Telefon Tavsiyesi 5800 Mı ? Yoksa samsung Monte mi ? Lütfen yardım :S

Sponsorlu Bağlantılar

Mustafa-26

Mustafa-26

Üye
5800

Starsley

Valla kardş video izleyen ve çeken bi insan deilsen monte al çünkü montenin çözünürlüğü ve renk cogunluğu berbat artı symbian da daha çok program var bunu bil ve işlemcisi daha hızlı sen internet kalitesi 5800 da daha iyi ama şıklık dersen monte daha iyi yani %51 5800 %49 monte derim karar senin

baranselona

baranselona

Üye
montede renk çözünürlüğü ve renk sayısı oldukça yeterlidir çünkü ekran kapasitiftir(ekranın üstünde öyle jelatin vb olmadığı için ekran direk olarak önünüzdedir) ve 3.2 inçlik ekranda renkler nekadar ayırt edilir oda tartışılır monteyle 5800 ı yanyana koyup aynı videoyu izlediyseniz demek istediğimi anlayacaksınızdır hiçbir fark yok çözünürlük ve renk konusunda... ve montede HD video izlenebilmektedir ve 3gp ile mp4 dosyalarını sorunsuz oynatmaktadır bilmeden etmeden yorum yapmayın araştırın karşılaştırın öyle konuşun- ayrıca 5800 ın video ve fotoğraf çekişini herkes biliyor birde monteninkilere bakmanızı tavsiye ederim( tabi araştırırsanız)-montede İNTERNET KULLANIMI 5800 A GÖRE ÇOK DAHA KEYİFLİ VE ÇOK DAHA KULLANUŞLI DIR- BİKERE KAPASİTİF EKRANLA İNTERNETTE GEZMEK BAMBAŞKA AYRICA MONTE TAM BİR İNTERNET TELEFONUDUR İÇİNDE ORJİNAL YOUTUBE-FACEBOOK-MYSPACE-TWİTTER-CNN VE BİRÇOK WİDGET VARDIR VE AYNI ŞEKİLDE MENÜDEDE HERŞEY ELİNİZİN ALTINDA VE 5800 DAN KAT KAT KULLANIŞLI-symbianda daha çok program-oyun var denilmiş bi telefona uyumlu çok oyun-program olması programların ve oyunların daha iyi olacağı anlamına gelmez zaten symbian oyun-programlarının %80 i gereksiz dandik uygulamalar-ayrıca 5800 ın işlemcisi yetersiz telefonda kasmalar çok sık oluyor hatta resetlenmeler bile sıklaşabiliyor-müzik telefonu olmasına rağmen sesi yetersiz ve radyosu düzgün çalışmıyor- eğer 5800 ın işlemcisi hızlı olsaydı nfs shift oyununu kasmadan oynatırdı ama oyun oynanamıyor kasmadan-ekran kalitesi monteden daha kötü çünkü basmatik(rezistif) ekran kullanıyor basınçla çalışıyor yani-ayrıca telefon çıkalı 2.5 sene oldu eskidi ve herkeste olan bir cihaz-plastiği oldukça kalitesiz ucuz maldan imal edilmiş gibi-zaten telefon gıcırdayıp duruyor monte ise bu saydığım özelliklerin tam tersi çok kaliteli ve klas bir cihazdır yani monte şıklık-tasarım-ekran kalitesi-batarya süresi(az kullanımda 5-6)-menü dizaynı-ana ekran özelleştirilebilirliği(3 ayrı ana ekran)-kulaklık kalitesi-radyodan kayıt(mp3 olarak ve çok kaliteli)-İNTERNETTE GEZME VE BAĞLANMA HIZI-qwerty mesajda algılama kalitesi-vb.. birçok özellikle 5800 dan iyi bir cihaz almak isteyenlere kesinlikle samsung s5620 monteyi öneririrm çok iyi bir telefon.....

Starsley

Valla kardş bilip bilmedn konuşan sensin kapasitif olması 256k rengni iyi gösteriyo demişsin Allah aşkına 16milyon renk var 5800 da ne diyon sen 240 x 420 çözünürlükte sen HD yi bırak anten kalitesinde izlersin ve çekersin 640 x 480 oranında dvd kalitesinde video çekiyo 5800 öğrende gel symbian 60v5 460 mhz hızlı monte yanına yaklaşamaz flaşsız kamerasıda cabası sen araştır öyle gardaş yanlış bilgi verme millete sanki ekran amoled alt tarafı kapasitif 256k yı resister ekran bile güzel gösteremez. Şaka gbi

baranselona

baranselona

Üye
1. hiç kapasitif ekranlı bir cihazla rezistif ekranlı bir cihazı karşılaştırdın mı acaba?
karşılaştırsaydın böyle cahilce orumlar yapmazdın
2,şöyle bi 5800 la monteyi yanyana koyup aynı videoyu açtın mı?
karşılaştırsaydın 16m lih nHD nokianın ekran kalitesiyle 260.000 k lık kapasitif samsung ekranı aradaki farkı görürdün
3. ekran olarak 5800 3.2 inç monte 3 inç montenin çözünürlüğünün 5800 dan düşük olması normal çünkü ekranıda küçük
4.acaba hiç amoled ekran gördünmü o amoled ekranlı telefonların fiyatını gördünmü amoled ekran o nHD dediğin ekranı 5. e böler herşeyi cap canlı görürsün zaten nokia bile daha yeni çıkarttı amoledli cihazını
6. aferin öğrenmişsin 5800ın gerçek hızını artık orda burda 640 mhz işlemcisi var demezsin:ehe
7.resister ekran diye bişey yoktur rezistif ekrandır o(basmatik diye geçer) ve monte kapasitif ekran kullnır dokunmatik telefon kullnıyosun daha ekranının türünü bile bilmiyosun ve piyasada okadar 65.k renk telefon var sen gelmiş 265 k lık cihazın renk sayısına çok düşük diyosun insanın 3.2 inçlik ekranda algıladığı renk nekadardır orası tartışılır ve nokianın 16m dediği renk sayısı ne kadar gerçekçidir orasıda tartışılır iki cihazı yanyana koyup aynı resmi açınca renk sayısı ve çözünürlük konusunda hiçbirşey anlaşılmıyor:oke:

Starsley

Yok kardeş sen rahat ol ben neyin ne olduğunu biliyorum o yüzden 5800 ın daha iyi olduğunu söylüyorum 256k renk ile 16milyon renk ve fark yok he :) ok 640 x 360 çözünürlük 5800 nHD 240 x 420 mimine :) monte fark yok he :) ok 640 x 480 dvd kalitesinde çekim ve ondan 2 kat düşük çözünürlük çekim fark yok he :) ok 3 inç arada 0.2 inç fark var o kadar çözünürlük olcak diyosun ama iki çözünürlük arasında 0.2 inc göre çok fark var he yokmu :) ok bu arada sen önceki konuşmalarında symbianı kötüledin v5 deil ben n8 diyince de ben v5i kastettim anlamında kelime yaptın ama n97 ile x6 yı unuttun :) arkadaşım anket konusundada bi şey söylemedin zaten söyleyemessin her şey ortada :) görünen köy kılavuz istemez gardaş :) bu arada video ve müzik formatlarınıda iyi araştır hangsi daha çok oynatıyo ışık sensörü ve yakınlık sensörü dahil ve seslı navigasyon :) hahahaha fazla söze gerek yok. 5800 in monte ...

baranselona

baranselona

Üye
neyin ne olduğunu bildiğin ortada zaten:ehe 5800 da 640 mhz işlemci var demiştin hatırlıyosan 5800 ın işlemcisi n8 dekiyle aynı demiştin hatırlıyosan:kop: şimdide gelip n97 yle aynı diyosun aradaki farkı görmemişsin heralde sen n97yle 5800 arasında okadar fark var ki....640 x 480 dvd kalitesimi :kop: dvd kalitesinde çekseydi 30p çekmezdi :kop: bu devirde dvd 1080 p den aşağısı kurtarmaz hadi 720p olsun en düşük gerisi hikaye 30 p DVD kalitesiymiş:ehe symbianı ben değil herkes kötülüyor sadece oyunu programı çok çok olması o oyunun iyi olması anlamına gelmez zaten o programların java versiyonu monteyede oluyor:oke: görünen köy klavuz istemiyo heryer 5800dan şikayetçilerle dolu-radyosu düzgün çalışmıyomuş-ekranı basmatikmiş-kamerası kötüymüş-işletim sistemi sürekli kasıyo - çok ağır çalışıyo ve resetleniyormuş-yanında verdikleri kulaklık dandik ötesiymiş-tasarımı takoz gibiymiş-ses çıkışı yetersizmiş-ekranı çabuk çiziliyormuş-kasasından gıcır gıcır sesler geliyormuş-plastiği kalitesizmiş ve daha onlarca sorunu olan bir cihazı gelipte sadece videoyu 30p ile çekiyor (DVD KALİTESİ 30 p ymiş:aha:) diye üste çıkarmaya çalışıyorsun.....................:bigstar:

Starsley

Kardeş sen 5800 ın kötü yanlarını söylemeye çalışıyosun ama 5800 ın v52 sürümünü yüklendikten sonra o sorunlar ortadan kalktı ve inan kasanın gıcırdadığıda yok kamerası monteden daha iyi olan bi smartphone :) sen kötü çekim yapıyo demişsin sen öyle bilmeye devam et işlemcisi ne gelince 5800 javayıda tam destekliyo artı symbianda var samsung sade java ya muhtaç bunuda bil bu arada javanın wıfı ile görüntülü görüşme yapabilen yani operatör desteği olmadan böyle bi özelliği çıkarabilcekmi bakıcaz symbian çıkardı bu arada ben n97le kıyaslandırmıyorum telefonu sen önceki yorumlarda symbianı kötüledin bende n97 ve x6 da n8 dede var dedim ama sen hala sözümü çarpıtıyosun ben nedim ve hala sesli navigasyon ışık ve yakınlık sensörü konularında yorum yapmadın bi zahmet yap gerçi montede bulunan maps ücretli ve sesli navigasyon yok ya diyorumya o kadar fark varki ayrıca dvd kalitesini nokıa diyo ben deil ama sen ne anlarsın nokiaya yalancı diyosun bu konu artık kapandı 5800 tamgaz herdaim bi üst konuya cvb vercimem artık çünkü körü körüne cvblar veriliyo bi zahmet sende monte iyi de kapa konuyu bitsin herkesin kendi tercihi :)

--------------- Ekleme ---------------

Ve bi ek yapim 5800 bütün müzik formatlarını destekliyo mpeg hariçte bütün video formatlarıda dahil monte ise bir kaç tane

Ve bi ek yapim 5800 bütün müzik formatlarını destekliyo mpeg hariçte bütün video formatlarıda dahil monte ise bir kaç tane

baranselona

baranselona

Üye
1. sen 5800 da olmayan özellikleri varmış gibi göster bilmeden konuş sonrada sen 5800 ın kötü yanlarını söylüyosun de:bann: 5800 da 640 mhz işlemci hızı var dedikten sonra neyi nekadar bildiğin ortaya çıkmıştı zaten hele bide n8 deki symbian 3 ile 5800 daki işletim sistemini aynı kefeye koyduktan sonra tescillenmiş oldu neyi nekadar bildiğin :ehe

2.5800 da kasanın gıcırdaması yok mu:hmmm elime aldığğım her 5800 da çıkıyodu yoksa bana hep en dandiklerimi geliyo:ehe

3. samsung S5620 monte cihazı route66 programını tam destekler elimdeki cihaza yüklediğim gibi ve sesli navigasyon vb.. tam türkçe olarak yapabilmektedir gerçek bir GPS cihazı olarakta kullanılabilir bilmeden yorum yapmışsın yine:ah

4.5800 la montenin arasında okadar fark var diyosun ben sana montenin üstün olduğu onlarca şey saydım sen ise sadece 3-4 tane şeyi yazıp duruyosun ayrıca java oyun desteklemenin işlemciyle ne alakası var anlayamadım......:hmmm

5.:kop: üst konuya cevap vermiycekmiş körü körüne mesajlar yazılıyomuş sanki çok biliyomuşsunda insanların yorumlarını beğenmiyosun:kop: cihazı kullananlar bile senin yanlış bildiğini insanlara yanlış şeyler söylediğini söyleyince bıraktın öyle mi:ehe

6.dvd kalitesini nokia diyomuş:ehe o n8 in reklamlarında falan olmasın... nokia 5800 30p video çekecek ve DVD kalitesinde sende 30p ile çekilmiş videoyu DVD kalitesinde izliyorum diycen ne diyeyim nokianın her söylediğine inanacaksan....

7. tabi canım ben ne anlarım sen anlarsın 5800 da 640 mhz işlemci var diyosun n8 in işletim sistemiyle aynı diyosun sonrada gelmiş sen ne anlarsın diyosun iyiymiş wallaa:ehe

8. ben senin sözlerini çarpıtmıyorum sen çarpık cümleler kuruyorsun.....

9.wifi ile görüntülü görüşmeyi 5800 da yaptın mı hiç youtube videolarını bile takılarak oynatıyo kalitesiz kimbilir karşıdaki kullanıcının görüntüsünü nasıl oynatır.....

10.5800 ın çok müzik formatı desteklemesi çok iyi oynattığı anlamına gelmez mp4 ümde bütün müzik formatlarını destekliyo ama bugüne kadar hiç mp3 ten başka müzik türü atmadım ayrıca montede hiç müzik dinledinmi kulaklık performansı muhteşem 11 tane eqolayzır ayarı var ve yanında verdikleri kulaklıkta çok kaliteli 5800 ınki gibi dandik değil yani(sen şimdi 5800 ın yanında verdikleri kulaklıkta müthiş dersin)

11. sesli navigasyon konusunda yukarda yarum yaptım hem we-travel hemde route66 programlarını çalıştırdığı için sesli navigasyon ve bir GPS cihazının yaptığı herşeyi tam olarak yapar öğrendin şimdi değilmi- ışık sensörü demişsin yakınlık sensörü demişsin ışık sensörü telefonun enerjisinin daha az gitmesi için ışık olan yerlerde fazla olmayan yerlerde az yanmasını sağlar ama ne yazikki 5800 şarzı 2 günden fazla dayanamıyor demekki doğru gitmeyen bişeyler var değilmi:kop: yakınlık sensörü demişsin telefonu kulağıma götürüyorum kapanıyor sonra kulağımdan çekiyorum 10 sn sonra aydınlatıyor görende çok önemli bir özellik zannedecek montedede arama yapıdığında ekran fonksyonları otomatik olarak kapanıyor...

zaten üst konudaki arkadaşta 5800 kullanan biri daha olarak sana söylemesi gereken şeyi söylemiş araştır öyle yorum yap körükörüne yorumlar yapma madem bilmosun ozaman bilmediğin cihazı kötülemeye çalışma ....:oke:

iyi akşamlar

Starsley

N8 ile aynı kefeye koymaya çalışan ben deilm onu sen diyosun symbianı kötüleyende sensin yani otomatikman n8 ıde :) wıfı ile görüntülü görüşme yapamasn demişsin arkadaşım yapıyo anla kabullen symbian da çıktı ve pAY laşıcam ordan bakarsın java da yok napcan işte yazık sesli navigasyon harita olabilir yok demedim zaten ;) ücretli arkadaşım kazık bendede var ayrıca 5800 ücretsiz sınırsız forumlarda bu yönde şikayet var zaten samsunga ;) yakınlık ve ışık sensörünü küçümsemen senın nasıl bi bilgin olduğunu apaçık ortaya döküyo ve müzik video formatlarında 5800 ın ezdiğinide kabul etmene rağmen yine ben mp3 dinliyorup diyip olayı kişiselleştirmen cabası dvd kalitesi nokia forumlarında açıklanmış bi şey ama hala yalan diyip cahilliğni ispatlıyosun biraz gerçekçi ol konuştukça batıyosun

baranselona

baranselona

Üye
tamam kardeş sen çok iyi biliyosun 5800 da 640 mhz işlemci var tamam sen haklısın n8deki symbianla 5800 daki aynı 5800daki yakınlık sensörü sorunsuz çalışıyor tamam sen öyle diyosan öyle olsun 5800 30p çekerek 720p veya 1080p videoları gibi dvd kalitesinde çekiyor zaten kamerasıda 3.2 kailtesinde değil 5mp kailtesinde olduğu için DVD kalitesinde çok iyi çok- tasarımıda takoz gibi değil zaten uzay aracı gibi muhteşem bakanın bidaha bakası geliyor- dokunmatiği iphoneden bile kaliteli muntazam hemen algılıyor-GPS desen herkes çok memnun uyduyu hemen buluyor 15dk falan bekletmiyor seni hiç yoldan çıkartmıyor yanlış yola sokmuyor- sensörler zaten başlı başına bi olay hemen algılıyor çok hassas-arkadaşı 5800 la wifi ile görüntüşü koonuşma yapıyormuş ben yapılmaz demişim(bikere ben yapılmaz dememişim işine nasıl geliyosa öyle anlamışsın)- internet hızı muhteşem sayfaları hemen açıyor- şarzı desen 1 hafta en az hertürlü gider - ZATEN SYMBİAN MÜTHİŞ ANDROİDDEN-İPHONEDEN BİLE İYİ DEĞİLMİ UYGULAMALAR OKADAR KALİTELİ OKADAR GÜZELKİ KULLANIDKÇA KULLANASI GELİYOR İNSANIN

hadi 5800 kullanmasak-görmesek-bilmesek 3 sene önceki cihazı sanki yeni bişeymiş gibi alternatifi yokmuş gibi yadirecen bize zaten bişey bildiğinde yok boş yere laf kalabalığı 640 mhz işlemci hızı sen 5800 la araba bile kontrol ediyosundur şimdi NEYMİŞ VİDEOYU ÇOK GÜZEL OYNATIYOMUŞ MONTEYİ GÖRMÜŞ SANKİ VİDEO OYNATIRKEN ZATEN BASMATİK EKRAN O ÖZELLĞİĞDE KAPATIYOR TIPKI KAPASİTİF EKRANIN 260000K YI KAPATMASI GİBİ

ZATEN DİĞER KONUDA 5800 KULLANAN ARKADAŞ SANA CEVABI VERMİŞ HALAA KONUŞUYOSUN VE GİDİP İNSANLARI BİŞEY BİLMEMEKLE SUÇLUYOSUN DAHA KULLANDIĞIN CİHAZIN İŞLEMCİSİNİN 640 MHZ OLDUĞUNU SANIRKEN VE EKRANININ REZİSTİF OLDUĞUNU BİLMEDEN... VE İNSANLARI KÖRÜKÖRÜNE YORUM YAPMAKLA SUÇLUYOSUN....

Starsley

Arkadaşım ben 5800 en iyisidir demiyorum zaten sen kabullenmek istemiyosun 640 mhz yanlış onuda forumda biri öyle yazmıştı ben uydurmadım ama ben senin gibi nokiayı yalancılıkla suçlamadım dvd kalitesi gerçek nokia telefon tanıtımında geçiyo ama yalan diyosun n8 de de symbian var diyorum sen bana n8 le aynı kefeye koyuyosun diyosun benmi çarpık anlatıyorum arkadaşım gps 15 dak deil 5 dak bile sürmüyo konumumu buluyo ama dediğim gibi v52 sürüm ile bütün sorunlar kalkmış durumda diyorum ama inanmıyosun ben bütün yorumları cepten yazdım şuan olduğu gbi ve gayet hızlı müzik video formatlarında daha iyi 5800 navigasyon haritalar sınırsız ücretsiz yani daha iyi 5800 640 x 360 çözünürlük nHD 16milyon renkli ekran monteden üstün ama dediğim gibi kapasitif deil monte burda iyi zaten o kadar video çözünürlüğü 5800 ın 640 x 480 çözünürlükte monte iki katı az arkadaşım kamera çift led flaş carl zeiss lensli samsung düz 3.2 yapma etme Allah aşkına ama nedense çekince monte 12 mp oluyo dimi evrim geçiriyo wıfı ile görüntülü görüşebiliyosun diyorum yine yalan diyosun arkadaşım şimdi hangisi KÖRÜ KÖRÜNE GİTMEK herşey ortada bak kanıtlı bi şekilde hareketli sensör oyunuda tam olarak yok montede daha kaç tane sayim işlemcisi daha iyi bu zaten tartışılmaz offf ok kardş bütün bunlara rağmen yinede MONTE KRAL OK ASIL SEN HAKLISIN KARDEŞİM BEN ARTIK Bİ ŞEY YAZMIYORUM HER ŞEY ORTADA ÇÜNKÜ sen ister cvb yaz ister yazma bakmıcam uzamasın konu boşuna yazma artık bu konu kapandı. Eyw güzel sohbetti HŞÇ KİB AEO

baranselona

baranselona

Üye
iyide zaten montenin pixel sayisi ve renk sayisi 5800 dan iyi diyen yokki sadece kagit ustunden yorum yaptigin icin yanlis biliyosun- 5800 daki 30p 3.2 mp kamerayla nasil dvd kalitesinde video cekeceksin?-5800 ve n8 de kullanilan isletim sistemleri farklidir n8 de symbian3 kullanilmistir-montedeki isletim sistemi 5800 daki symbiandan daha hizlidir her isini saniyeler icinde halledebilirsin-ben sana goruntulu konusma konusunda yalan soyluyosun diye bisey demedim sadece cok kalitesiz olacagini soyledim-route66 yani samsung lbs navigasyon programindada harita ucretsiz-5800 islemcisi iyi tartisilmaz demissin sen baska forumlara hic bakmiyosun galiba 5800 nasil ezildigini gormemissin...- montenin kamerasi duz degil icindeki ozellikleri bi gorsen anlarsin- oyle bilmeden etmeden konuya atla 5800 640 mhz islemci var de n8 deki isletim sistemiyle ayni de sonrada insanlari bisey bilmemekle sucla eee baska montenin 5800 dan daha kullanisli daha guzel daha hizli daha kaliteli dokunmatik ekran kalitesinin cok daha iyi oldugunu batrya suresonin cok daha iyi oldugunu bilmiyosun sanirim...

ha bu arada cevabi bende monteden yaziorm

ali736

Üye
Ben Youtubeden de Dailymotiondan da 5800 video izledim.PC üzerinden videoyu takılarak izliyorum.5800 da hiç yok öyLe bir olay...2 Telefonu sadece 2 yönü ile kıyaslıyorsunuz.Stil ve Dokunmatik ekran.

Stil hiç önemli değildir.Telefon kullanışlı olsun yeter.
Dokunmatik ekrana gelince.5800 Dokunmatiği sorun edilecek kadar sorun değil.Samsung FAN'ları nokianın bir açığını buLmuş durmadan onu kuıllanıyorsunuz.ARkadaşım tırnağının ucunla dokunursan ortada hiç bir sorun kalmıyor.

baranselona

baranselona

Üye
:D iyide monteylede takılmadan youtube-dailymotion video seyredebiliyosunuz

seyyah_58

seyyah_58

Üye
Bende baya kararsız kalmıştım yeni tel alırken samsung monte s5620 aldım 1 hafta oluyor cokta memnunum tavsiye ederim..:oke:

Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
nokiadan sasmada .. :oke:

erti97

erti97

Üye
iyide zaten montenin pixel sayisi ve renk sayisi 5800 dan iyi diyen yokki sadece kagit ustunden yorum yaptigin icin yanlis biliyosun- 5800 daki 30p 3.2 mp kamerayla nasil dvd kalitesinde video cekeceksin?-5800 ve n8 de kullanilan isletim sistemleri farklidir n8 de symbian3 kullanilmistir-montedeki isletim sistemi 5800 daki symbiandan daha hizlidir her isini saniyeler icinde halledebilirsin-ben sana goruntulu konusma konusunda yalan soyluyosun diye bisey demedim sadece cok kalitesiz olacagini soyledim-route66 yani samsung lbs navigasyon programindada harita ucretsiz-5800 islemcisi iyi tartisilmaz demissin sen baska forumlara hic bakmiyosun galiba 5800 nasil ezildigini gormemissin...- montenin kamerasi duz degil icindeki ozellikleri bi gorsen anlarsin- oyle bilmeden etmeden konuya atla 5800 640 mhz islemci var de n8 deki isletim sistemiyle ayni de sonrada insanlari bisey bilmemekle sucla eee baska montenin 5800 dan daha kullanisli daha guzel daha hizli daha kaliteli dokunmatik ekran kalitesinin cok daha iyi oldugunu batrya suresonin cok daha iyi oldugunu bilmiyosun sanirim...

ha bu arada cevabi bende monteden yaziorm

tebrik ederim çok güzel konuşmuşsun
bende 1 yıldır kullanıyorum 2 sorun haricinde bi sorunla karşılaşmadım
(QWERTY Klavye ve task manager)
o 2 sorunuda firmware ile 1 hafta içinde çözeceğim

Emre-45

Emre-45

Üye
samsung monte derim

clarsa

clarsa