı

Başkan kim ?
Bu ülkede ne zaman başkanlık sistemi geçerli oldu.?
Kim kendini başkan ilan etmiş?
Babam böyle kek yapmayı nerede öğrendi? (la sorular karıştı)
Ayrıca niye medyaya yayın yasağı geldi.? (BBC ölü sayısının 80 olduğunu belirtmiş)
O patlayan araçlardan birindeki ayrıntı niye gizlendi.?
Çok şey yazarım da ucu banlanmaya kadar gider.

Dünya Basını :

BAKIN DÜNYA BASINI REYHANLI SALDIRISI İÇİN NELER DİYOR!!!!!
İngiliz BBC kanalı "saldırıyı el kaide bağlantılı el nusra cephesi üstlendi"....

İngiliz ITV kanalı "Türk hükumetinin desteklediği muhalifler Türkiyeyi kana buladı 116 ölü"....

The telgraf "Türk hükumeti şaka gibi açıklamalar yaparak hedef şaşırtmak istiyor, 140 dan fazla ölü"....

The sun gazetesi "hükumet yıpranmamak için saldırıyı haber yapmayı yasakladı"....

Fransız gazetesi Le monde Bir Türk atasözü derki,''Besle kargayı oysun gözünü'' Türkiye'nin desteklediği aşırı dinci Suriyeli muhalifler Türkiyeyi kana buladı 120 den fazla ölü.....
 
Beşiktaşlı24

Beşiktaşlı24

Üye
allah rahmet eylesin
 


Üst Alt