5800,5530 ve N97 Fun Club!!!

Sponsorlu Bağlantılar

MJoRaYuLuN

MJoRaYuLuN

Üye
Uzun bir aradan sonra, Merhabalar...

Yine bir sorunla karşıa karşıyayım...
Soruyu sorucam ama gerekli şeyleri söyliyim, Nokia 5800XM bulunmakta, v31 sürüm yüklü...

Telefonum bazı uygulamalarda şöyle birşey yapıyor, genellikle mesaj yazarken karşılaşıyorum,
Alfasayısal Tuş takımı bölümünden mesaj yazmaktayım, zamanı belirsiz bi arada uygulamayı tekrar başltıyormuş gibi yapıyor.. Tema animasyonu açıkken klasör geçişlerinde felan bir ekran kararması oluyor, o geçişi yapıyomuş gibi yapıyor aynı ekranı açıyor...
Umarım anlatabilmişimdir...Yardımlarınızı bekliyorum...

Birde v40 tan hala bir haber yokmu?

Şimdiden Teşekkürler

callcium

Üye
Uzun bir aradan sonra, Merhabalar...

Yine bir sorunla karşıa karşıyayım...
Soruyu sorucam ama gerekli şeyleri söyliyim, Nokia 5800XM bulunmakta, v31 sürüm yüklü...

Telefonum bazı uygulamalarda şöyle birşey yapıyor, genellikle mesaj yazarken karşılaşıyorum,
Alfasayısal Tuş takımı bölümünden mesaj yazmaktayım, zamanı belirsiz bi arada uygulamayı tekrar başltıyormuş gibi yapıyor.. Tema animasyonu açıkken klasör geçişlerinde felan bir ekran kararması oluyor, o geçişi yapıyomuş gibi yapıyor aynı ekranı açıyor...
Umarım anlatabilmişimdir...Yardımlarınızı bekliyorum...

Birde v40 tan hala bir haber yokmu?

Şimdiden Teşekkürler

söylediğin durum benim başımada geliyordu oyun oynarken bi ande ekran kararıp tekrar geliyor oyun duraksıyordu pause tuşuna basmış gibi tahminim arkaplanda çalışan bi program dı bulamadım önce sonra format attım düzeldi teker teker programları yükleyip deneme yaptım soonrasında sorun çıkmadı çok muhtemel senin probleminde bu şekilde çözülebilir.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
evet callicum doğru söylüyor..

MJoRaYuLuN

MJoRaYuLuN

Üye
söylediğin durum benim başımada geliyordu oyun oynarken bi ande ekran kararıp tekrar geliyor oyun duraksıyordu pause tuşuna basmış gibi tahminim arkaplanda çalışan bi program dı bulamadım önce sonra format attım düzeldi teker teker programları yükleyip deneme yaptım soonrasında sorun çıkmadı çok muhtemel senin probleminde bu şekilde çözülebilir.

arka planda çalışan programlar SMS Preview, Handy Shell, Hadny (Görev Listesi) bu 3 programdan başka birşey çalışmıyor... Ya format atmakta işime gelmiyor..
Ve dün akşam yedek almaya çalıştım, telefonu bağlı gördü fakat yedek alma yaparken telefonu bağlayın diye uyarı aldım...

emreemrebjk

Üye
nadir abi haklısın 5800 n97 ve 5530 aynı programları kullanıyor ama benim sorum skyfire var mıydı? yani 5800 için uygun olan skyfire bende çalışmadı çünkü 5530 un menü tuşlarıda dokunmatik yani 5800 gibi normal tuş değil. bende o yüsden sıkıntı yaşıyorum. belki bi sürümü çıkmıştır diye sordum. bana s60v5 program bölümüne bak demişti bir arkadaş ama o programların hepsinde 5800 ve n97 yazıyor. yüklemeye çalıştığımda ise uyumlu değil diyor.

ornitorenk1982

Üye
Nadir Hocam ben pcsuite tanıma sorununu hallettim(bilgisayara format atarak)daha sonrada verdiğin bilgiler sayesinde telefon sürümümü güncelledim,bunlar için sana teşşekkür ederim ancak navigasyon sorununu bir türlü çözemedim,bir saate yakın açık alanda bekledim,5 uydu sinyali fule yakın 3 ila 4 uydu sinyal kalitesidüşük 9-10 tane uydu buldu fakat hala gps bekleniyor yazıyor,dediğin gibi hem haritayı güncelledim hemde türkçe kadın sesini yükledim.Eksik yada yanlış yaptığım bir şey olabilirmi?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
eksik birşey yok..tam yapmışsın fakat nasıl çekmez anlamıyorum..inan Navi koduyla ben otobüsün içinde navigasyon yapıyordum..çekene kadar uğraşacağız başka yapacak birşey yok..

xraicon

xraicon

Üye
ya arkadaslar benim telefonun sag ustunde kasa acikligi var bide dokunmatik ekran biraz esnedi yumusadi.Kasa acikligi neysede bu ekranda yumusama sizde de var mi.Kasa acikligi icin goturcem.Ekran yumusamasinida soyleyim mi yoksa normal mi

rafi1994

rafi1994

Üye
Arkadaşlar ben teli alalı yaklaşık bir ay oldu ama ekranına toz lar falan girdi nasıl temizlerim yada daha fazla girmesinin nasıl engellerim

erkantan2000

erkantan2000

Üye
Arkadaşlar işyeri outlook exchange 5800 telefona ayarlarını yapmayı bilen varmı?
Saygılar.

ornitorenk1982

Üye
Nadir Hocam sonunda bi şekilde uydu işini hallettim ve sonunda kullandım,teşekkür ederim!Ama bu sefer de Navigasyon programının bedava kullanım süresi bitmişti!Ama anlamadığım nokta şu bu navigasyon programı 5300 la bedava değilmiydi???yada bedava olması için ne yapmam lazım illa opda.netten sertifika olayınımı gerçekleştirmem lazım!Ayrıca telefonu güncellerken 0587676: Euro2-Turkey Navi bu kodu kullnmıştım.Navi bedava olsun diye!!!!

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nadir Hocam sonunda bi şekilde uydu işini hallettim ve sonunda kullandım,teşekkür ederim!Ama bu sefer de Navigasyon programının bedava kullanım süresi bitmişti!Ama anlamadığım nokta şu bu navigasyon programı 5300 la bedava değilmiydi???yada bedava olması için ne yapmam lazım illa opda.netten sertifika olayınımı gerçekleştirmem lazım!Ayrıca telefonu güncellerken 0587676: Euro2-Turkey Navi bu kodu kullnmıştım.Navi bedava olsun diye!!!!
benim verdiğim sonu 4401 ile biten Nokia Maps i kurdun değil mi?

xraicon

xraicon

Üye
ya arkadaslar benim telefonun sag ustunde kasa acikligi var bide dokunmatik ekran biraz esnedi yumusadi.Kasa acikligi neysede bu ekranda yumusama sizde de var mi.Kasa acikligi icin goturcem.Ekran yumusamasinida soyleyim mi yoksa normal mi

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
göster bence..ilk defa duyuyorum baştan çaresine baktır sonra büyük zarar verebilir..

mistakey_87

Üye
nadir usta benim problemimi konu olarak açtım ama ilgilenen olmadı birde buraya yazayım.

2 hafta önce 5800 mı aldım gerekli programları yükledim sorun çıkmadı çoğunda. ama tek birşeye takıldım telofonun işlemcisi, almadan önce forumlarda 490 mhz civarı görünüyordu hatta daha sonra ki güncellemelerde dahada yükseldi dediler. ama benim telin işlemcisi 192 mhz olarak görünüyor. x plore isimli dosya yöneticisi sayesinde farkettim bu durumu daha sonra 3 4 programı aynı anda çalıştırmayınca kendimce onaylaım bu durumu. başka forumlarda bi kaç kişi gene aynı sorundan şikayetci işlemcileri 192 mhz olarak görünüyomuş. sizin bu durumla ilgili fikirleriniz nedir ? acaba yazılımla ilgili bi promlem mi ? baya aradım ama burda benzer bi problem göremedim dolayısıyla da soruma cvp bulamadım.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ya bilgisayar mantığıyla düşünürsek tabii ki çalışan ve kurulan programlar işlemci hızını düşürecektir..sana tavsiyem handy taskman kurup arka tarafta çalışan programları kapatman..

mistakey_87

Üye
çalışan hiç bir program yok bide hız sabit yani bi değişme olmuyor. sen 5800 ın işlemcisine göz attın mı hiç ?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
atmadım ama 490 yazıyor..bu telefon doğal olarak çalışıyor..bilgisayarda da baktığında normal olandan daha aşağıda olduğunu görürsün çünkü kocaman sistem çalışıyor..bizim bilmediğimiz bir sürü hizmet çalışıyor değil mi?

mistakey_87

Üye
yok dostum dediğini anladım da tabiki çalışan programlar bi şekilde yicen işlemciden ama benim işlemci sabit duruyo yani yeni teli yeniden başlatıyorum gene aynı, bi kaç program açıyorum gene aynı. o dediğin programı indirip denicem bi teşekürler ilgilendiğin için.

sinan 2

Üye
servise gönder