program kesinlikle calisiyor... yeni gitar aldigim gun sitede bu programa rastlamam buyuk tesadus oldu. konuyu acan arkadasa tesekkurler, yalniz basligi gitar AKORD programi olarak degistirmesi gerekiyor. akor ve akord farkli kavramlar. programin nasil calistigina gelince;
program acildiginda en ustteki tune kismina girin. burada cesitli akord formatlari var. ben en ustteki standart akortu sectim. ardindan ses klibi kullanimina izin verilsinmi seklinde bir soru geliyor. bu oturum boyunca izin ver diyoruz.
programda beni yaniltan sey ben akord yapmaya en alt telden baslarim, programda ise en soldaki sekme en ustteki telin sesini ayarliyor (bastaki resimde gorulen 6 sekmeden bahsediyorum). en sagdaki sekme de en alt teli akord ediyor. akord yaparken ise dogru tel - sekme eslesmesini yaptiktan sonra telefonu mikrofonu gitara bakacak sekilde dizime koydum. ok isaretinin yesil olmasi ve ortayi gostermesi gerekiyor, bu da ancak altta yazan HZ degerini yakalayinca oluyor. gordugum kadariyla program yaklasik -+1,5 HZ hassasliginda dogru aralik yakaliyor.
son olarak programi kullanirken ortamin mumkun oldugunca sessiz olmasina dikkat edin.