5800 pil ömrü

Konu Sahibi
5800 pil ömrü
Arkadaslar merak ettim 5800 da kaç günde şarj yapıyorsunuz ne zaman bitiyor kac saat

bir günde bitiyormus herhalde arkadasım oyle diyor oyleyse philips x800 aalayım ondan daha iyi bir gun cok az bi süre herkes ne kaadr gidiyor söylesin bakam

Tepkiler: Zafer Arslan
gunde sadece 1 saat mesaj yazıyorum 3 gun gidiyor hıc kullanmasam 3.5 ,4 gun gıder

Cs***MaN

Üye
ben müzik dinliyorum wi-fi ile internete giriyorum 7/24 mesaj yazıyorum 1.5 2 gün gidiyor....

gsad

Üye
benim bu zamana kadar en fazla 2 gün gitti onda da telefona hiç dokunmamıştım o yuzden yoksa bnce cok az gidiyor

--------------- Ekleme ---------------

gunde sadece 1 saat mesaj yazıyorum 3 gun gidiyor hıc kullanmasam 3.5 ,4 gun gıder
arkadaşım sen hiç müzik dinlemiyor musun wi-fi kullanmıyor musun

Saatlerce müzik OperaMobile ile internette Fink atmalar ve Messenger'i düşünürsek ki Yolculuk esnasındaysam eğer Messengeri açıp gizledikten sonra müzik açıp Opera Mobile ile internette dolaşıyorum bu halde bana 2 gün yetiyor bataryası. 2 Günde bir şarja takıyorum. Eğer çok acil bişi olursa şarjını bitirmeye yönelik ağır yüklenmeler yapıp bitirip günde 1 takıyorum. Ama bu bir gün sonra acil işlerim olacaksa oluyor. Genelliğe vurursak 2 günde bir. 1,5 Saat gibi bir sürede de şarj oluyor telefon.

gsad

Üye
bn bu sekilde kullanırsam telefonu en fazla yarım gün gider abartısız

bn bu sekilde kullanırsam telefonu en fazla yarım gün gider abartısız

Bataryanda sorun mu var :S

Batarya göstergesindeki çubuklar azalınca bitiyor diye telaş yapmayın ya. Ben öyle telaş yapıyodum yetmicek diye gün aşırı koyuyodum şimdi tatilde bi denedim gider mi 2 gün diye gitti yani çok rahat. Ama geçen gün çok fazla müzik dinledik arkadaşlarla 1,5 günde bitti.

gsad

Üye
bn bataryamda sorun oldugunu düşünüyorum ama malesef servise gönderdim sorun yok diye geri gönderdiler

--------------- Ekleme ---------------

hatta bu akşam 5 30 da aldım sarjdan doğru dürüst kullanmadım şimdiden 5 dişe düştü

@gsad

Kardeşim bataryan kesinlikle problemli 17.30'dan 1.26'da 5 Dişe düşürmem için Müziği hiç kapatmadan devamlı oyun oynamam lazım.

Batarya modelinin doğru olduğundan emin misin? Yıllar önce 1100 alan bir arkadaşımın telefon bataryası başka bir model batarya çıkmıştı. 3 Saatte şarj olup 5 Saatte boşalıyordu.

5800XM Batarya Modeli: BL-5J

gsad

Üye
evet bataryam bl-5j hatta bugun aldım servisten bataryada hiçbir sorun yok diye geri yolladılar neymiş kullanım şartlarına göre değişirmiş tmm da al işte bişey yapmadım yine bitti sarjı telefonun

O halde şöyle deneme yapalım istersen.

Batarya tamamen bittiğinde Şarja tak, telefonu açma ve Dolduğunda bip sesi ile uyarı verecek. Taktığın süre ile Dolma süresi arasında 1Saat 30dk gibi aşağı yukarı birkaç dakika oynar süre olması lazım. Bunun yanında yeniden şarja takacağın zaman boyunca yaptıklarını not et bir yere ve birdahaki tamamen bitişinde herşeyi gözden geçir. Bir kaç kez daha dene bunu bir alışma yapsın.

Eğer sorun yine aynı şekilde giderse bu sefer tamamen biten bataryana 12 saatlik ilk şarj mantığı ile şarj uygula. 12 Saat sonra telefonu şarjdan çıkar ve o şekilde denemeler yap.

Yada istersen tam tersini dene çünkü ilk baştaki alışmayı alırsa uzun süreli şarj hırpalayabilir bataryayı. 1 defadan bişi olmaz gerçi de ne olur ne olmaz ben gereken uyarıyı yaparım.

Eğer böyle de sorun devam ediyorsa arkadaşlarının birinden Batarya Ödünç Çal ve onunla dene

Cs***MaN

Üye
tam ben dicektim 12 saatlik şarj uygula diye öyle bir dene istersen....

CS***MaN'de 5800XM kullanıcısıdır o da fikir verebilir bu konuda. Hatta yorumlarına bakarak fanatiği olmuş diyebilirim:P

Tekrarlıyorum Müzik,İnternet gb şeyleri kullanarak Normal olarak 1,5 gün telefonun şarjı idare etmektedir. 1 Gün içinde tamamen bitirebilmek için eğer bataryada problem yoksa müziğe ve oyuna bilhassa video izlemeye geniş zaman ayırmak gerekir. En azından Normal kullanım şartları altında 24 Saatten daha kısa sürede şarjın bitiyorsa tamamen Bataryada bir problem varlığından söz edilebilir.

Benden bu gece bu kadar yatağım beni özlemiş

''En azından Normal kullanım şartları altında 24 Saatten daha kısa sürede şarjın bitiyorsa tamamen Bataryada bir problem varlığından söz edilebilir.''

katılıyorum çünkü kullanıma göre pil ömrü kısalır..

Cs***MaN

Üye
Yani onları denemişsen hala sonuç yoksa bataryayı değişceksin......

bir nevi bilgisayardaki restart durup duruken yavaş birşeykilde ekran gidiyor sonra tekrar açılıyor