701 kullananlar platformu

Sponsorlu Bağlantılar

NOKİA 701'İN SİZDE BIRAKTIĞI EN BÜYÜK ETKİ NEDİR?

• MÜKEMMEL BİRŞEY BU

Kullanılan: 76 43.9%
  • İHTİYACIMI KARŞILIYOR

Kullanılan: 68 39.3%
  • KEŞKE BAŞKA BİR CİHAZ ALSAYDIM

Kullanılan: 15 8.7%
  • TAMAMEN HAYAL KIRIKLIĞI

Kullanılan: 22 12.7%

• Kullanılan toplam oy
    173
ender04

ender04

Üye
olurmu kadeşim sistemin kullandığının dışında benimkalan480mb larda ben modifiyeli yazılım kulanıyorum bana sorarsanız alın

versino2

versino2

Üye
480mi telefon sadece 24 mb mi yiyor ss isterim banada versene o yazılımı

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
701 c si 615 mb

qwerty41

qwerty41

Üye
Merhaba arkadaşlar . 701 almayı düşünüyorum. Şuanki telefonum samsung galaxy ace. çok istiyerek almıştım alalı 4 5 ay oldu. Şimdi elden çıkarıp üstüne ekleyip 701 almayı düşünüyorum. Android ilk bakışta güzel gelir herkese ama çok saçmadır aslında. Kendi kendine uygulama açan ve çok karışık olan bir işletim sistemi.. Kimse farkında degil telefonların sarjı bu yüzden çabuk bitiyor. uygulamları kendi açıp arka planda tutuyor. Neyse pişman olmamak için bu 701 i araştırıyorum bende . Bimekse gidip kullandım telefonu hoşuma gitti. Siz kullananlarında yorumunu almak isterim. Forumlara göz atıyorum hep bir kaç yerde dokunmatigi kitleniyor gibi şeyler duydum. Böyle şeyler hepsinde oluyor mu acaba telefonun bütün sorunlarını bilmek istiyorum . İyi forumlar..

pro.engineer

pro.engineer

Üye
beyler sizin bataryanız ne kadar gidiyor ?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
ekran kilitlenmesi dokunmatik sorununa hiç karşılaşmadım çok stabil yağ gibi akıyor tabi bunda işlemcisi ve ram miktarı çok etkili 1.3 ghz işlemci 512 ram evet android çok saçma bir sistem kendi kendine uygulama açıp duruyor bunda pili etkiliyor symbianda bu durumlar yok kullanıyorsan açıktır kullanmıyorsan kapaldır. Batarya konusunda kullanıma göre değişir ama inan ne kadar zor larsanız zorlayın sizi yarı yolda bırakmayaaktır 3g ile wifi hotspot yaptım 7 saati gördüm ve hala bitmedi kalan ile gece yi buldu edge kullanırsanız mesaj falan yaparsanız iki gün kesin diyebilirisim çok zorlarsanız bir gün tabi bu örnekler tam kullanım için daha basit kullanımlarda 4 günü bulacağına inanıyorum ama inanın öyle telelfonu görmezden gelip bi kenara atıp kullanmadan durabileceğiniz bir telelfon değil aldığınızda basit gelebilir maxicep gibi büyük forum sitesinde takılırsanız telefonu çok farklı boyutlara sokabilirsiniz. Hack ile sınırsız özgürlük binlerce uygulama maxipda da türkçe çevirilmiş uygulamalar modlamalar çok fazla yeni başlayanlar için güzel bir konu açmayı düşünüyorum a dan z ye kadar orjinal doğrultuda yapılabilecekler falan...

• Beğen
Tepkiler: qwerty41
qwerty41

qwerty41

Üye
Öncelikle cevapların için çok teşekkür ederim.Aslında symbiane çok uzak degilim yakın arkadaşımda nokia c7 var.3G ile facebook u hep arka planda tutmasına rağmen şarjı 1 gün rahat gidiyordu . Oyun , resim video müzik vs çok iyi . Benim telefonda 3 g yi açıp nete girsem 3 4 saat snra batarya kesin biter. Hack demişin androiddede root var işte aynı şey glba istediğini yapabiliyorsun ama garantti dışı kalıyor glba. androidde geri dönüşümü var gerçi servis isterse anlıyormuş ama sorun çıkarmıyomuş. Symbiandede hackin geri dönüşü varmı yani orjinali gibi yapabiliyor muyuz. Açacagın konuyu takip edicem..

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
android in root olayı flash la oluyor bu da çoğu telefonda geri alınamıyor alınsa bile servis fark ediyor garanti dışı kalıyor. Symbian da hack dediğimiz şey aynı kapıya çıkar ama bizde symbian da hack için flash gerekmiyor telefona bir iki uygulama kurup sisteme müdahale edip sertifika denetleme sistemini devre dışı bırakıyoruz ve tüm sistemi görme ve değiştirme yetkisini alıyoruz. Tabi bunlar uygulama ile olduğu için telefon üzerinde hard format (önermiyorum) veya soft format yani fabrika ayarlarına sıfırladığımız da her şey siliniyor fabrikadan çıkmış gibi veya güncellemeden sonraki gibi oluyor tertemiz ve servis hack olayını anlamaz. Çünkü kurulan sadece uygulamadır. bizde de flash olayı var orjinal yazılımı FW denir androide göre rom oluyor bizde fw alıp düzenlemeler modifiyeler yapıp cFW (oynanmış yazılım) flashlıyoruz. Şuana kadar nokia kullanıp flash atıp ta servisten döneni duymadım donanımsal arızalarda servislik durum olduğunda orjinal fw yükleyip öyle gönderiliyor servise sorunda çıkmıyor.

Hack dediğimiz olay tamamen hiledir. Rompacher diye bir uygulama var bu uygulama nasıl sertifika almış bilmiyorum ama almış işte. Önce bir antivirüs kuruyoruz. Ama bu antivirüsün içinde roma pacherin önceden kurulması için veya çalışması için gerekli dosyalar var. daha önce bu dosyalar karantinada değilde kendimiz karantinaya sokuyorduk sonra karantinadan geri çıkartıyorduk Şimdi Bu dosyalar antivirüsün karatina bölümünde kendiliğinden geliyor. Bunlar virüs değil nokia için zararlı(herşey beleş olacak) bizim içinse arka kapı gibi birşey. bunları antivirüs ile karantinadan geri çıkarıyoruz. sonra romapacheri kuruyoruz içinde yamalar var bunları aktif ettiğimizde işlem tamamdır. sertifkasız uygulama kurabiliyoruz sisteme erişebiliyoruz her şeyi görebiliyoruz tam okuma yazma işlemlerini yapabiliyoruz farklı farklı yamalarda mevcut ses artırma yaması yok tuş ışıkları yamaları yok dosya yöneticinde tüm sürücüleri görme yaması gibi bir sürü yama. hack i çoğu kişi tavsiye etmez ben ediyorum bilinçi olduğun sürece hiç birşey olmaz. Hack ile özgür sisteme ulaştığın önüne gelen her modu her uygulamayı kurarsan elbet bir uygulama sistemini bozacaktır. Bu durumda korkualcak bir şey fabrika ayarlarına sıfırlarsın en kötü ihtimalle orjinal yazılımı flashlarsın tekrar hacklersin ve öncekinden ders alır daha dikkatli olursun. yani uğraştığınla kalırsın. kısacası hackli sistemde Dikkatli olmak gerekir uğraşmamak için.

By noss_bar :)

• Beğen
qwerty41

qwerty41

Üye
Gayet açıklayıcı anlattın teşekkürler :)

- - - Eklendi - - -

he bide ben bu telefonun metalik şeffaf rengini begendim. siyah olanını istemiyorum ama heryerde siyah var :off: sendeki ne renk ? Birde youtubeden Nokia 701 FP1 diye bişey izledim bu rom mu oluyor?

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
güncellllllllllllll

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
evet son güncelleme yazılımı orjinal fp1 dir android te ki gibi 4.0.3 gibi ana sürümün bir alt güncelleme si bendeki siyah ama tam siyah değil az gri gibi

• Beğen
qwerty41

qwerty41

Üye
hack yapmadan yapabiliyor muyuz peki sen yaptınmı

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
yazılım güncellemesinin hackle alakası yokki adı üstünde güncellemedir. Nokianın systemleri s60 lar başlar s40 ve s80 s90 gibi farklı sistemleride bulunur ama bunlar eskide kalkdı s60 ın devamı geldi kabaca sıralarsam s60 s60v3 s60v5 s^3 tür s^3 üstüne sırayla anna belle reflesh fp1 alt güncellemeler gelmiştir. ilk nesil cihazlara bu sıralar reflesh diye güncelleme geldi belle ile FP1 arasında birşey ilk nesil cihazlara özel bir güncellemedir. ve sanırım ilk nesil cihazlar için son güncelleme olacaktır. tabi büyük bir hata keşfedilmediği sürece benim cihazım ikinci nesil cihaz ve fp2 diye son bir güncelleme alacağı söyleniyor bekliyoruz. Şahsen önemli bir değişiklik olmadığı sürece fp2 geçmeyi düşünmüyorum.

• Beğen
qwerty41

qwerty41

Üye
peki ilk aldıgımzda kullandıgımız romla f1 arasında ne fark var

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
ilk aldığım dediğin belle ile FP1 arasında flv dosya biçimlerinde sıkıntı var şimdi az gecikmelide olsa açıyor işlemci 1ghz den 1.3 ghz yükseltildi birkaç performans ve tasarım değişilkliği kısaca iyi yanlarıda var kötü yanlarıda var benim için efeklerin kapatılamıyor olması kötü oldu ben efekt kullanmıyordum şimdi nokia zorla kullandırtıoyr gerçi bir ugyulama kurdum devre dışı bıraktım ama sistemin kendinde olması daha güzeldi bide mesaj baloncukları var siyah ile gri di fp1 de mavi siyah olmus tema koyu olduğu için mavi sırıtıyor bide videoları seyrederken kendimiz üç farklı boyutlara alabiliyorduk uzat ekrana sığdır ve orjinal şimdi ise sadece iki seçenek ya orjinal ya tam ekran uzat seçeneği kalkmış ama performan olarak çok iyi oldu telelfon daha hızlandı falan filan

• Beğen
qwerty41

qwerty41

Üye
İlgilendigin için teşekkürler..

qwerty41

qwerty41

Üye
Arkadaşlar bugün telefoncuda bu telefonun beyazını gördüm çok şaşırdım ilk defa gördüm beyazını. heryerde siyah var . ben gümüş grisini ararken beyazını telefoncuda buldum ilginç.. Fiyat iste 800 TL dedi :vur Bimekste siyah rengi 669 TL . napıcam bilmiyorum

backwater

backwater

Üye
669 tl ye orjinal bulduysan hiç kaçırma derim boşver beyazını siyahını, beyazını bende hiç görmedim

qwerty41

qwerty41

Üye
Siyah pek hosuma gitmiyor ama beyaz cok hos.. hadi beyazını gectim gümüş gri bile yok

backwater

backwater

Üye
peki görevlilere sordun mu istediğin renkleri belki ellerinde vardır...

Takipçi Satın Al

Üst Alt