Nakikasyon programı yok ama navigasyon var istersen

Telefonu aldığında yapılması ve kurulması gerekenler bence şunlar:
1)Opda sitesine kayıt olup imei'ni verip programları kurmak için sertifika alman, araştır nasıl alınacağı var forumda.
Bilgisayarda programları sertifikalamak için x-sign ve signsis.exe, telefonda sertifikalamak için FreeSigner.sisx ya da Signsis 2.1 türkçe.
2)Güncelleme:v40 firmware yüklemen, en günceli ve sorunsuzu
3)Gerekli program altyapısı: python s60 v2.0.0, telefonun c: bölümüne kurulacak, bazı programlar için gerekiyor, 1 kere kurun sorununuz olmasın
4a)Gerekli program altyapısı: pips 1.6 , telefonun c bölümüne kurulacak, bazı programlar için gerekiyor, 1 kere kurun sorununuz olmasın
4
b)Gerekli program altyapısı: java_runtime_2_0_2.sis,telefonun c bölümüne kurulacak, bazı programlar için gerekiyor, 1 kere kurun sorununuz olmasın
5)antivirüs: en basit bulabileceğin ve kurulumu sorunsuz olan Mobile110Antivirus, eset ve kaspersky da var ama en basiti bu bence.
6)İnternet: skyfire internet gezgini(eplorer işte), flash destekli. Ek olarak opera mobile da bulunsun.
7)Navigasyon: Garmin XT 5.00.50 ya da NDrive 9.3.11 ya da TOM TOM , olmadı Sygic McGuider Navigasyon programı. Forumda hepsi var,hepsini kur, beğendiğini kullan. NDrive ve garmin güzel, oyum Nrivedan yana.
8)Ofis: Quickoffice_AM_v6.2.240_S60v5, word,excel, powerpoint için. office 2007 desteğine sahip Görüntüleme ve değiştirme yapabiliyor.
9) Ofis: Quickoffice.Adobe.Reader. pdf uzantılı elektronik kitapları okumak için, alternatifleri var ama ben bunu kullanıyorum.
10) Sıkıştırılmış dosya: free unrar ya da winrar 1.003, sıkıştırılmış dosyaları telefonunda açmak için, biraz ağır olabiliyorlar ama yine de işlerini görüyorlar.
Keyfi olarak da şunlar yüklenebilir
11) Görüşmeleri kayıt etme: Smartphoneware.Best.CallRecorder.v1.05.S60v3.S60v5 ya da Killermobile.TotalRecall.v4.1.S60v3.v5.SymbianOS9.x ya da HongDi.Tech.DuDu. Totalrecall başarılı ve işini yapıyor.Best call recorder da çok iyi ama kullanım süresi kısıtlamasıyla alakalı sorun yaşamıştım. Dene beğen.
12) Sms kaydetme :MsgMirror_v3.0_S60_V5_Syrian_Ver_Cracked_by_zAWS! ya da Killermobile.AdvanceSMS.v2.0
13)Telesekreter : Smartphoneware.Best.Answering.Machine.v1.00.S60v5
14)Kara liste programı: KillerMobile BlackBaller Pro v3.0 S60v3 v5 SymbianOS9.x Unsigned *******-FoXPDA, otoamtik olarak arayanı meşgule düşürme, gelen mesajı almama, ve birçok güzel özellik daha
ya da Smartphoneware.Best.Blacklist.v3.02.S60v3.SymbianOS9.incl.******_HSpda
15)Kablosuz paylaşım: Joikusoft_2.50.812_full_3g , telefonundaki 3G internet bağlantısını telefonun kablosuzuyla paylaşıma açıyor(muş)sun. kullanmadım.
16)Televizyon izleme: spb_tv, kablosuzdan tv isleme ama türk kanallardan trt'ler vr sadece sanırım.
Bu yazdıklarımın birçoğunu bu forumdan bulabilirsin. Olmayanları opda'nın ya da ipmart forumundan bulabilrsin. BEn media fire'a upload edip link vericem bi ara ama hangi ara bakalım.