Arkadaşlar bende sevgililer günü için eşime aldım black. İnternetten aldığım için kargoyla az önce ulaştı elime ve malesef açıklık problemi var. Problem çıkarmıycak gibi duruyo ama, genede sıfır alınmış bir telefonda böyle problemler olmamalı, varsa derhal değiştirilmeli. Ama kvknın değişmeyeceğine eminim...
Hatta size şöyle bi olay anlatayım, normalde ben SonyE yi diğer markalara göre çok daha iyi olduğuna inandığım için, diğer markalara tercih etmişimdir. Fakat son SE telefonumda jak problemi vardı. Bilgisayar bağlantısı ve kulaklık bağlantısı aynı jaktan gerçekleştiğinden bilgisayara bağlarken ve müzik dinlerken sıkıntı yaşıyordum. Öyleki, temassızlık üzünden 4-5 sefer takıo çıkarmam gerekiyodu bağlantı kablosunu, ancak öyle gösterebiliyodum bilgisayara. Müsik dinlemek zaten rezalet, ses bi sağ kulaklıktan geliyo, bi sol... haliyle garantiye götürdüm. Hemde 3 sefer. Her defasında kvk cihaz sağlamdır diye rapor verdi. Tamam, bikaç sefer takıp çıkarınca cihaz çalışıyordu ama; sağlamlık bumudur yani? Herneyse; kvk son başvurumda cihazı kapatırken kapağını da tam takamamış, pinlerin biri dışarda kalmış ve kaba kuvvetle bastırdıkları için sonunda kırılmış. Benim de canıma tak ettiği için SE ye başvurdum. Sonuç alamayınca SE Europla iletişime geçtim. Sizin teknik servisiniz bana bunları bunları yaptı diye bir bir anlattım(bu arada yurtdışı aramalardan gelen faturalardan hiç bahsetmiyorum bile), her defasında SE nin bana verdiği cevap şu aldu "normalde 3 defa aynı arızadan gelen telefonu derhal değiştiriyoruz, fakat teknik servisiniz(kvk) sağlam raporu verdiği için işlem yapamayız. Onların raporunu doğru kabul etmekteyiz"
Yav iyide kardeşim sizin teknik servisiniz açtığı telefonu bile toplayamıyo, yalan mı söylüyoz yok yere? Sonunda bende illallah ettim ve kafayı yiyip çıldırmaktansa, boşverdim gitti. Telefonum şimdi aynı problemine devam ediyo. Dünya para verip aldığım walkman özelliğini de kullanamıyorum. Üstelik kvk kapağın pinini kırdığı için artık ekrana toz felan da giriyo...

( Satıp yeni bişe aliym desem, hiçbir parçası değişmemiş olmasına rağmen, telefon bikere açıldığı için kimse doğru düzgün fiyat da vermez...
Gel gelelim 5800 meselesine; bazı arkadaşlar abartmayın, nolcak felan demişler. Arkadaşlar, bişey olup olmaması önemli değil. İllede bi bozukluk çıkarması gerekmiyo bu açıklığın.Neticede sıfır kilometre bi telefon alıp, vergilerine kadar ödemişiz. En doğal hakkımız, kapağının tam oturmasını beklemek... Kaldıki günümüzde birçok insan telefonu aksesuar niyetine kullanıyor. Örneğin benim eşim; navigasyon özelliğini muhtemelen hiç kullanmayacak. Hatta wireless, bluetooth vs. özelliklerini bile. Onun istediği dokunmatik ekranlı bi telefondu. Sadece konuşacak telefonla. Ama nasılsa kullanmayacak diye gps alıcısı olmayan bi ürün gelseydi elimize, bu kabul edilemez bir durum olurdu. Bu açıklık problemi de böyle bişey işte, nasılsa problem olmaz değip, sıfır fiyatına insanlara satıyo defolu malı adi herifler. Amerikada olsak, referbushed olarak yarı fiyata alırdık aynı ürünleri. Hemde kapağı yenilenmiş olarak. Ama malesef burda, kvknın nasıl çalıştığını yukarıda anlattım sizlere

((
Genede telefonunu değiştirtebilen arkadaşlar varsa, bize yol gösterirlerse çok sevinirim. Sonuçta madem aldık bikere, sağlamı olsun. Zira o açıklıktan toz girmesi bile çok büyük problem bence...