İnternet paketi almaktan bahsediyorsan boşver. Telefon sürekli olarak internete bağlı olursa şarj yarı yarıya hatta daha da erken biter.
Otomatik alımı etkinleştirin. Bunun için:
Öncelikle telefondan Nokia'nın E-Posta programlarını kaldırın.
Daha sonra
Mesajlar>Seçenekler>Ayarlar>E-posta>Posta Kutuları kısmına gelin. Burada posta hesabınız varsa geri gelin. Mesajlara girin. Gelen Kutusu'nun hemen altında posta kutunuz vardır. Şekildeki gibi
Bu şekilde posta kutunuza girin. Seçenekler>E-posta ayarları>Otomatik Alım>Eposta alımı'nı Etkin yapın. Alt tarafta açılacak seçenekleri kendinize göre ayarlayın. Belirlediğiniz periyotlarda E-postalarınız otomatik olarak alınacaktır. Bulunduğunuz ortamda telefonun tanıdığı bir wireless ağ varsa o ağ üzerinden E-postalar indirilir. Eğer ortamda wireless ağ yok ya da olan ağları telefon tanımıyorsa şebeke üzerinden bağlanır. Ayarlar>Bağlantı>Hedefler kısmında şebeke bağlantınızın ayarlarında "Bağlanmadan önce sor" seçiliyse ekrana şebekeye bağlanmak için bir soru sorulur. Söylediğim kısımdan bunu "otomatik" olarak ayarlayabilirsiniz.
Eğer Mesajlar>Seçenekler>Ayarlar>E-posta>Posta Kutuları kısmında posta kutunuz yoksa bulunduğuz yerde Seçenekler'e basın. Yeni posta kutusu oluştura tıklayın. Burda dikkat edeceğiniz bir husus var. Hattınızda bir kaç TL varsa siz E-posta adresinizi yazarsınız telefon şebekeye bağlanır E-posta ayarlarınız otomatik olarak tanır. Hattınızda TL yoksa Yeni posta kutusu yazısına tıkladıktan sonra yazılar gelir. Orada Başlat'a basar basmaz alt tarafta çıkan İptal yazısına tıklayın. Sizden E-posta adresinizi soracak. E-posta adresinizi yazın ve ilerleyin. Popüler bir E-posta servisini kuracaksanız gelen ve giden posta sunucusu otomatik olarak belirnebilir. Aksi takdirde sizden yazmanız istenebilir.
Daha sonra üstte anlattığım gibi otomatik alımı açabilirsiniz.
Notlar: Mesajlar>Seçenekler>Ayarlar>E-posta>Posta Kutuları>Kullandığınız posta kutusu>Bağlantı Ayarları>Gelen E-posta ve Bağlantı Ayarları>Giden E-posta kısınlarındaki "Erişim nokt. kullanımda" kısmını Varsayılan bağlantı yapın. Posta kutusu ismini de Gelen E-posta kısmından değişebilirsiniz.
Dediklerimi harfiyyen yaparsanız mükkemel şekilde işleyen E-posta sisteminizi kurarsınız. Resim bana ait. Görüldüğü gibi 3 adet posta hesabımı kurdum. Ben akşam evdeyken belirlediğim saatlerde GMail postalarım otomatik kontrol edilirken. Diğer posta kutularımı istediğim zaman kontrol ediyorum.
Bu yazdıklarımı ben birinden ya da bir yerden öğrenmedim. Deneme yanılma yöntemiyle hepsini öğrendim. Siz de yapmak istediğiniz şeylerin üzerine gidin. Telefonu bozmaktan korkmayın.
Son olarak, telefondan kesinlikle Nokia Messaging uygulaması ve benzeri uygulamarı kaldırın. O uygulamalara hiç gerek yok.
Sorunuz olursa sorun cevaplarım.
Yazıda imla hataları olabilir. Biraz acele yazdım. Kusura bakmayın.