üzerinde yazar + ve - kutubu şarj aletinin ucundaki sivri yeri koparıp oraya bağlaman lazım bu karada kırmızı + siyah - diye biliyorum pilin üzerindeki yerlerine bağla bu kadar

Yaw niye böyLe riskLi bişey yapasın. Git 5ye akıllı şarj cihazı al.

kutupların hangisi olduğunu anlamanın en iyi ucuz yolu kabloyu yalamak. Hangisi carparsa o +kutuptur.![]()
2 sine Deydirmen Gerek 
sarj cihazları 3.5- 5 voltluk kadar. Dili en fazla kızartır. (yanlıs anlasılmasın dilin kırmızılasır yani.) birde kısa bir sure uyusur. tabi sarj cihazı bozuk değilse yani gelmesi gereken voltajda mı. Onemli olanda bu dusurmeden direkt 220 volt geldiğini bir dusunun.
adam 6230i kullanıyodu bunun kasasını söküp tele 10W hoparlör takmış ses gayet iyi çıkıyomuş ama bataryanın dolu oldu halde yetmedini düşünüp tele elektirik fişi bağlıyo tele elektiri verince tel 40 parço olmuş kendisi de füze gibi duvar köşesine uçmuş 
senin amacın ne? ne yapmak istiyorsun telden harici hopallorle muzik mi dinlicen yoksa param yok sarj cihazi almadan bataryayı sarj etmek mi?
1. Secenek icin gayet gorunusu guzel telefona uyumlu harici hopallorler satılıyor. Ararsan bulursun. Ses nasıl cıkıyor bilemem kullanmadım.
2. Secenek icin onerilerimizi yaptık zaten bataryada + ve - yazar telleri bataryadaki metallere dokunacak sekilde bağla kaymasın diyede bantla. Kutupları nasıl bulucağını anlattık. Birde sarjın sağlam olduğunu kontrol et. Telleri sarj takılıyken birbirine kısa aralıklarla birbirine yavasca dokundur. Kıvılcım cıkıyorsa sağlamdım. (manyatolu cakmağa basınca kıvılcım cıkarya ona benzer) uzun sure dokundurursan sarj makinesini yakarsın.

yok kardeşim hoparlör falan işi olmaz zati kobloları direk tele taktım sonra pili taktım teli açtim doldu pil![]()
nasıl direk tele taktın? Batarya takma yerindeki tırnaklara mi taktın
Evet hem telde sınırsız güç ettim hemde pili fulledim

sınırsız güç derken? Bu yöntem daha iyi ise bizde kullanalım :kro:
!!Ne diyon la sen başlarım senin kıro na!!
yapmaya çalıyordum kusura bakma