41MP EOS görüntüleri sızdırıldı

Sponsorlu Bağlantılar

ÖEY

ÖEY

Üye
Kasalar hemen hemen aynı bence normal her modele farklı kasa olacak diye bir şey yok bence ama donanım olark farklılk olabilir tabi gayet iyi bu anlamda ama model yükseldikçe donanımı iyice yükseltmeli ama bunu nokia malesef yapmıyor
İyi de MS zaten 4 çekirdek ve 2 gb ram v.b. üst donanım özelliklerine daha izin vermiyor ki, Nokia ne yapsın? MS sene sonunda 1080p hd ve bu saydığım donanım özelliklerini desteklemeye başlayacak o zaman da ortalık 4 çekirdek + 2 gb ramlı WP ile dolacak. E artık herkes rahatlar :d::naughty: Ha o zaman Nokia bu cihazı çıkarmak için sene sonunu beklesin kardeşim diyebilirsin ve ben de aynı fikirdeyim orası ayrı. Ama her koşulda yeni L920 hayırlı uğurlu olsun kardeşler:oke::islik

NOT: Alakası yok ama f+u+l+l hd yazılmıyor yahu çok saçma bir yasak olmamış mı sizce de yönetim? :)

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye

Cihaz Ön İncelemesi:

Cihaza dair görüntüleri sızdıran Vizileaks'in izlenimleri şöyle: cihaz sağlam, zarif ancak birazcık ağır bir izlenim veriyor. Ayrıca cepte biraz kabarık duruyor. Bu kabarıklığı da cihazın arkasındaki 41 MP'lik kamerasından kaynaklı olarak volkan gibi yükselen çıkıntıya bağlayabilirsiniz.

Metal mi yoksa polikarbonat mı, kasada hangi materyal kullanıldığından emin değiliz. Gerçi elde çok iyi durduğu ve iyi bir his uyandırdığı sürece bu çok da önemli değil.

Yanlara gelecek olursak: sol yanda herhangi bir şey bulunmuyor. Sağ tarafta ise alışık olduğumuz ses düğmesi ile güç ve kamera düğmeleri bulunuyor. Üst tarafta mikro sim kart yuvası, 3,5mm jack girişi ve gürültü engelleme mikrofonu yer alıyor. Alt tarafta ise; hoparlör delikleri, microUSB portu ve WP telefonlarda görmeye pek alışık olmadığımız kordon portu (askı yuvası) bulunuyor.

Telefonu ters çevirdiğimizde; aynı Lumia 925'teki gibi EOS'ta da kablosuz şarj özelliğinin bulunmadığını ve arkadaki iki metal temas noktası ve ekstra kapak yoluyla bu özelliğin kazandırılacağını görüyoruz.

.

Cihazın arkasında aynı zamanda ana satış noktasını oluşturacak kameranın çıkıntısı bulunuyor. Şu an için kamera sensörünün 41 MP olmasını bekliyoruz. Cihazdaki XX MP yazısının tüm özelliklerle birlikte duyurulacağını ve şu an için bu özellikleri gizli tutmak adına böyle bir yola başvurulduğunu düşünüyoruz. (Veya ardacumur arkadaşımızın belirttiği gibi roma rakamıyla 20MP'yi de temsil ediyor olabilir). Cihazın aynı anda ik fotoğraf çekebilme özelliğine sahip olması da duyumlar arasında. (Biri 38 MP, diğeri ise sosyal ağlarda daha hızlı ve kolay paylaşabilmek adına 5 MP)

Vizileaks'tekiler, önümüzdeki günlerde kameranın örnek fotoğraf çekimlerini yayınlayacaklarını da belirtmişler.

Bekleyip görelim.

Dostum çeviri için teşekkürler ; yalnız ben bu cihazın 41 mp olabileceğine ihtimal vermiyorum. 41 mp olması için Nokia'nın bu cihazda snapdragon 800 işlemcisi ni kullanması gerekir ki ; bildiğim kadarıyla snapdragon 800 55 mp e kadar destek veriyor :oke: buyuk ihtimal nokia snapdragon 400 kullanacaktır gene ; hadi diyelim 600 serisinden kullandı işlemciyi gene 41 mp desteği yok bu islemci ninde. Valla ne yalan söyleyeyim pek inandırıcı degil 41 mp haberleri. Tabi nokia bir çılgınlık yapıp snapdragon 800 kullanıp müşteri lerini şaşırtabilir. Ama nokia nın donanım yönünden cimri bir firma olduğunuda bilmeyen yoktur sanırım. ....

alical33

alical33

Üye
İyi de MS zaten 4 çekirdek ve 2 gb ram v.b. üst donanım özelliklerine daha izin vermiyor ki, Nokia ne yapsın? MS sene sonunda 1080p hd ve bu saydığım donanım özelliklerini desteklemeye başlayacak o zaman da ortalık 4 çekirdek + 2 gb ramlı WP ile dolacak. E artık herkes rahatlar :d::naughty: Ha o zaman Nokia bu cihazı çıkarmak için sene sonunu beklesin kardeşim diyebilirsin ve ben de aynı fikirdeyim orası ayrı. Ama her koşulda yeni L920 hayırlı uğurlu olsun kardeşler:oke::islik

NOT: Alakası yok ama f+u+l+l hd yazılmıyor yahu çok saçma bir yasak olmamış mı sizce de yönetim? :)
izin vermiyor diye bişey yok wp8 64 çekirdeğe kadar destekliyor

ÖEY

ÖEY

Üye
Dostum çeviri için teşekkürler ; yalnız ben bu cihazın 41 mp olabileceğine ihtimal vermiyorum. 41 mp olması için Nokia'nın bu cihazda snapdragon 800 işlemcisi ni kullanması gerekir ki ; bildiğim kadarıyla snapdragon 800 55 mp e kadar destek veriyor :oke: buyuk ihtimal nokia snapdragon 400 kullanacaktır gene ; hadi diyelim 600 serisinden kullandı işlemciyi gene 41 mp desteği yok bu islemci ninde. Valla ne yalan söyleyeyim pek inandırıcı degil 41 mp haberleri. Tabi nokia bir çılgınlık yapıp snapdragon 800 kullanıp müşteri lerini şaşırtabilir. Ama nokia nın donanım yönünden cimri bir firma olduğunuda bilmeyen yoktur sanırım. ....
Nokia'nın avukatı gibi görünmek istemem ama bu konuda haksızlık yapıyorsunuz. Microsoft, Windows Phone 8 sisteminde maximum 2 çekirdekli işlemci ve 1 gb ram'e izin veriyor. Bunların üstü teknik donanımları kullanmaları şu an için imkansız. Sene sonunda MS 4 çekirdekli işlemci ve 2 gb ram'e izin vereceğini açıkladı, o yüzden sene sonundan önce Nokia'dan o tarzda bir donanımsal yenilik beklemek doğru olmaz. Adamlar ellerindeki kullanabilecekleri maximum donanımla hareket ediyorlar. Doğal olarak eğer EOS, Temmuz ayında çıkacaksa 2 çekirdek + 1 gb ram olarak çıkacaktır. Ayrıca WP8 sisteminin şu an için 4 çekirdek ve 2 gb ram'e ihtiyacı yok. Sistem gayet rahat rahat her uygulamayı ve her oyunu çalıştırıyor. Androidle karşılaştırmayın lütfen. WP8, stabillik konusunda Androidden en azından 5 gömlek üstte şu anda.:oke:

- - - Eklendi - - -

izin vermiyor diye bişey yok wp8 64 çekirdeğe kadar destekliyor
Kardeş yazdıklarım anlaşılmadı sanırım, Microsoft cihazlarda 2 çekirdek ve 1 gb ram den fazlasını kullanmaya izin vermiyor ok? Senin söylediğini hepimizi biliyoruz zaten. Ama MS müsaade etmedikten sonra isterse 128 çekirdek desteklesin fark etmez. Anlatabildim mi?

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Nokia'nın avukatı gibi görünmek istemem ama bu konuda haksızlık yapıyorsunuz. Microsoft, Windows Phone 8 sisteminde maximum 2 çekirdekli işlemci ve 1 gb ram'e izin veriyor. Bunların üstü teknik donanımları kullanmaları şu an için imkansız. Sene sonunda MS 4 çekirdekli işlemci ve 2 gb ram'e izin vereceğini açıkladı, o yüzden sene sonundan önce Nokia'dan o tarzda bir donanımsal yenilik beklemek doğru olmaz. Adamlar ellerindeki kullanabilecekleri maximum donanımla hareket ediyorlar. Doğal olarak eğer EOS, Temmuz ayında çıkacaksa 2 çekirdek + 1 gb ram olarak çıkacaktır. Ayrıca WP8 sisteminin şu an için 4 çekirdek ve 2 gb ram'e ihtiyacı yok. Sistem gayet rahat rahat her uygulamayı ve her oyunu çalıştırıyor. Androidle karşılaştırmayın lütfen. WP8, stabillik konusunda Androidden en azından 5 gömlek üstte şu anda.:oke:

- - - Eklendi - - -

Kardeş yazdıklarım anlaşılmadı sanırım, Microsoft cihazlarda 2 çekirdek ve 1 gb ram den fazlasını kullanmaya izin vermiyor ok? Senin söylediğini hepimizi biliyoruz zaten. Ama MS müsaade etmedikten sonra isterse 128 çekirdek desteklesin fark etmez. Anlatabildim mi?

Tamam söyledik lerinizde haklısınız Microsoft un donanım konusunda firmalara söz bırakmadığını biliyorum ; işte tamda bu sebebten bu cihazın 41 mp olamayacağını söylüyorum . Yıl sonuna dogru 2 gb ram ve 4 çekirdek s400 yada s600 la bile gelse ; bu seri islemcilerin 41 mp li desteklemediginden dolayı gene beklediğimiz bir cihaz çıkmayacak. ... Snapdragon 800 işlemciyide şimdilik hem nokia hemde Microsoft açısından imkansız görüyorum. Belki 2014 ün 2. çeyrek döneminde böyle bir atılım yapabilirler :oke:

ÖEY

ÖEY

Üye
Tamam söyledik lerinizde haklısınız Microsoft un donanım konusunda firmalara söz bırakmadığını biliyorum ; işte tamda bu sebebten bu cihazın 41 mp olamayacağını söylüyorum . Yıl sonuna dogru 2 gb ram ve 4 çekirdek s400 yada s600 la bile gelse ; bu seri islemcilerin 41 mp li desteklemediginden dolayı gene beklediğimiz bir cihaz çıkmayacak. ... Snapdragon 800 işlemciyide şimdilik hem nokia hemde Microsoft açısından imkansız görüyorum. Belki 2014 ün 2. çeyrek döneminde böyle bir atılım yapabilirler :oke:
Benim anlatmak istediklerimde zaten 41 mp olayı yoktu. Bence gereksiz bir şey zaten :D Ama MS müsaade ettikten sonra Nokia sene sonuna doğru ya da 2014 başlarında gayet güzel cihazlar çıkaracaktır. Ama yine söylediğimde ısrarcıyım şu an için sistemin 4 çekirdeğe ve 2 gb ram'e hiç ihtiyacı yok. Neyse yanlış anlışılma yok sanırım, sorun kalmadı :D:D

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Snapdragon 800 işlemciyide şimdilik hem nokia hemde Microsoft açısından imkansız görüyorum. Belki 2014 ün 2. çeyrek döneminde böyle bir atılım yapabilirler :oke:

Microsoft yıl sonunda snapdragon800'lu surfaceRT çıkaracak:)

• Beğen
Tepkiler: ÖEY

darkwaters

Üye
bence bu telefon eos değil de sanki kamerayı bi telefon üzerinde test edebilmek için luma 925 in kasasına kamera eklenmiş gibi duruyor bence konsept bi telefon kamerayı test etmek için yapılmış bi telefon ve yine bence 41 mp kameralı lumiayı çıkaracaklarında daha hoş bi tasarım yapacaklardır zira kamera kısmının tasarımı estetikten biraz yoksun ve lumia 9xx serisinin köşeli kendine özgü hatlarına ters duruyor bence test aşamasından geçtikten sonra daha iyi bi tasarımla piyasaya sürülür.
tabi bunlar kendi fikirlerimdir herhangi bişeye dayanarak söylemiyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Dostum ben telefon bazında çıkartmaz dedim . SurfaceRT tablet degilmi ? Yoksa benmi yanlış biliyorum.

evet tablet ama qualcomm 4çekirdekli chipsetleri wp telefonlar icin de hazirladigini ve yıl sonundan itibaren kullanilmaya başlayacaklarini duyurdu.

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye

ben çekirdek demedim ama Nokia hiç bir anlamda ilerlemiyor çok ağırlar diğer özellikleri de koymuyorlar samsunga göre tabi örn kamera iyi diyoruz yüz tanıma yok daha benim bilmediğim yada aklıma gelmeyen vardır

comando_legend

comando_legend

Üye
telefona benzememiş :D

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Ya şu kamerayla dün bir güzel görüntü yakalayamadım sahnede ışığı verince parlama yapıyor çok parlak çıkıyor pozlamayla kararttım ama pek istediğim gibi olmadı flaş zaten kullanmadım şu telefonda bir ayar yapamıyorum

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Abicim bence bu profesyonel fotoğrafçılar için üretilen bir CEP Telefonu olsun, ben profesyonel fotoğrafçı değilim. O kadar uğraşamam. Bana her telden özellik barındıran akıllı telefon yeterli. Bir bilgisayar gibi çalışan "içinde yok yok" diyebileceğim bir telefon istiyorum. :) Nokia bunu yapsın iddia ediyorum tüm telefonlarından daha fazla satar. Benim ingilizcem yok bilen bir arkadaş şunlara özel bir mail atsın yav. İçinde her özellikten bulunduran ama abartmayan bir akıllı telefon bekliyoruz. Ama donanım olarakta geri kalmayan bir telefon olsun. (Ayrıca karalama yapabileceğim birde şık ince uçlu bir ekran kalemi olsaydı).

Takipçi Satın Al

Üst Alt