Haber Yeni Nokia Telefonlar Sızdırıldı, Nokia X6 Adı Onaylandı

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Yeni Nokia Telefonlar Sızdırıldı, Nokia X6 Adı Onaylandı
Yeni Nokia Telefonlar Sızdırıldı, Nokia X6 Adı Onaylandı

HMD Global'in Nokia markası ile piyasaya sunacağı üç yeni Nokia akıllı telefon sızdırılırken, Nokia X6 adı da onaylanmış oldu.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


HMD Global ,Nokia X serisi ile yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Günlerdir hakkında bir çok haberde çıkan yeni Nokia akıllı telefonun Nokia X mi yoksa Nokia X6 adını mı taşıyacağı merak ediliyordu. Bugün bir sertifika sürecinde ortaya çıkan bilgiler, üç yeni Nokia akıllı telefonla birlikte Nokia X6 adını da doğrulamış oluyor.

Üç adet yeni Nokia akıllı telefon bir sertifika sürecinde ortaya çıktı. TA-1075, TA-1105 ve TA-1116 model numaralarını taşıyan yeni akıllı telefon modelleri, Rusya'daki düzenleyici kurumun onayını aldı.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Ne yazık ki, şu anda bu üç yeni akıllı telefon hakkında başka hiçbir şey bilinmiyor. Ancak akıllı telefon ilacın sertifika alma sürecinde oldukları göz önüne alındığında, herbiri ile ilgili yeni bilgiler çok yakında ortaya çıkacak diyebiliriz.

Bu arada, Nokia X6 adı da onaylandı. 16 Mayıs tarihinde tanıtılacak bir akıllı telefona Nokia X adı verileceği iddiaları gündemdeydi. Ancak bir Bluetooth sertifika sürecinin listelerinde Nokia X6 adı ortaya çıktı. Bu da Nokia'nın ilk X serisi Android akıllı telefonunun Nokia X6 adını taşıyacağını doğrulamış oluyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


HMD Global ,geçtiğimiz günlerde, X markasına atıfta bulunan bazı görüntüler paylaşmıştı. Nokia X serisinin yeniden tasarlanarak akıllı telefon pazarına geri döneceğim şeklinde yorumlanan bu görüntülerin ardından, ilk Nokia X akıllı telefonun ismi de merak konusu olmuştu.


Yeni Nokia Telefonlar Sızdırıldı, Nokia X6 Adı Onaylandı
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
X7 nin android versiyonu gelse of be ne olur. 4 hoparlör saf android. Tasarımında dışı aynı kalacak .
 
Nuru TaşDemir

Nuru TaşDemir

Üye
Eğer Nokia Symbian dönemindeki TANK KALİTESİ ile yapılacaksa düşünmeden alırım. Yoksa Lumia modelleri gibi kolaylıkla bozulan, arıza çıkaran telefonlar yapacaksa yine kendi mezarını kazmış olur. Malesef eski Nokia kalitesi geri dönemiyor. Eskiden kalite denince akla direk Nokia geliyordu. Şu an Xiaomi o eski "Nokia dayanıklılığını" sergiliyor. Redmi Note 4 kullanıyorum ve başına gelmeye kalmadı (5 metreden düz kayaya düşmekten suda yüzmeye kadar her şeyi gördü). Hala da tıkır tıkır çalışıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Önceden Nokia c6-01 kullandım cidden iyi bir cihazdı çıktığı dönemin en dayanıklı modellerinden biriydi.
Ardından tam 4 yıl Nokia Lumia 925 kullandım; çok düştü, çok ta olmasa ıslandı, ve cidden yoğun kullandım ama sadece 3 kez bozuldu 2 kez ikincil mikrofonu 1 kez de anteni ki olsun on kadar. Her biri 3 hafta oyaladı. Cidden iyi bir cihazdı, ekranı falan hiç bozulmadı. Ama mono hoparlörden çok çektim: çok video izleyen biri olarak o yönünü sevmedim ama kamerası çok güzeldi, ve tasarımı şahaneydi.
Şimdi Nokia 6 kullanıyorum ve sorularınız varsa cevaplayabilirim
Öncelikle dayanıklılık; içiniz rahat olsun kolay kolay çizilmeyen bozulmayan bozulsa da uygun donanımla LEGO gibi sökülüp takılan bir cihazlar.
Işlemci ve hız modellere göre uyumlu
Şebeke sorunu yok gayet normal eski c6 ve Lumiamla hemen hemen aynı, sadece wi-fi menzili daha fazla.
Modellerin ses kalitesi piyasadaki diğer modeller ile aynı ama üst seviye modellerin mono hoparlör ile idare etmesi benim için bir eksiklik, bununla birlikte telefondan hoparlör ile bişey izlemeyenler bişey farketmeyecektir.
Ekran konusunda lcdyi bırakmaları lazım artık 6 serisinden sonrası iyi kötü bir amoled ekran kullanmalı.
Kamera kalitesi fena değil ama her yeni model bir önceki modele göre çok daha iyi bir kamera ile geliyor, yani hala kendilerini geliştiriyorlar ve şahsen kamerada hala tüm potansiyellerini ortaya koyamadıklarını düşünüyorum.
Nokia'nın yeni modellerinde göze batan Sey androidin kendisi symbian ve meegoyu arayan kullanıcılar bir yana saf Android hala eksikler ile dolu; herşeyden önce galeri uygulamasını sevemedim gitti Facebook gibi arayüzü var ki hiç sevmem, düzgün bir video ve müzik oynatıcısı yok; hani Google'ı anlamıyorum hiç kullanılmayan Duo ve alloyu koyuyorsun 10 mblik bir video oynatıcı neden koymuyorsun, bir diğer sorun şu klavye uygulamaları bir kelimeyi bazen 10-15 kere tekrarlıyorum, alakasız saçma sapan şeyler öneriyor, wpdeki wordflow klavye ile gözüm kapalı yazardım yazacağımı ayrıca kelime tahmini çok daha güzeldi, sadece önerileri ile bile yazacağımı yazabiliyorum.
Nokia'nın bugünlerde yaptığı hata 2010daki ile neredeyse aynı; o zamanlar yeni trendlere pek uymazlardı, şimdi ise her yeni trende uyuyorlar, kullanışlı mi değil mi bakmıyorlar ( edge screen de çentikte gereksiz bence) şöyle klasik tip az çerçeveli şık bir model çıkarsalar yeter gereksiz para harcamaya gerek yok.
Nokia'nın yeniden göze girmesi için şu özellikleri eklemesi yeter; standart galeri ve müzik ve uygulamaları ve şu eski Nokia sleeping screen uygulaması, birde pureview modellerindeki gibi kamera ve resim düzenleme uygulamaları. Birde şu wordflow klavyeyi kim geliştirdiyse transfer etsinler. Msnin wordflow ile işi yok belli ki.
Birde biraz önemsiz görünse de şu telefonların kutularına birkaç lira daha vermeleri lazım; çok ucuz görünüyor, sunum önemlidir.
Dipnot: Android'in klavyesi cidden berbat; Lumia 925imle şimdiye kadar 4-5 sayfa yazı yazmıştım; 1 saattir bunu yazmaya çalışıyorum.
Umarım Nokia 9 Nokia 3ün büyük ekranlı ince çerçeveli ve stereo hoparlörlü versiyonu gibi olur bunun gibi yuvarlak köşeler hoşuma gitmiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK, maydinmaydin ve DeV/AsA
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Tanıtıldığı günden beri bekliyorum.
Bu ülkeye neden henüz gelmedi, bilgisi olan varsa paylaşabilir mi. :sos
 
_ardaa

_ardaa

Üye
Sürekli bir tanıtım ama ben henüz piyasada hiç Nokia cihaz görmedim, sanırım artık beceremiyorlar telefon işini.
 
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Sürekli bir tanıtım ama ben henüz piyasada hiç Nokia cihaz görmedim, sanırım artık beceremiyorlar telefon işini.
Beceremek değil; takdir edersin ki 3 yıl ortalıkta olmayınca dağıtım işleri zor olabiliyor.
 
_ardaa

_ardaa

Üye
Öyle ama işin acemisi de değiller bir zamanların efsane ismi sonuçta, şuan sadece internette haberlerden ibaret gibi ses var görüntü yok yani.
 
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Önceden ellerinde olan fabrikaların, tesislerin çoğu ellerinde değil üretimi Foxconn'a yaptırıyorlar, ve dağıtım konusunda da sıkıntıları var mı belli ki.
Üretimi yetiştirememek kabahat değil bence asıl sıkıntıları zaten ucu ucuna yetiştirdikleri cihazları her yeni trend ile tanıtmaları.
18:9 ekran olması iyi ama şahsen ne çentik ne de kıvrımlı kenar seviyorum.
Nokia 8 sirocco'yu normal düz bir ekranla ama çıkarsalar çok daha iyi olurdu, ve Nokia x'in gerekli olduğunu bile düşünmüyorum, hani madem yeni bir seri tanıyacaksınız xpress music serisinin yenisini tanıtın. 3 stereo hoparlör, kapsamlı bir ekolayzer ve %75-80 civarı ekran gövde oranı, şahsen ben böyle bir cihazı isterdim, Nokia 7 plusın donanımı ve 3 stereo hoparlör+amoled Ekran 2400 civarı bir fiyat gayet makul
Tanıtıldığı günden beri bekliyorum.
Bu ülkeye neden henüz gelmedi, bilgisi olan varsa paylaşabilir mi. :sos

Muhtemelen Vodafone ile henüz bir anlaşma falan yapmadılar, ilk modelleri Vodafone ile getirdiler.
En geç haziran sonuna gelir sanırım
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
6X güzel görünüyor. 7 Plus'ı da beğendim. Ama asıl beklediğim eğer çıkarsa kamera bölümü 1020 gibi olan ve 8 Pro adıyla nette dolaşan model.
 


Üst Alt