1STayTRue35
Üye
zannetmiyorum öyle bir şey olsaydı benim asker arkadaşım söylerdi o da yedek subay olarak yapıyorAskerlik şubesinden öğrenen bir arkadas olmuş yeni öğrendim yalnızca kurmay olmuyormuşşum yani rütbe anca 45 yaşlarında Albaylıga kadarmış bana yeterde artar bile
Sado! Sen kısa mı yapıcan ?
ben uzun yapmayı düşünüyorum da yedekte kontenjan olmazzsa kısa mecburSado! Sen kısa mı yapıcan ?
ben de uzun dönem yapmak istiyorum bakalım şansımıza artık hayırlısı.ben uzun yapmayı düşünüyorum da yedekte kontenjan olmazzsa kısa mecbur
Zaten yedek subaylık olarak yapıyorsun askerliğinin bitmesine 1 ay kala falan teğmen oluyormussun hatta yedek subayken herhangibir durumdan dolayı askeri mahkemede yargılanırsan teğmen olarak yargilaniyormussun askerliğinin sonlarına doğru astegmenlik sınavları varmış bu sınava girip dediğim gibi 45 yaslarında albay olabiliyormussuz bunu askerlik şubesinden öğrenen bir arkadaştan öğrendim onun yalancısıyim umarım doğru bir bilgidir yarın kendim askerlik şubesine gidip öğrenicem.
zannetmiyorum öyle bir şey olsaydı benim asker arkadaşım söylerdi o da yedek subay olarak yapıyor
İnşallah dostum hayırlısı
ben de uzun dönem yapmak istiyorum bakalım şansımıza artık hayırlısı.
Hayırlısı dostumben uzun yapmayı düşünüyorum da yedekte kontenjan olmazzsa kısa mecbur
bencede en doğru seçimZaten yedek subaylık olarak yapıyorsun askerliğinin bitmesine 1 ay kala falan teğmen oluyormussun hatta yedek subayken herhangibir durumdan dolayı askeri mahkemede yargılanırsan teğmen olarak yargilaniyormussun askerliğinin sonlarına doğru astegmenlik sınavları varmış bu sınava girip dediğim gibi 45 yaslarında albay olabiliyormussuz bunu askerlik şubesinden öğrenen bir arkadaştan öğrendim onun yalancısıyim umarım doğru bir bilgidir yarın kendim askerlik şubesine gidip öğrenicem.
aynen
bencede en doğru seçim
hiç kusura bakma kardeş öyle. sen farklıysan onu bilemem eyvallah.Sorularınızın cevabını bilmiyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur
Asker çocuklarının avantajlı olduğu gibi şeyler söylenmiş. Yok öyle bir şey kimse kafasından uydurmasın. Nerden mi biliyorum? Kendimden
hoşbulduk kardeşimhoşgeldin evren kardeş
Sorularınızın cevabını bilmiyorum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur
Asker çocuklarının avantajlı olduğu gibi şeyler söylenmiş. Yok öyle bir şey kimse kafasından uydurmasın. Nerden mi biliyorum? Kendimden
katılıyorum tek fark kurmay olamıyoruz.merhaba arkadaslar bildigim kadariyla cevapliyorum evet yedek subay iken ihtiyaca gore kadrolu veya sozlesmeli subay olabilirsiniz ama ihtiyaca gore herkees deil
ancak yasiniz fazla ise mantiksiz cunku binbasidan yuzbasidan emekli olursunuz. ancak uniyi yeni bitirmis bir kisi icin mantikli askeri okul mezunu ile farkiniz sadece kurmaylik sanirsam diger hersey ayni rutbe bekleme suresi filan. Saygilarimla
Merhaba arkadaslar!
Ben inşallah okulu uzatmadan bu sene universite 4. Yılıma giriyorum. Mezun olduktan sonra uzun dönem askerlik ve askerde teğmen olarak kalıp yükselmek istiyorum, araştırdığım kadarıyla Albay rütbesine kadar çikabiliyormuşşuz, benim sorum olucak tecrübe sahibi arkadaslar varsa yardımlarını istiyorum,
1-bana uzun donem çıkması için ne yapmalıyım?
2-sınavları formalite ihtiyaca göre uzun alıyorlar diyorlar diyelimki kısa çıktı halen askerde teğmen olarak kalabiliyormuyum?
3-eğer ihtiyaca göre alınıyorsa seneye bitireceğim fakültenin mühendislik fakültesi olmasının ve benim boyum 1.96 kilom 90 bunun bir artı katkısı olabilir mi?
4-yine ihtiyaca göre alınıyorsa uzun donem çıkması için hangi donem askere gitmeliyim?
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar şimdiden teşekkür ederim
- - - Eklendi - - -
Konu hakkında bilgisi olan yok mu arkadaslar???
İngilizcem var ama pek ilgisini anlayamadımingilizcen varsa yedek subay olarak gidersin. Büyük ihtimal
uzun yapma demek istedin heraldekesinlikle kisa donem yapma aglarsin aglatirlar.
herkes bişey söylüyor uzun dönemlerin ağlayacağını sanmıyorum genelde ağlatıyorlarkesinlikle kisa donem yapma aglarsin aglatirlar.
hayır kısa dönem dedi.çünkü kısa yapanlara çok daha fazla yükleniyorlarmış nasıl olsa kısa yapıcak bu deyipuzun yapma demek istedin heralde
Haklisin Abim kısa yapmıştı doğu çıktı Erzincan'a adamı sürekli karakol gece nöbetlerine vermişler
hayır kısa dönem dedi.çünkü kısa yapanlara çok daha fazla yükleniyorlarmış nasıl olsa kısa yapıcak bu deyip
Bu millet böyle işteHaklisin Abim kısa yapmıştı doğu çıktı Erzincan'a adamı sürekli karakol gece nöbetlerine vermişler
Haklisin Abim kısa yapmıştı doğu çıktı Erzincan'a adamı sürekli karakol gece nöbetlerine vermişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?